Onzichtbaar

Zelfzorg op zondag #6

Pinterest LinkedIn Tumblr

Hoe was jouw zelfzorg deze week? Heb je tijd kunnen maken voor jezelf? Elke dag een moment in kunnen plannen om te zijn, te voelen en te ervaren? Ik weet dat ik normaal vertel, over iets van mijzelf. Je meeneem in gedachten, m’n hersenspinsels. Maar eigenlijk kwam er in me op nadat ik de blog van het 1-jarig bestaan, we ook al zoveel zelfzorg blogs geschreven hebben. En we nooit echt ruimte gaven voor jou! Dus – idee! Vind je het leuk om een keer mee te doen aan onze zelfzorg zondag blog? Mail dan jouw stukje met foto en naam naar blog@maarjezieternietsvan.nl en we zullen met de ingezonden stukjes een speciale blog maken.

Geniet nu maar van de zelfzorg momenten van onze schrijvers!

Zelfzorg van Anouk:
Ik ben al weken snotverkouden, die verkoudheid begon aan het begin van het jaar met een fikse griep, maar wil me duidelijk nog niet los laten. De afgelopen week of eigenlijk al weken bestond mijn zelfzorg dus uit fruit, vitamine pillen, neussprays, hoestdrank, muntthee met honing en optijd naar bed gaan. Hopelijk geeft die verkoudheid het dan nog een keertje op. Van de week ben ik ook een paar keer lekker naar buiten gegaan met de kindjes als het winterzonnetje heerlijk scheen. Heerlijk vind ik dat. En je maakt me bijna niet blijer met leuke kledingkoopjes. Een tweedehands kledingboetiekje hier om de hoek had weer een leuke actie en daar ben ik goed geslaagd. En met wat tegoed dat nog openstond, hoefde ik maar 13 euro af te rekenen. Dat is nog eens leuk shoppen😁.

Zelfzorg van Bernice:
Een week van weinig energie en veel op de bank onder een stapel dekens liggen, ging voorbij. Ik heb het mezelf aangenaam geprobeerd te maken door een warme kruik en fijne muziek op te zetten. Wanneer ik niet zò moe was dat ik mijn ogen dicht had, keek ik naar de serie ‘Black code’. In love met die serie. Daarnaast ben ik met Shirl koffie wezen drinken en een taartje wezen eten. Want MJZENV bestaat 1 jaar! YAY! 

Zelfzorg moment van Shirl:
Dit is mijn laatste weekend op de paaz afdeling en zaterdag zou mijn zelfzorg-dagje worden, besloot ik afgelopen week. Zaterdag stond mijn date met collega en vriendin Ber gepland en daarnaast stond naar huis gaan op de planning. Leuke dingen waar ik me toch wel op verheugde ondanks ik het plannen heel lastig blijf vinden. Ber en ik besloten taartjes te eten bij la place en namen na de koffies nog een lekkere muntthee. Het was onwijs gezellig en de tijd vloog aan me voorbij! Toen ze naar huis ging zette ik haar af bij het station en appte Bas dat hij eerder kon komen. Eenmaal thuis deed ik wat boodschappen met het gezin en daarna hielden we een filmavond met op het hoofdmenu toystory 4. Ik heb genoten van de lieve mensen om me heen en elke knuffel die ik kreeg. Geef mij maar meer van deze dagen.

Zelfzorg van Bas:
Elke zaterdag is het bij ons filmavond met de kids. Wat lekkers er bij en dan gewoon chillen met de bende. Dat is fijn stukje geplande zelfzorg.

1 Comment

  1. Er zitten weer mooie momentjes tussen. Zelfzorg blijft ontzettend belangrijk.
    Een tijdje geleden heb ik wat dat betreft ook het roer volledig omgegooid. Geen destructieve gewoontes meer, maar lief zijn voor mezelf, rust pakken en goed voor mijn lichaam zorgen. Het maakt wel degelijk een verschil wat betreft stemming en negatieve gedachten over mezelf.
    Nog gefeliciteerd met de mooie mijlpaal!

Write A Comment