Onzichtbaar

Zelfzorg plog Bernice #3

Pinterest LinkedIn Tumblr

Het is alweer even geleden dat ik een week lang iedere dag mijn zelfzorg momenten bij hield. Ik vond het daarom ook weer eens tijd om dat voor jullie bij te houden, zodat het jullie misschien wat inspiratie geeft als zelfzorg momenten.

Zondag 24 mei 2020
De nacht was een ontzettend zware en lange nacht. En hoewel ik naar mijn vriend zou gaan, heb ik besloten dat ik vandaag een dagje rust neem. Ik ben ontzettend moe en mijn hoofd bonkt behoorlijk. De dag start ik dan ook heel rustig op. Ik laat Raaf vrij zodat hij kan rondrennen en als hij wil, bij mij op bed kan komen liggen. Als het kwart voor één is, schiet ik een beetje in de stress omdat ik nog niet eens heb ontbeten. Dus maak ik koffie en een fijne smoothiebowl met banaan en tropisch fruit met daarbij home made granola.

Maandag 25 mei 2020
Bloemen halen voor in huis en uiteindelijk stranden in bed om de film ‘het zakmes’ te kijken. Deze film keek ik vroeger zòveel dat ik mee kan praten.

Dinsdag 26 mei 2020:
Dat veel van mijn zelfzorg momenten, ochtend ‘momenten’ zijn, is niet gek. Veelal heb ik dan een pittige nacht achter de rug en heb ik het nodig om rustig op te starten. Zo ook vandaag. Het was heerlijk op mijn balkon. Dus met een goed kop koffie en mijn konijn Raaf heb ik de dag daar gestart. Ik heb genoten van hoe Raaf op ontdekking ging, mijn kop koffie en de zon. Heerlijk!

Woensdag 27 mei 2020:
Vandaag was een volle dag waarin ik van het een in het ander rolde. Leuke dingen allemaal. Maar veel dingen, betekent ook dat ik ergens moet compenseren voor rust.
Ik begon de dag dan ook rustig met koffie en de blog. Heerlijk opstarten, dingen in orde maken en genieten van dat alles zo goed loopt.
Daarna heb ik een kop koffie gedronken met een lief vriendinnetje, altijd leuk en relaxt. En aan het einde van de dag ging ik naar vrienden waar ik aan het zwembad heb gelegen – en ook even er in, want wat was het warm buiten! Ook heb ik een spelletje gespeeld met koffie.

Donderdag 28 mei 2020:
Vanmiddag heb ik heerlijk een uurtje kunnen sporten. Daar ga ik zo goed op! De zon scheen, de oefeningen waren fijn en het was ondertussen nog gezellig ook. Na het sporten moest ik best wel snel door voor therapie. Hoewel ik me enorm leeggezogen voelde, gaf ik dat aan en hebben we niet alleen gewandeld maar ook gewoon heerlijk in de zon gezeten. Ik was blij dat ik aangaf dat lang wandelen eventjes niet ging lukken.

Vrijdag 29 mei 2020:
Een dag van doorrollen in gezellige momenten. Zo sprak ik in de ochtend af met een lieve vriendin en in de middag dronk ik ijskoffie in het park met Moniek. Nom! Echt genieten en tot rust komen. Daarna hebben we nog in de hangmat en lamzac in een ander park gelegen. Heeeeerlijk!

Zaterdag 30 mei 2020:
Langzaam de dag starten met koffie, lekkere broodjes en de zon. De uren verstrijken rustig en dat is fijn. Rond een uur of één ging ik met mijn lief samen kanoën. Heerlijk hebben we twee uur vol gemaakt, soms stil gelegen en gedobberd op het water. Onderweg hadden we lekker een broodje mee en voldoende water.

Ik hoop dat je met plezier deze plog gelezen hebt en er ideeën uit op hebt kunnen doen! Liefs ber

1 Comment

  1. Zo mooi om al die momenten te kunnen zien. En voor mij een les, om in de ochtend al goed voor mezelf te zorgen. Juist na een slechte nacht ben ik geneigd snel door te gaan, zodat ik ‘s middags dan ‘vrij’ ben, maar ik merk dat het niet lekker werkt. Misschien toch jouw voorbeeld eens volgen.

Write A Comment