Helend

Muziek | Lichtje branden

Pinterest LinkedIn Tumblr

Soms hoor je een liedje en voelt het alsof het voor jou of iemand in je omgeving gemaakt is. Vandaag deel ik zo’n liedje met jullie. Toen ik Suzan en Freek het nummer ‘lichtje branden’ voor het eerst hoorde zingen, dacht ik niet enkel aan mezelf, maar vooral aan jullie. Ik hoop namelijk dat zien waar velen van ons nu zijn, jou af en toe dat lichtje mag brengen wat je zo ontzettend nodig hebt om door te gaan.

Sterke mensen huilen niet
Die voelen meestal geen verdriet
Wat als ik zeg dat het ook anders kan?
Want waar jij bent ben ik geweest
En eigenlijk soms daar nog steeds
Ik schrik er dan ook niet meer zo van

Ik deel er niet zoveel meer over; mijn herstel. Wat je bij mij veelal online ziet komen, zijn de lichtpuntjes in mijn leven en delen uit hele goede dagen. Maar geloof me, ook ik heb nog steeds mijn struggles en mijn slechte dagen en weetje? Dat is oké. Het hoeft niet elke dag goed te gaan, dus verlang dat alsjeblieft niet van jezelf. We zijn allemaal gewoon mensen met gevoel en juist dat maakt ons mooi.

Ik beloof ik laat de lichten aan
Dan voelt het donker niet zo zwaar
Ik hoop dat je jezelf weet terug te vinden
Ik geloof dat soms de dingen gaan
Zoals ze in de sterren staan
Misschien moet al het mooie nog beginnen

Op mijn slechte dagen probeer ik vooral aan de lichtpuntjes in mijn leven te denken en me daarop te focussen en ik moet eerlijk toegeven dat ik mijn issues best vaak bagatelliseer. Nee, je eigen issues bagatelliseren is niet perse de oplossing, maar wat heb ik eraan om op een slechte dag ook nog eens mijn angsten in de ogen aan te kijken? Meestal schrijf ik ze op, om er een dag of week later nog eens naar te kijken en het er eventueel over te hebben met mijn beste vriendinnen of Bas. Ik vind mijn weg altijd weer terug naar de mooie kant van het leven en dat doe ik op mijn manier. Gun jezelf de tijd en ruimte om jezelf jouw manier te gunnen.

Dagen dwalen in gevoel
Twijfels over wat je zoekt
Soms wat verloren, dat geeft toch niet?
Besluit je om weer terug te gaan
Dan schuif ik graag je stoel weer aan
Weet dat er niets is veranderd hier

Iemand die naar je kijkt
Of even bij je blijft
Middenin de mist
Om te vragen wat er is
Ik beloof ik laat de lichten aan
Dan voelt het donker niet zo zwaar
Ik hoop dat je jezelf weet terug te vinden

Ik hoop dat jij die dit leest, weet dat ook al voelt het soms alsof je er alleen voor staat, er altijd mensen zijn die er voor jou willen zijn. Je staat er niet alleen voor, er is altijd iemand die naar jou wil luisteren en met jou mee wil kijken. Als jij even niet weet bij wie je terecht kunt, weet dan dat er instanties zijn die je altijd kunt bellen. Geef jezelf de ruimte om slecht te gaan, gun jezelf de liefde die anderen jou willen geven, gun jezelf een lichtje wanneer het even te donker is. Misschien moet al het mooie nog beginnen ❤

Het nummer ‘lichtje branden’ van Suzan en Freek deel ik dan ook graag met jou. Luister deze van begin tot eind. Deze is voor jou.

Aftiteling Shirl
Meer lezen van Shirl?
Author

"Wie A zegt hoeft geen B te zeggen, jij hoeft voor helemaal niemand je grenzen te verleggen" - Shirl

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: