Onzichtbaar

Zelfzorg op zondag #7 Sneeuw!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Zelfzorg op zondag – Deze keer weer met een thema. Hoe kan het ook anders dat het thema sneeuw is. Wat viel er landelijk een dik pak hè? In deze blog willen we niet perse aandacht geven aan mooie winterse plaatjes maar hoe kan het ook anders: Voor jezelf zorgen in de sneeuw! Sneeuw is magisch, maar kan ook een uitdaging zijn.

Some people are worth melting for – Olaf. Wat een boel Olafjes konden we afgelopen week al maken hé! Ik werd er in ieder geval héél blij van en het MJZENV-team ook! Zo gingen we massaal de sneeuw in en wisten we met elkaar een toffe sneeuwblog ervan te maken dit keer! Pak er een goed kop koffie of thee bij en veel leesplezier!

Zelfzorg moment van Anne

Mijn zelfzorg voor deze week was dat ik veel buiten ben geweest. De plek waar ik altijd wandel was door de sneeuw veranderd in een soort sprookjesbos ❤. De sneeuw, lage temperaturen en het zonnetje waren de perfecte omstandigheden voor lange wandelingen. Ik heb er niet altijd zin in, maar buiten zijn en wandelen doen me vrijwel altijd goed.

Zelfzorg moment van Miranda:

Deze week had ik een fotoshoot in de sneeuw. Sinds lange tijd kon ik mezelf weer mooi en fijn voelen en ben ik trots op het resultaat van de foto’s. Dat was voor mij wel echt een zelfzorg momen. Verder bestond mijn zelfzorg deze week uit een heerlijk bad met lavendelolie en genoot ik van de kinderen in de sneeuw.

Zelfzorg moment van Bernice

Terwijl het buiten heerlijk koud is, zit ik warm binnen met een kop koffie. Ik hik een beetje aan tegen het naar buiten gaan want in mijn hoofd stormt het nogal. Er is niks aantrekkelijks aan om dat heerlijke koude weer in te gaan – denk ik. Tot ik besluit het toch te proberen en er een fijne wandeling van te maken. En weet je, het is nog lekker ook. Met een lage middagzon, een kou op m’n snoet en een goede wandeling, sluit ik de middag toch nog goed af.

Zelfzorg moment van Suus:

Sneeuw. Ja, een thema deze keer. Ik geniet van hoe magisch het er uit ziet, de dwarrelende sneeuwvlokjes en hoe het op de grond steeds een dikker pak wordt. Mijn zoon is net 1 jaar geworden en ik besloot met hem te gaan sleeën. Ik zette hem in een boodschappenkrat, stopte hem toe met een lekker dik fleecedeken en zette hem met krat en al op de houten slee. Hij genoot. Zijn lieve snoetje was fijn om te zien. Hij zat heerlijk ontspannen in de slee om hem heen te kijken en te glimlachen. Een moederhart is gauw gevuld.

Zelfzorg moment van Shirl :

Het was wat, de sneeuwval van afgelopen weekend. De kinderen waren er heel erg blij mee en ik was vooral blij dat zij het zo leuk vonden want sneeuw is voor mij eigenlijk niet zo handig als uber kluns, ik ben dan ook goed gevallen waarbij ik mijn al pijnlijke rug nóg meer heb bezeerd.Toen de sneeuwvrij dagen voorbij waren en de oudste twee weer naar school gingen heb ik me vooral gericht op mezelf als Noah sliep: even bijkomen van alle drukke dagen met een kop koffie is voor mij echt even een zelfzorg moment.

Zelfzorg moment van Ingenborgh :

Het heeft gesneeuwd !! Wat ziet de wereld er mooi uit he met die sneeuw maar erg handig vindt ik het niet altijd. Maandag besloot ik veilig therapie te volgen van achter mijn laptop. Het was de laatste therapie week van fase A dus dinsdag en woensdag zorgde ik ervoor dat ik wel naar therapie kon om alles af te sluiten zodat ik klaar ben voor fase B! Gedurende de week zag ik allemaal blote voetjes in de sneeuw voorbij komen en ben ik me gaan verdiepen waarom mensen dit deden. De gezondheidsvoordelen waren groot dus besloot ik het zelf ook maar eens te doen. En jeetje wat koud maar wat gaf het een kick. En daar ga ik nu eenmaal goed op 😉 vrijdag middag besloot ik een vrijdag middag borrel te doen. Wel in mijn eentje maar dat maakt niet uit. Glas rosé,  crackertjes met roomkaas en netflix ! Mooie afsluiter van de week. 

Wist je dat onze gezamenlijke rubriek ‘Zelfzorg op zondag’ een vast terugkerende blog is? Iedere zondag vullen we een blog met de fijnste zelfzorg momenten van de afgelopen week.
Lees hier onze fijnste zelfzorg momenten van vorige week.

Write A Comment