Onzichtbaar

Zelfzorg op zondag #41

Pinterest LinkedIn Tumblr

Bij Maar je ziet er niets van hebben we een w’app groepje met al onze bloggers. Het is inmiddels een vast groepje en er wordt heel wat lief en leed gedeeld. Dinsdag hebben we in het leven geroepen als ‘Goed nieuws dinsdag’. Als er op een andere dag goed nieuws wordt gedeeld, wordt er dan ook gekscherend geroepen ‘Het is geen dinsdag!’.
Deze week was het voor velen lastig om een zelfzorg moment te schrijven. Wel waren er heel wat overwinningen en die delen we ook met je.
Je bewust zijn (en delen) waar je trots op bent, een overwinning of een compliment die je kreeg, dat is ook zelfzorg.
Allicht krijg je inmiddels jeuk van het woord ‘zelfzorg’. Maar zoals je weet vinden we het super belangrijk dat hier niet alleen geschreven wordt, maar ook goed voor jezelf zorgt. We vinden het belangrijk dat iedereen bij ons mag groeien en bloeien
. Tot zover mijn voorwoord, ik ben gewoon een partijtje trots op ons team!

Zelfzorgmoment van Shirl:
Deze week had Bas vrij en had ik eigenlijk ingepland om zoveel mogelijk in huis te doen voordat onze kleine Noah komt maar dat liep een beetje anders. Door de indrukken en prikkels van de verjaardag van Suuz liep ik enorm achter de feiten aan en dat zat me niet lekker. Ik werd chagrijnig en alles leek me tegen te zitten deze week.

Hoewel al mijn horrormonen aangaven dat ik echt bezig moest met al mijn plannen, besloot ik om regelmatig aan mijn rust te denken en te gaan liggen.
Toen ik in die dagen eenmaal op bed lag besloot ik ook nog een nieuw matras te bestellen en die komt morgen al, hoppa!
Hopelijk kan ik jullie volgende week vertellen dat ik megagoed geslapen heb.

Zelfzorgmoment van Suus:
Deze week vond ik zelfzorg heel lastig. Er lagen gewoon een hoop taken, onze baby ging ineens staan (waar blijft onze baby?) en zo kwamen er nog wat dingen tussendoor. Alle ballen moesten omhoog gehouden worden en ik geloof dat iets is waar moeders niet altijd onderuit komen.
Enfin, woensdag vielen alle ballen uit mijn handen. Ik kreeg migraine. Donderdag een flinke kater en vrijdagmiddag een aantal uren bijgetankt. Papadag kwam hier meer dan ooit goed uit.
Nu is bijtanken en een papadag natuurlijk ook goede zelfzorg voor mij.
Mijn doel voor deze week is niet alleen een weekplanning maken, maar ook schrappen als het nodig is.

Zelfzorg moment van Anouk:
Maandag nam ik een dagje vrij om bij te komen van een mislukte IVF terugplaatsing en de endometriose pijn die daarbij kwam kijken. Normaal zou ik met mijn verstand op nul zetten, pijnstillers innemen en doorgaan.
Ik leer steeds meer om naar mijn lijf en gevoel te luisteren en daar ook wat mee te doen.
Donderdagavond hielden vriendlief en ik een gezellig avondje met een film en hapjes.

Overwinningen van deze week

Marije: Deze week ging ik naar de supermarkt met een georganiseerd plan.

Miranda: Na maanden van uit de running zijn, ben ik nu begonnen op kantoor met containers plannen.

Jasper: In de afgelopen week heb ik de knoop doorgehakt en de keus gemaakt dat ik ander werk wil gaan doen. Ik heb ook meteen gesolliciteerd.

Loes: Ik ben officieel begonnen met mijn opleiding! Blij!

Alles wat je aandacht geeft, groeit

Nu ben ik heel benieuwd naar jou, als lezer van onze zelfzorg- en overwinningsmomenten, heb jij iets waar je trots op bent van de afgelopen week?
Wil je het met ons delen?

Liefs,

SuusSuus | 32 - Woont in Friesland | Moeder - vrouw - vriendin - zusje - tante Schrijft graag | Doet het liefst alles achter de schermen | Houdt van indie/alternatieve muziek - gaat graag naar concerten | Heeft haar eigen webshop: www.postvansuus.nl

Write A Comment