Levensverhaal

Stel je voor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Foto credits: Suus/@postvansuus

Ja, zal ik daar eens mee beginnen? Mezelf voorstellen.
Vind het best lastig, voorstellen. Als ik nu tegenover jou zou zitten (irl), dan zou ik ook bést (enorm) verlegen zijn en maak ik oorlog in mijn hoofd.
Wat zeg ik en wat zegt dat over mij? Wat voor indruk maak ik op de ander? Doe ik het wel goed? Geef ik met mijn uitstraling verkeerde signalen over?

Wie ben ik?
Goed, mijn naam is Suus en ben 30 jaar oud.
Getrouwd met mijn meneer, en ben tante, zusje, dochter, buurvrouw, vriendin en vrouw van. Ik woon in een heel fijn huis, in Friesland, met mijn meneer en 2 katten en geniet het meest van de hoeveelheid licht in huis.

Shirl volg ik al jaren op insta en vice versa. In september zag ik een oproep van haar en ik fluisterde in haar inbox: Zullen we samen?
Samen zijn wij ik poëzie van jou. Althans, ik mag er aan mee werken.

Werken doe ik (nog) niet.
Twee jaar geleden zag ik de ramen van de binnenkant van de gesloten bouwmarkt (kliniek), reddeloos, machteloos, radeloos. Géén idee hoe ik moest leven zonder iets van kwaliteit in mijn leven.
Één verpleegkundige daar nam de moeite om dwars door al dat zwart heen te prikken en bleef een hele avond op mijn kamer
Waar zou ik wél geholpen kunnen worden? En hoe? En wat zijn mijn klachten dan precies?

Vanuit daar kon ik werken aan veilig thuis zijn, aan slapen, aan mindfulness en aan verdere voorbereidingen voor een behandeling in een kliniek.

Het afgelopen jaar heb ik dan ook mijn ergste trauma dag in dag uit onder ogen gezien. Élke dag imaginaire exposure, dagelijks exposure in vivo, dagelijks een heel pittig dagvullend programma.
Elke dag dwars door de hel en terug.

Het was het (oprecht) waard. Nu ruim een half jaar later vallen er nog steeds dingen op zijn plek, werk ik aan herstel en vallen er tranen.
In juli ‘wacht’ er nog een traject van EMDR op mij, maar meer dan ooit tevoren weet ik, voel ik, dat ik dit kan.

Mijn dagen bestaan nu uit balans. Mijn dag start ik rustig op, daar gedij ik het best op na de soms nog heftige nachten.
Overdag zorg ik voor een contactmoment (met wie dan ook), voor iets actiefs buiten de deur, mindfulness en voor voldoende rust.
Oprecht kan ik zeggen dat ik wat kwaliteit terug heb.

Hier laat ik het voor nu even bij.

Liefs,

Suus
Author

If you get tired learn to rest not to quit

4 Comments

Write A Comment

Pin It