Rouw

Lieve Finn | Jouw tweede jaardag

Pinterest LinkedIn Tumblr

Dag lief neefje, hier ben ik weer. Vandaag is het een rare dag; vandaag had jij twee jaar oud moeten worden, maar in plaats daarvan is het vandaag jouw tweede jaardag. We hadden vandaag taartjes moeten eten samen met jou, maar in plaats daarvan eten we taartjes om jou. Taart omdat jij heel even mocht leven, omdat jij de wereld een beetje mooier maakte, omdat jij voortkwam uit onvoorwaardelijke liefde en omdat je voor altijd in onze harten zult blijven leven.

Grote broer

Wat is er veel gebeurd het afgelopen jaar hè? Naast dat jij grote neef bent geworden, ben je ook nog eens een grote broer geworden van een prachtig zusje. Ze is prachtig Finn, net zo mooi als jij was. Het voelt gek om deze brief aan jou te schrijven, te vertellen hoe erg jij gemist wordt en tegelijkertijd een mega trotse tante te zijn van je zusje, want wat had ik jou óók graag willen zien opgroeien. Zou je al praatjes hebben gekregen? Of uit een echte beker kunnen drinken? En zou je lekker aan het puberen zijn? Ik weet het, het is allemaal niet van toepassing, maar ik vraag het me zo vaak af.

Ergens daarboven

Ik hoop dat jij het ergens daarboven fijn hebt en dat je kunt zien hoe waanzinnig goed je ouders het doen. Weet dat je trots kunt zijn op je grote broers, zus en zusje, ze doen het allemaal zo goed en ze doen onwijs hun best om zich tot mooie mensen te ontwikkelen. Ik weet zeker dat jij hen altijd zult beschermen tegen al het kwade in de wereld en ik ben je daar eeuwig dankbaar voor.

Wij zullen jou nooit vergeten

Lieve Finn, ik weet dat je mama bang is dat men jou zal gaan vergeten, maar dat zal nooit gebeuren. Ik zal er mijn persoonlijke missie van maken dat niemand jou vergeet. Echt, niet alleen zij zullen jouw naam altijd blijven noemen, ook wij zullen dat blijven doen. Jij was mijn reden om nóg harder te knokken dan dat ik al deed en dat zal ik blijven doen. Voor mijn gezin, voor ons, voor mij, maar vooral: voor jou! Wij zullen niet leven maar leeven, met een dubbele e want in mij en in ons leef jij. Samen zullen wij dit leven leeven, voor jou en dat verdient een extra letter.

Fijne 2e jaardag moppie, je bent voor altijd de mooiste ster!

Author

"Wie A zegt hoeft geen B te zeggen, jij hoeft voor helemaal niemand je grenzen te verleggen" - Shirl

2 Comments

  1. Mooi geschreven schat, uiteraard gaan we Finn nooit vergeten
    Ja Finn was voor jou een gigantische inspiratie en zie hoe je er zelf bij zit nu, fantastusch

  2. Wat mooi geschreven lievers.
    Hier zullen we vandaag een kaarsje branden voor lieve Finn. Hopelijk viert hij samen met Nine en Anyk een wolkenfeestje

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: