Rouw

Verjaardagsbrief

Pinterest LinkedIn Tumblr

Lieve Nine,

Gefeliciteerd, je bent vandaag alweer drie jaar oud. Wat zijn wij dolgelukkig met zo’n mooie eigenwijze dochter zoals jij!

Dit is hoe ik deze brief zou willen beginnen. Maar helaas, een brief voor jouw verjaardag zal ik niet kunnen schrijven. Officieel zou jouw verjaardag pas in juni moeten zijn.

Op 22 januari 2018 kregen wij te horen dat je niet meer in leven was. Overleden, in mijn buik, met een zwangerschap van 18+1 weken. In plaats van een brief voor je verjaardag, schrijf ik een brief op de dag dat je stil geboren bent.

25 januari 2018, stil, doodstil.

We zullen vandaag jouw jaardag vieren. Alweer 3 jaar geleden… Waar ik op terug kijk met twee gezichten…
Ik vond het doodeng… Bevallen van een overleden kindje… Jou te moeten zien, ik durfde je niet eens aan te raken. Vaak heb ik daar spijt van en dan kijk ik naar de paar foto’s die ik heb.

Hoe de dag eruit zal gaan zien weet ik nog niet, maar samen met je broer en broertje zal ik een taartje gaan maken. Ik wilde eerst met hen en papa naar de dierentuin gaan maar daar mogen we niet meer naar toe. Mensen uitnodigen om een taartje te komen eten is ook lastig met de huidige coronamaatregelen.

Samen maken we er de mooiste dag van.
Ik heb slingers opgehangen, en we gaan straks voor je zingen.

Lieve Nine, ga jij ook een mooi feestje vieren in de wolken met iedereen die ons lief is?

Ik hou van jou meisje

Dikke kus,

Mama

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: