Onzichtbaar

Zelfzorg op zondag #4

Pinterest LinkedIn Tumblr

Terwijl ik in de bieb zit om alles rondom MJZENV achter de schermen op rolletjes te laten verlopen, schiet me te binnen dat er nog niks gedaan is aan het voorbereiden van de blog. Iets wat ik vaak begin van de week al doe, zodat ik als ons team wat toestuurt, ik het gelijk kan toevoegen. Het loopt dus allemaal even wat anders, maar neemt niet weg, dat er niet een gloednieuwe blog klaar staat met zelfzorgmomenten. Neem koffie, thee en iets lekkers om door alle woorden heen te lezen.

Zelfzorg moment van Bernice:
Wat een week! Eindeloze uren gingen voorbij waarin mijn lijf en ik niet door een deur konden en ik mijn hoofd liever ver bij mij vandaan hield. Echter zijn er sportmomenten geweest die heerlijk waren, koffie momenten tijdens het schrijven en lieve vrienden zien. Ik moet wel zeggen, het had allemaal net een tandje minder veel gemogen en net wat meer zelfzorgmoment.

Zelfzorg moment van Ingenborgh:
Deze week stond in het teken van mijn nieuwe diagnose, nieuwe behandeling maar helaas ook een nieuwe wachttijd. Maandag kreeg ik te horen dat ik een deeltijd behandeling mag gaan volgen van 3 dagen voor mijn vermijdende persoonlijkheidsstoornis ( nieuwe diagnose). Dat was erg fijn. De wachttijd daarin tegen wat minder. Tussen de 24 en 36 weken. Mijn wereld storten in. Hoe ga ik die tijd doorkomen? Zolang wachten, lukt me dat wel?

Je kunt begrijpen dat de dagen erna niet in het teken stonden voor zelfzorg. Op vrijdag was mijn man ineens een dagje vrij. Wij besloten een date night in te plannen. Dit was al heel heel lang geleden en ik durfde het nu weer aan. We gingen uit eten bij een Sushi restaurant en dronken samen gezellig een wijntje. Het was lastig voor mij maar het ging gelukkig beter dan verwacht. Toen we thuis kwamen voelde ik me erg fijn. We hadden eindelijk weer echt iets kunnen doen wat we leuk vinden. En het ging goed…..dat is voor mij ook zelfzorg.

Zelfzorg moment van Anne:
Mijn zelfzorg deze week is dat ik iedere dag ben gaan wandelen en vorige week zondag zelfs lekker naar het strand ben gegaan. Ik ben net begonnen met mijn nieuwe baan, en dat kost erg veel energie. Wandelen helpt mij dan om mijn hoofd een beetje leeg te maken en alle indrukken van de dag te verwerken.

Zelfzorg moment van Shirl:
Het is zaterdag en bijna 10 uur wanneer ik dit typ. Een zelfzorg moment uitzoeken van de afgelopen week leek eerlijk gezegd even onmogelijk want wat was het een zware week. Een week met zwaar nieuws en de week waarin ik de afbouw van de oxycodon begon. Eerlijk gezegd dacht ik dat, dat afbouwen me makkelijker af zou gaan dan hoe het ging; het was verschrikkelijk. Ik heb veel pijn en vergeet vaak aan mezelf te denken, ik vergeet te denken aan dat wat zo belangrijk is; ontspanning. Mijn favoriete zelfzorg momenten zijn deze week dan ook de momenten dat ik bewust thee of koffie voor mezelf maakte, het moment dat ik besloot mezelf weer eens op tutten en het moment dat ik besloot een kruik te kopen. Een kruik zou kunnen helpen tegen de pijn zeggen ze dus ik ging op zoek. Deze leuke Knorretje kruik kon ik niet laten liggen! En het mooie is; het verzacht de pijjn indd iets.

Wat was jouw favoriete zelfzorg moment de afgelopen week? We lezen jullie reacties graag ☺️

Write A Comment