Levensverhaal

Vooruitblik op 2022

Pinterest LinkedIn Tumblr

Allereerst willen we jullie allemaal een heel mooi nieuw jaar wensen!
Eindelijk…het nieuwe jaar is gestart. Een schone lei met nieuwe kansen. Een jaar om mooie herinneringen te maken. Om eventuele struikelblokken te overwinnen en hopelijk kijken we aan het eind van dit jaar terug op een mooie tijd. Maar eerst gaan we in deze blog vooruitkijken. Wat hopen wij te bereiken in 2022? Waar kijken we naar uit? En welke taboes zouden we graag doorbroken willen zien? Je leest hieronder onze vooruitblik op 2022

Vooruitblik op 2022 van Suus

Waar kijk jij naar uit in 2022?
In 2022 kijk ik uit naar de lente, naar fijne temperaturen, naar de natuur die weer gaat bloeien en de vrijheid die dat geeft om (eventueel buiten) meer mensen in één keer te ontmoeten. Ik kijk er ook naar uit om mijn zoon (van bijna 2) meer en meer van de wereld te mogen laten zien en ik hoop van harte dat dat meer en meer in vrijheid kan.
Welk taboe hoop je dat er definitief doorbroken wordt in 2022?
Het taboe rondom psychische klachten mag wat mij definitief doorbroken worden. Ik ben er heel open over, maar ik merk dat mensen mij niet altijd los kunnen zien van PTSS en ze “het beestje” niet een naam durven geven. Ik blijf er ook in 2022 naar streven om psychische klachten te normaliseren.

Vooruitblik op 2022 van Jasmijn

Wat hoop je te bereiken in 2022? Ik hoop dat er meer stabiliteit in mijn leven gaat komen. Op dit moment is er vooral nog heel veel onzeker en onduidelijk over wat mij de komende maanden te wachten staat -los van alle eventuele maatregelen e.d. Ik hoop dat ik in 2022 dan ook mag leren en ervaren dat ik stabiliteit vooral uit mezelf kan halen en niet alleen uit externe zaken. Immers, mezelf heb ik altijd bij me en hoe fijn zou het zijn als ik erop durf te vertrouwen dat ik op mezelf kan terugvallen?

Vooruitblik op 2022 van Ingenborgh

Waar kijk jij naar uit in 2022?
De afgelopen drie jaar waren door het ziek zijn niet zo fijn en ik hoop dan ook in 2022 weer wat meer te kunnen genieten. Hopelijk hebben we minder last van alle coronamaatregelen en kunnen we er weer lekker op uit om leuke dingen te gaan doen. Daar ben ik echt wel klaar voor.
Wat hoop je te bereiken in 2022?
Ik hoop een leuke parttime baan te vinden en het sporten ook weer wat op te kunnen pakken. Maar vooral hoop ik dat het ons in 2022 gegund is om zwanger te mogen worden.  Dat zou een ware droom zijn die dan uitkomt.
Welk taboe hoop je dat er definitief doorbroken wordt in 2022?
Het taboe rondom ‘gedachte aan zelfdoding”  ik heb uit eigen ervaring gemerkt dat veel mensen hier nog geen begrip voor hebben en hier niet over willen/kunnen praten. Dit vind ik erg zonde, want het is een belangrijk gesprek en het gesprek aangaan kan mensen echt helpen. Ik hoop dan ook dat we in 2022 vaker het gesprek zullen aangaan, hoe moeilijk dit ook is.

Vooruitblik op 2022 van Loes (V)

Waar kijk jij naar uit in 2022? Alle concerten die uitgesteld zijn, de zonnige dagen waarop ik buiten kan genieten met dierbare mensen, het maken van nieuwe herinneringen met mijn vriend én het moment dat ik mijn diploma in mijn hand heb. Hopelijk.
Wat hoop je te bereiken in 2022? Heel cliché, maar ik hoop allereerst dat ik mijn therapietraject op een goede manier kan afronden. Daarnaast hoop ik dat ik eindelijk mijn diploma haal en fulltime mag gaan doen wat ik het liefst doe; voor de klas staan, juf zijn!
Welk taboe hoop je dat er definitief doorbroken wordt in 2022?
Het taboe op mentale gezondheid. Dat we met z’n allen net zo goed kunnen zeggen dat het in ons hoofd even allemaal niet zo lekker loopt, als dat we dat doen met een gebroken been of griepje. Dat we niet meer met z’n allen alleen maar de leuke dingen delen, maar eerlijk en open zijn over al onze gevoelens. Ook al is dit even niet positief of blij!

Vooruitblik op 2022 van Kim

Wat hoop je te bereiken in 2022? Ik hoop meer rust in mijzelf te krijgen, zodat ik meer kan genieten van alle mooie momenten die er zijn.
Welk taboe hoop je dat er definitief doorbroken wordt in 2022? De roze wolk en het ouderschap dat alleen maar mooi en prachtig moet zijn. Zo is het niet bij iedereen, dus laten we zorgen dat dit anders gaat zijn.

Vooruitblik op 2022 van Shirl

Waar kijk jij naar uit in 2022?
Nou…. Geen moeilijke vraag! Haha. Naar ons lieve vierde kindje natuurlijk! Ik kijk er naar uit en tegelijkertijd overvalt mij vaak een intens grote angst. Angst voor alles wat er allemaal zou kunnen gebeuren. Met volle angst vooruit dus! Wat hoop je te bereiken in 2022?
Ik hoop dat ik eindelijk bovenaan de wachtlijst kom voor mijn second opinion. In 2021 werd vastgesteld dat ik een bipolaire stoornis heb en hoewel wij geen enkele twijfel hebben (Bas vermoed dit namelijk al sinds wij samen zijn) wil ik het wel heel graag goed laten onderzoeken door een andere GGZ organisatie. Welk taboe hoop je dat er definitief doorbroken wordt in 2022?
Alle taboes, taboes zijn nergens voor nodig! Maar als ik er eentje uit moet zoeken, waar ik mij voor in wil gaan zetten, dan is dat het taboe omtrent seksuele voorlichting.

Vooruitblik op 2022 van Anouk

Waar kijk jij naar uit in 2022? Ik kijk er naar uit dat er in 2022 geen onzekerheid en teleurstellingen meer zijn omtrent onze kinderwens. Daarnaast kijk ik er naar uit om stappen te gaan zetten om mijn nieuwe toekomst vorm te gaan geven.
Wat hoop je te bereiken in 2022? In het nieuwe jaar word ik weer geopereerd om endometriose en verklevingen te laten verwijderen. Ik hoop daarna minder klachten te hebben en een methode te vinden, waardoor ik de symptomen zonder dieet onder controle kan houden.
Welk taboe hoop je dat er definitief doorbroken wordt in 2022? Er zijn een aantal taboes wat ik graag doorbroken zou willen zien worden. Het eerste taboe is kinderloosheid of dit nou ongewenst is of bewust gekozen. Daarnaast zou ik het ook mooi vinden als er meer open wordt gesproken over de verschillen tussen man en vrouw en welke struggels dat in een relatie kan geven. Ik denk dat we ons een stuk minder alleen zullen voelen, wanneer ze weten dat we echt niet de enige zijn!

Vooruitblik op 2022 van Annemieke

Waar kijk jij naar uit in 2022?
Hopelijk haal ik mijn opleiding en kan ik daarna lekker in de zorg aan het werk als een helpende niveau 2. Ik hoop dat daardoor de financiële situatie een stuk rust in ons leven zal brengen.
Wat hoop je te bereiken in 2022?
Ik hoop in 2022 meer rust in mijn hoofd te krijgen, doordat hopelijk de financiële situatie een stuk stabieler is en ik eindelijk weet waar mijn lichamelijke klachten vandaan komen.
Welk taboe hoop je dat er definitief doorbroken wordt in 2022?
Het hebben van een kinderwens, terwijl de maatschappij waarschijnlijk zal vinden dat het niet de juiste tijd is in verband met een onstabiele financiële situatie.

Vooruitblik op 2022 van Laura

Waar kijk jij naar uit in 2022? Ik kijk ernaar uit om weer zorgeloos te kunnen leven. Ik merk dat ik de afgelopen twee jaar veel in angst heb geleefd, mede door corona. Dat hoop ik snel achter me te kunnen laten! Het allermeest kijk ik uit naar een zwangerschap met een mooie gezonde baby aan het eind.
Welk taboe hoop je dat er definitief doorbroken wordt in 2022?
Ik hoop dat het taboe rondom miskramen en fertiliteitsproblemen definitief doorbroken wordt. Pas toen ik vorig jaar een miskraam kreeg, hoorde ik hoe vaak het eigenlijk voorkomt. Buiten dat heb ik me lang niet begrepen gevoelt door verschillende mensen. Dit omdat wij een naam hebben gegeven aan ons kindje en hem hebben aangegeven bij de gemeente, ondanks dat ik ‘pas’ 9 weken zwanger was. Hij heeft ons toch ouders gemaakt en veel mensen begrijpen dat helaas niet. Ik schaam me er niet voor dat zwanger worden bij ons moeilijker gaat, maar er heerst nog veel onbegrip. Ik heb het mentaal erg zwaar, maar dat wordt niet overal gezien. Je krijgt dan veelal ongevraagd advies i.p.v. steun.

Vooruitblik op 2022 van Loes

Waar kijk jij naar uit in 2022? Ik kijk uit naar een jaar met liefde en onvoorwaardelijke vriendschap, waarbij ik mij nog gelukkiger mag voelen met de dingen die ik doe en de mensen die ik om mij heen heb. En ik kijk uit naar het verder trainen met Líah.
Wat hoop je te bereiken in 2022? Ik hoop in 2022 wat liever voor mijzelf te zijn en mijzelf wat minder te vergeten. Meer zelfzorg. En ik hoop mijn thuisstudie te kunnen afronden in 2022.
Welk taboe hoop je dat er definitief doorbroken wordt in 2022? Het zou mooi zijn als er in 2022 minder taboe ligt op onzichtbaar lijden. Of dat nu mentaal of lichamelijk is.
Ik zou graag ook zien dat elk lijden serieus genomen werd bij medici. Ook wanneer dit iets is waar zij misschien gewoon geen kennis van hebben.

En waar kijk jij naar uit in 2022? Heb je leuke doelen waar je aan gaat werken? Of wil jij ook wel een taboe doorbreken in 2022? Wie weet kan dat wel via onze site als gastblogger of vaste blogger!

Author

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: