Onzichtbaar

Zelfzorg op zondag #9

Pinterest LinkedIn Tumblr

Treat your body like it belongs to someone you love. Hey lieve jij, wat fijn dat je weer de tijd neemt om de zelfzorg op zondag blog te lezen. Zoals de afgelopen weken begin ik weer de blog met een quote. Je mag jezelf trakteren, keer op keer weer alsof jouw lichaam tot iemand of iets behoort waarvan jij houdt. Omarm jezelf door een moment in de week, of meerdere momenten in de week, te nemen om tijd voor jezelf/ met jezelf door te brengen. Dat ben jij waard. Dat is jouw lijf, je zijn, waard.
Ik hoop dat je weer geniet van een nieuwe blog vol zonnestralen, want ons team is volop gaan genieten van buiten. Daarnaast natuurlijk van nog zoveel meer. Dus pak lekker nog een kop koffie of thee en lees lekker weg!

Zelfzorg van Suus


Vorige week was het gauw duidelijk dat het de afgelopen week super mooi weer zou zijn. Ik ben rond gaan vragen aan mensen om me heen of ik een toddlerdraagzak mocht lenen zodat ik kon ervaren hoe dit zou zijn voor mezelf en voor mijn zoon. Afgelopen dinsdag zijn we lekker naar het bos gegaan met zijn oma. We hebben alle drie  genoten. Ik vind het, ook nu hij ouder is, nog super fijn om hem te dragen en hij ontspant er ook echt enorm van. We hebben liedjes gezongen, happy stones gevonden en sloten de wandeling af met koffie bij de ‘koek en zopie’ tent. 

Zelfzorg van Bernice


Nog vroeg op de ochtend app ik samen met een vriendin en besluiten we om koffie te drinken. Terwijl we binnen zitten, schijnt de zon naar binnen. Ik sta op, open de tuindeur en roep die vriendin naar buiten. ‘Voel even’, zeg ik. En daar staan we samen, in de zon, zonnestralen te vangen. Wat een heerlijk weer is het. Als ik eenmaal weer thuis ben, kan ik het dan ook niet laten om buiten een heerlijke wandeling te maken in de zon. Echt even genieten en tijd voor mezelf.

Zelfzorg van Miranda

De week begon vervelend met veel donkere gedachten. Maar ondanks dat, heb ik toch tijd voor mezelf genomen en ben ik heerlijk bij m’n vriendin in de jacuzzi geweest. Dat was fijn, lekker een hapje en drankje erbij en genieten maar.

Zelfzorg van Shirl


Afgelopen week ben ik de dagen begonnen met mezelf opmaken, een manier om de dag te beginnen met een dosis aandacht aan mezelf. Vandaag liep dat anders, Noah is verkouden dus ik besloot vandaag vooral te wijden aan het knuffelen van mijn kleine, zieke mannetje. Als Bas straks wakker is (hij heeft nachtdienst gehad) mag hij het overnemen, dan kan ik me even opmaken en lekker naar buiten toe. Vandaag bestaat mijn zelfzorg dus vooral uit een combinatie van vreugde halen uit het knuffelen van m’n kleinste mannetje en dezelfde zorg even uitbesteden aan mijn wederhelft.

Zelfzorg van Jasper

Tijdens mijn werk nam ik pauze en vond ik even de tijd om van de zon te genieten!

Zelfzorg van Anouk

Deze week had ik het huis helemaal voor mezelf. Vriendlief was namelijk in de kost en ondanks dat ik erg blij ben dat hij weer thuis is, vind ik het ook wel prettig om een paar dagen alleen te zijn. Het geeft me de kans om me op mezelf te focussen en weer volledig op te laden, zonder dat ik met iemand anders rekening hoef te houden. Nou ja, ik was wel aan het werk, maar buiten dat om had ik alle tijd voor mijzelf. En dus ging ik van de week een avond heel vroeg naar bed. Ik nam een lekkere lange douche om vervolgens met een haarmasker in nog even in bed te rusten. Smeerde m’n benen wat vaker in met bodylotion, zodat ze hopelijk straks voor de echte lente goed gehydrateerd zijn en een mooi kleurtje kunnen krijgen. Daarnaast verkocht ik ook nog eens mijn bullet journal spul, waar ik echt al maanden niks meer mee deed. En kocht daarvan wat nieuwe make-up en een mooie bos tulpen. Door Suus van ons team heb ik nu ook de lente in huis! En op mijn werk genoot ik veel van de zon, door lekker met de kids de speeltuin in te gaan. En kochten we een ijsje bij de ijscoman die door de straat reed. Ook ging ons konijn deze week voor het eerst naar buiten en genoot ik van dat vrolijke tafereel. Een heerlijke week dus! 

Wist je dat onze gezamenlijke rubriek ‘Zelfzorg op zondag’ een vast terugkerende blog is? Iedere zondag vullen we een blog met de fijnste zelfzorg momenten van de afgelopen week. Benieuwd naar de blog van vorige week zondag? Lees die hier!

Write A Comment