Levensverhaal

Wat voor werk doe jij?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Wat voor werk doe jij? Een vraag die me regelmatig gesteld wordt. Die sowieso regelmatig gesteld wordt. Op feestjes, bij een kennismaking, een nieuwe sport die je gaat beoefenen etcetc.

Ja, wat voor werk doe jij? Ik liep er deze week weer tegenaan en heb echt moeite met deze vraag. Ik werk niet, niet voor een werkgever.
Ik verzet wel werk, maar dat is omdat ik nu heel wat klusjes doe in huis, ik werk voor MJZENV, ik mijn eigen webshop heb, ik gastvrouw en redacteur ben bij een radiostation en Muziek bij de Buren organiseer in mijn woonplaats.
Ik vind social media reuze interessant, verdiep me er veel in en her en der spring ik bij op accounts van bedrijven.

Waarom is dit vaak één van de eerste vragen die gesteld wordt? Definieert dit een persoon? Wat hij of zij voor werk doet? Past een mens dan in een ‘hokje’ en weet je dan wie je voor je hebt?

Ik denk daar anders over. Is iedereen gelukkig met zijn of haar werk? Is iemand zijn werk? Ga eens bij een aantal mensen om je heen na in gedachten en kijk of dit hem of haar definieert.

Een mens is écht niet alleen meer leerkracht, postbode, verpleegkundige of accountant. Een mens is een heleboel eigenschappen, talenten en kwaliteiten bij elkaar.

Mijn naam is Suus, ik kom heel kalm over, ben geduldig, zorgvuldig, lees graag, ik organiseer graag en doe het liefst alles achter de schermen. Daarnaast kan ik heel creatief zijn en verdiep ik me graag in social media. Als ik iets doe, ga ik daar voor 100% voor -ook in relaties met anderen-.

Wie ben jij?

Of je nu wel of niet een werkend leven hebt. Je doet er toe!

Liefs,
SuusAuthor

If you get tired learn to rest not to quit

2 Comments

  1. Zo mooi gezegd! Ik merk dat ik vaak dichtsla als mensen deze vraag stellen. Want nee, ik werk niet. Gek eigenlijk dat dat toch een beetje een taboe lijkt te zijn.

  2. Suus Reply

    Dankjewel! Ja, ik sla dan ook dicht.
    Een fijnere vraag zou zijn: waar ben jij gepassioneerd over of wat doe jij zoal in het dagelijks leven?
    Dan leer je mensen écht kennen.

Write A Comment

Pin It