Onzichtbaar

Zelfzorg op zondag #16

Pinterest LinkedIn Tumblr

De dagen lijken soms zo lang. Als ik voor mezelf spreek, vind ik dat soms best even moeilijk. Pasen voelde niet als Pasen. Evenementen die afgezegd zijn, hielpen me juist om de dagen door te komen en aan zelfzorg doen, leek moeilijker dan ooit. Hoe doe jij dat, tijdens deze corona-crisis? Gaat het je gemakkelijk af of heb je er net als ik moeilijk mee? Laten we in ieder geval naar ons eigen MJZENV-leger kijken, hoe zij het er van af brachten.

Zelfzorg van Ingenborgh:
De afgelopen weken stonden in het teken van klussen. Behang verwijderen, stucen, stopcontacten verlagen en nog veel meer. Deze week kwam dit eindelijk een beetje tot het eind en werdt onze airco gehangen. Dat is waar we het uiteindelijk allemaal voor deden. Het klussen en vooral de aanwezigheid van extra mensen en veel veel zooi in huis zorgde ervoor dat ik mezelf compleet verloren was. Deze week kon ik weer een beetje op adem komen en is alles eindelijk weer opgeruimd en schoon. Nu binnenkort alleen nog verven en dan zijn we eindelijk helemaal klaar. Let’s do this. 

Zelfzorg van Bernice:
En dan horen we geritsel. Ik kijk recht in de ogen van een ree. Uren wandelen we. De momenten met m’n vriend voelen fijn, vrij en samen wandelen was echt waar ik afgelopen week behoefte aan had. 

Het is een volle week geweest. Een week van veel koffie, quarantaine vrienden en storm in m’n hoofd. Dat we gingen wandelen was dan ook echt perfect. Zelfzorg van Miranda:
Het was een bewogen week van onzekerheden, verhoging van medicatie, zelfbeschadeging en het mee- rijden met de vrachtwagen in een rouwstoet van een bekende van mijn man. Oftewel voor mij een moeilijke week. Maar toch geprobeerd om deze week wat positiviteit ergens uit te halen en dat was deze keer uit bloemen. Mooie bloeiende tulpen velden in de polders of de prachtige bloesem die bloeit in mijn voortuin. Het zijn kleine dingen maar die zorgen wel voor kleur in deze donkere week. 

Zelfzorg van Shirl:
Mijn zelfzorg bestond deze week weer uit mijn rust pakken. Ik zorgde ervoor dat ik ondanks alle drukte toch deze momenten had door ze van te voren in te plannen. Zo ging ik even in de hangmat liggen als Bas wakker was na z’n nachtdienst, dronk ik kopjes thee als de kinderen even aan het spelen waren en ging ik wat eerder naar bed dan normaal want ik was afgelopen week weer verschrikkelijk moe. Ingeplande zelfzorg momenten dus, dat ga ik vaker doen! 😊

Zelfzorg van Anouk:
Deze Pasen was zonnig en dat was een mooie bijkomstigheid aangezien we zoveel mogelijk thuis moeten blijven. Ik heb dus heerlijk van het zonnetje genoten in de tuin met mijn gezin.
Na de paasdagen ben ik begonnen met het endometriose dieet. Ik kreeg steeds mee pijnklachten de afgelopen tijd en wilde onze kansen op een geslaagde zwangerschap graag vergroten. Dit leek mij het perfecte moment. Het leven ligt nog grotendeels stil de aankomende weken, dus genoeg tijd om te wennen aan een andere levensstijl en geen verleidingen in de zin van chocolade eitjes, enz. meer. En nu een paar dagen later merk ik al verschil😁.

Ik hoop dat je genoten hebt om alles te lezen!
Fijne nieuwe week voor jou.

Write A Comment