Onzichtbaar

Zelfzorg op zondag #3

Pinterest LinkedIn Tumblr

Terwijl ik mijn lievelingsboek open, valt hij precies open op een bladzijde waarin deze quote te lezen is:

‘Lief voor jezelf zijn, is een van de allerliefste dingen die je kunt doen’, zei de mol. – Charlie Mackesy.

Fijn vind ik dat, lezen in mijn lievelingsboek. Er staan zulke mooie wijze quotes in. En lief zijn voor jezelf is niet voor niks, waar we bij Maar je ziet er niets van zo op blijven hameren. Het is zo waardevol om tijd voor jezelf te hebben en lief voor jezelf te zijn. Probeer het maar, elke dag opnieuw.

Zelfzorg moment van Suus:
De zon schijnt, hoewel ik nog genoeg te doen heb in huis, wil ik er lekker uit met mijn zoontje. Lekker wandelen in de zon, ik ben er aan toe om de warmte op mijn gezicht te voelen. Op de terugweg kwam ik langs een bloemenkraam en zag daar prachtige zonnebloemen. Ik besloot er eentje te kopen. Als herinnering deze week, de zon, deze zonnebloem, wandelen in de zon met mijn zoon: een fijne herinnering, een lichtpunt.

Zelfzorg moment van Shirl:
Deze week ging Bas weer aan het werk na 3 weken verlof dus was ik weer veel alleen met de kinderen. Ik zag er best wel tegenop omdat ik nog geen ritme gevonden heb met onze kleine vent en omdat het thuisonderwijs van de oudste niet mijn favoriete bezigheid is maar: I did it! Ik pakte wat fijne oliën waar ik goed door kan ontspannen, genoot van m’n favoriete smaak Nespresso (creme brullee) en ik heb elke avond de tijd genomen om lekker te wandelen met onze kleine man. Prima zelfzorg tussen de bedrijven door!

Zelfzorg moment van Ingenborgh, Leef_vol_liefde
Zelfzorg is altijd belangrijk maar als je jezelf niet goed voelt is het extra belangrijk. Daarom besloot ik deze week mijn afspraken af te zeggen en meer vrije tijd voor mezelf in te plannen. Ik had afspraken gepland staan die enorm leuk waren maar wel enorm intensief. Ik koos voor rust, ik sliep veel, nam een voetenbad en keek tv. Even een pas op de plaats. Het ging zo goed maar door wat heftige dagen op therapie merkte ik dat ik rust nodig had. Zelfzorg is ook aanvoelen wat je nodig hebt en daar gehoor aan geven. Ik zorg dat ik door de rust die ik neem weer wat oplaad zodat ik volgende week weer volledig aanwezig kan zijn op therapie. 

Hopelijk heb je weer van onze zelfzorg momenten kunnen genieten en inspiratie op kunnen doen.
Liefs het MJZENV leger

Write A Comment