Onzichtbaar

Zelfzorg op zondag #5

Pinterest LinkedIn Tumblr

‘Self-care isn’t selfish’. Hoe dan ook, als je ook maar even dacht, dat het egoïstisch zou zijn, how about no! Tijd voor jezelf maken en nemen is zo goed. Je kunt er niet voor anderen zijn, dan eerst voor jezelf te zorgen. Deze week hebben we weer een aantal fijne zelfzorg momenten die we met liefde met je willen delen.

Zelfzorg moment van Bernice:
Terwijl ik een appje krijg van mijn vriend of hij even op de koffie mag komen omdat hij ‘toch in de buurt is’, krijg ik heel wat vraagtekens. In de buurt zijn is niets voor hem, althans, zo snel heeft hij niet iets in mijn woonplaats te doen. Dan komt ‘ie langs en heeft hij een verassing voor me. Laatst hadden we het namelijk over hobby’s en vertelde ik hem dat ik het zo mis om te schilderen. Ik wilde heel graag een nieuwe schildering voor in mijn lijst maken. Zo kwam hij aan met grote vellen papier. Ik had zelf al eindeloos gezocht naar winkels die open waren of verzonden, maar vond het helaas niet. En hij had het wel gevonden als verassing. 😀 Dus ik heb heerlijk kunnen schilderen.

Zelfzorg moment van Anouk:
Deze week ging de tijd echt vliegensvlug. Ik denk dat dat vooral komt, omdat ik nog al moe ben van de medicatie voor de terugplaatsing. De meeste dagen bleef ik dus lekker lang in bed liggen, waardoor de dagen al een stuk korter waren. Ik ben ook al maanden eigenwijs en heb die tijd al mijn rug- en nekspieren gigantisch vastzitten. Sinds donderdag zit mijn schouder ook nog vast en kan ik amper mijn arm nog bewegen zonder pijn. Ik heb toen toch maar een afspraak bij de fysio gemaakt en ik kon de volgende dag al terecht. Heerlijk gemasseerd worden! Hopelijk helpt het snel.

Zelfzorg moment van Suus:
Iets zoets eten staat voor mij niet perse voor zelfzorg. Maar wat het wel zelfzorg maakt voor mij is dat ik een moment nam om even de deur uit te gaan met mijn man. Ik kan me niet meer herinneren wanneer we dat voor het laatst gedaan hebben. Het moet in ieder geval ergens in augustus 2020 zijn geweest. We hebben ergens gewandeld en kochten een koffie to go en een donut bij de plaatselijke bakker. We kletsten over bepaalde belangrijke items voor ons en hakten een knoop door. Het klinkt wat plastisch zo, maar dit was echt nodig en fijn. Een keus voor ons alledrie als het om zelfzorg gaat. We hebben er de tijd voor genomen en nu is er weer een last van mijn schouder.

Zelfzorg moment van Miranda

Na een periode van drukte is mijn zelfzorg moment tot rust komen met een lekkere kop koffie uit mijn nieuwe koffiezetapparaat. Weken heb ik rond gereisd naar en in Spanje en was er weinig tijd voor zelfzorg. Nu ik weer thuis ben kom ik even heerlijk tot rust met een kop koffie. Ook al is het een klein momentje het is voor mij heel waardevol. 

Dat was ‘m weer voor deze week! Wat heb jij aan zelfzorg gedaan? We zijn benieuwd, deel je het met ons in de reacties? Liefs

Write A Comment