Onzichtbaar

Zelfzorg op zondag #39

Pinterest LinkedIn Tumblr

Goedemorgen volgers! Dat het zondag is, is jullie vast niet ontgaan. De zondag na de persconferentie tijdens de semi-lockdown. Is het nieuws een beetje geland?
Bij mij wel en ik merk dat ik weer even opzoek ben naar een nieuw ritme. Herken je dat? Ik ben weer even de balans zoek tussen gezin, huishouden en tijd voor mezelf. Máár het lukt en dat geldt voor ons team ook.


Zelfzorgmoment van Suus: Pfoe, ik heb sinds de geboorte van mijn zoontje minstens 1x per week migraine. Ik onderging het eigenlijk steeds maar en verschoof het medicatiemoment. Steeds vaker nam ik de medicatie zodra ik het ook maar aan voelde komen. Het werkt, maar dat is niet de bedoeling van deze medicijnen.
Mijn ervaring is ook dat ze dan op een gegeven moment niet meer werken.
Ik heb deze week dan – eindelijk – de huisarts gebeld en hij schreef andere medicatie voor. Ik krijg deze medicatie erbij en ze zouden moeten werken ter voorkoming van migraine.
Fingers crossed.
Zelfzorg? Jazeker. Ik heb er een handje van om maar te ‘wachten’ totdat de medicijnen écht niet meer werken en nu greep ik in.

Zelfzorgmoment van Anouk: Ik kan er vrij slecht tegen als iemand zich niet aan zijn/haar afspraak houdt. Normaal gesproken laat ik dat dan maar gewoon voor wat het is. Deze keer kwam ik voor mezelf op, maar nu liet ik me horen. Het mooiste is dat het ook nog opgelost werd.
Echt een overwinning!

Zelfzorgmoment van Ingenborgh: Deze week was een spannende week. Mijn eerste week op de Viersprong stond gepland.
Mijn deeltijd valt op maandag, dinsdag en woensdag en was echt enorm intensief. Ik merkte dat het veel met me deed en ik enorm moe was.
Zelfzorg was dan nu ook erg belangrijk, maar ook érg moeilijk. Ik besloot mezelf op woensdagavond naar een Yin yogales te slepen.
Donderdag heb ik veel geslapen en plofte ik lekker met een dekentje op de bank. Opladen voor de volgende week is nu het belangrijkste!
Fijne zondag allemaal.

Zelfzorgmoment van Miranda:
Deze week stond in het teken van de verjaardag van mijn oudste zoon Jayden. Hij werd afgelopen donderdag al 7 jaar. Waar blijft de tijd?
Woensdag was zijn kinderfeestje. We gingen met hem en een groepje kinderen thuis pompoenen uitsnijden, schminken, spinnenhappen en we hadden een speurtocht uitgezet.
De kinderen hebben enorm genoten en daar genoot ik dan weer van als ik naar die blije smoeltjes keek.
Afgelopen vrijdag moest ik weer even als vanouds directrice zijn en op gesprek bij een potentiële nieuwe opdrachtgever. Dus heb ik mijn haren netjes gedaan, make up op gedaan en een mooie nette jurk aangetrokken.
Het heeft me heel goed gedaan maar in het weekend moest ik echt wel even bijkomen. Het staat dan ook in het teken van rust en relaxen.

Zoals je leest: Iedereen beleeft een week op een verschillende manier. Dat maakt het zo mooi. Waar de één een creatieve activiteit als ontspanning gebruikt, heeft de ander daarna juist een moment voor zichzelf nodig.
We zijn net mensen 😉
Tot volgende week!

Suus | 32 - Woont in Friesland | Moeder - vrouw - vriendin - zusje - tante Schrijft graag | Doet het liefst alles achter de schermen | Houdt van indie/alternatieve muziek - gaat graag naar concerten | Heeft haar eigen webshop: www.postvansuus.nl

Write A Comment