Rouw

Het leven gaat verder

Pinterest LinkedIn Tumblr

Lieve Finn, hoe is het daar? Heb je je plek gevonden? Hoor je al onze mooie gedachten en gebeden? Ze zeggen dat het went en ik heb het geprobeerd maar ze hebben het verkeerd. We missen je en dat went niet. Nachten lang droom ik over jou, over al het mooie wat jij hebt achtergelaten en hoe jij in ons voort leeft. Lief ventje, wat heb jij ons laten beseffen wat liefde is.

Oneerlijk

Ik weet dat het leven verder gaat, dat er een moment komt dat mensen zeggen dat het slijt. Dat je ouders ongelooflijk sterk zijn en zoveel mogelijk liefde uit jouw korte leven willen halen. Ik weet dat zij trots zijn dat ik probeer het beste uit het leven te halen voor jou, maar lief neefje, het wordt steeds moeilijker. In de eerste week na jouw leven mocht ik huilen, mocht ik schrijven en mocht ik als jouw tante stampen omdat ik zo boos was op deze oneerlijke wereld. In de tweede week mochten we afscheid van je nemen en ons verdriet delen. Maar nu, heel binnenkort komt week drie ons tegemoet.

Ik ben er nog niet klaar voor

Ik ben nog niet klaar voor een leven zonder jou, nog niet klaar met me schuldig voelen. “Heb ik niet genoeg naar je leven verlangd?” Ik ben ook nog niet klaar met mezelf te verwijten dat jij niet meer bij ons bent. Ik ben nog niet klaar voor het idee dat het leven gewoon doorgaat, ik ben nog niet klaar voor een “nieuwe maan” en een nieuwe fase.

Lieve Finn, hoe kan het nou dat je ouders zo sterk zijn en ik met tranen over mijn wangen over jouw korte leven schrijf? Ik probeer écht het beste te denken en alles voor jou uit het leven te halen, want alles wat de stemmen in mijn hoofd zeggen is niet eerlijk tegenover jou. Ik doe zo m’n best en toch zijn er dromen waarin ik je plaats in neem en jij veilig hier beneden bent.

Vechten

Lief neefje, ik denk dat het nooit gaat wennen en ik weet zeker dat dit gevoel nooit gaat slijten want jij bent mijn held. Voor en door jou wil ik me laten opnemen om samen met jou als beschermengel te vechten tegen alle demonen en horrormonen. Samen met jou is #fuckyouhenk nóg sterker. Ik kan je plek niet innemen en we kunnen niet ruilen, maar vechten, dat kunnen we wel. Ik zal er altijd voor je ouders zijn, zelfs wanneer iedereen vindt dat het leven door gaat; kom maar bij mij ❤️.

Dag schatje, dag liefje, ik hou van je.

#Finnismijnheld

Liefs, je tante

Author

"Wie A zegt hoeft geen B te zeggen, jij hoeft voor helemaal niemand je grenzen te verleggen" - Shirl

2 Comments

  1. Ook in Week 3 , 4 , 5 en de overige weken mag je bij ons huilen hoor. hier in dit huis staat er geen tijd op het wel of niet mogen. Hier mag het altijd als je dat nodig vindt dus mocht je denken ik mag niet dan ben je hier gewoon welkom

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: