Onzichtbaar

Zelfzorg op zondag #17

Pinterest LinkedIn Tumblr

De zon gaat onder en met een fijn gevoel in mijn buik wandelen we vanaf het bankje terug naar mijn huis. Uren zat ik daar met m´n lief. We dronken er koffie, gingen tussendoor dingetjes doen en aan het einde van de dag dronken we er een biertje terwijl de zon onder ging. Het voelde als geluk. Puur geluk. Hoe ziet geluk er voor jou uit? Misschien is het bruggetje naar de zelfzorg op zondag ver te zoeken… maar, ik denk dat zelfzorg ook te maken heeft met een stukje geluk. Jezelf datgene gunnen, om er beter van te worden, je er beter door te voelen. Misschien wel dat stukje geluk.

Laten we kijken naar de zelfzorg momenten van ons MJZENV- leger.

Zelfzorg van Miranda:
De week begon met een relax reisje met m´n man mee. Eerst met een beregeningshaspel naar Groningen en daarna met een Silage wagen naar Wanerland in Noord-Duitsland. Eenmaal thuis moest m’n man door naar Marseille.

Vrijdag heb ik lekker een grote ronde gelopen met de buurvrouw en genoten van de mooie omgeving waar wij wonen.

Zelfzorg van Bernice:
De week was ontzettend dubbel. Zoals ik in de inleiding schrijf over puur geluk, heb ik me ook ontzettend rot en slecht gevoeld. Toch heb ik geprobeerd er het allerbeste van te maken deze week. De dagen die zwaar waren, ging ik vroeg op bed. Dit omdat mijn lijf daar om vroeg. De momenten die fijn waren, waren vooral momenten die ik samen was met vrienden. Zo dronk ik koffies buiten in de zon en ging ik naar het water en hing ik heerlijk in mijn hangmat met lieve vrienden.

De momenten dat ik mij slecht voel, heb ik geprobeerd te tackelen door te skeeleren, slapen of binnenshuis te sporten. Want dit zijn dingen die mezelf veelal helpen.

Zelfzorg van Myrthe:
Gedurende de afgelopen week ben ik steeds meer gaan letten op mijn zelfzorg. De coronacrisis heeft me gedwongen het rustiger aan te doen en dat heeft effect. Nu merk ik pas hoe snel ik normaalgesproken eigenlijk overprikkeld ben, maar hoe ik daar volledig aan voorbij ga. Iets wat leidt tot spanning, somberheid en wanhoop. Dit betekent dat ik nog bewuster moet kiezen voor dat wat ik wel en niet doe. Ik heb twee afspraken afgezegd, een grens aangegeven bij mijn vrijwilligerswerk en bewust gekozen voor om af te spreken met een goede vriendin. Onder het genot van koffie en thee kletsten we bij. Samen konden we weer ouderwets lachen en huilen. Het heeft me opgeladen en meer dan ooit voel ik hoe belangrijk dit soort contacten voor me zijn. Ook kocht ik een enorme berg aan fruit -waar ik onwijs van houd. Ik moet wel even dooreten, want anders gaat het beschimmelen, maar als ik dinsdag weer boodschappen doe is het zeker weten op! Ohja en die bloemen… die kwam ik tegen tijdens één van mijn wandelingetjes. Zoekend naar lichtpunten kwam ik midden in de stad deze bloemenzee tegen. Ik vind het een geruststellende gedachte dat de natuur gewoon doorgaat, ondanks alles. De zon komt op en gaat weer onder, bloemen bloeien en vogels fluiten. Corona of niet. En daar herinner ik mezelf regelmatig aan, want het geeft me het vertrouwen en de hoop dat het vanzelf wel weer anders (beter) wordt. 

Zelfzorg van Ingenborgh:
Wat een weertje deze week! Laat ik daar maar mee beginnen. De zon scheen elke dag wel en de lucht was mooi helder blauw. In mijn hoofd was het deze week helaas niet zo helder. Ik had last van veel donkere gedachten en heb de eerste helft van de week vooral in mijn bed doorgebracht. Deze week kocht ik voor mezelf nog wel een mooie bos bloemen. Ik hou van bloemen dus ik hoopte dat dat de somberheid een beetje weg kon nemen. Dat was ook wel een beetje gelukkig. De tweede helft van de week stond in het teken van opruimen. Nu het zo een chaos in mijn hoofd was merkte ik dat ik enorm de drang had om de chaos in de kasten en op zolder weg te werken. Recepten boekjes uitzoeken, de zolder opruimen en mijn kleding kast updaten voor het mooie weer. Het was een zware week maar wel een week met veel inzichten. Inzichten over hoe ik wil dat mijn leven er uit gaat zien en over hoe ik in het leven wil staan. Maar ook inzichten over financiën, vriendschappen en over familie.

Zelfzorg moment van Shirl:
Deze week ging ik totaal aan mezelf voorbij. Ik moest dan ook goed nadenken wat voor mij een zelfzorg moment was. Ik denk dat alle keren dat ik weer op tijd naar bed ging wel zelfzorg momenten waren maar gisteren was het even bewust. Bas had een vriend op visite en ik sloot mezelf op in de slaapkamer met een kop thee, klein stukje chocola én Netflix. Het was een heerlijke avond! 🙂

Wat was jouw favoriete zelfzorg moment? Wij zijn benieuwd naar jouw moment(en)!

1 Comment

  1. Lekker bezig allemaal! Mijn lichaam schreeuwde ook om rust, dus dat gaf ik mijn lichaam (en hoofd). En verder probeer ik elke dag even wat te schrijven, wat nog niet helemaal lukt, dus daar ga ik aankomende week weer mee verder. En verder blijf ik goed eten en probeer ik lief te zijn voor mijn lichaam.

Write A Comment