Psychisch

Camperlife

Pinterest LinkedIn Tumblr

Een huisje op wielen steeds weer op een andere plek. Soms voor een nachtje soms voor een paar nachten.  Soms met regen, soms met zon maar ook soms met sneeuw. Ja wij gingen altijd wel op pad.  We hebben al veel mooie plekken mogen bewonderen maar er zijn zeker ook heel veel plekken die we nog willen gaan zien. Maar die tijd is er , zolang ik blijf vechten voor mijn herstel.

Nu ongeveer 3 jaar geleden besloten wij eigenlijk vrij impulsief een camper te kopen. We hadden het er al vaker over gehad en het leek ons allebei erg leuk om met de camper op pad te kunnen gaan. Mijn ouders hebben vroeger ook een camper gehad en als kind zijnde vondt ik het super leuk om met de camper op pad te gaan. We gingen opzoek naar een camper. Een oud en niet te duur campertje want je weet natuurlijk nooit of het ook echt gaat bevallen. Na een beetje op Marktplaats te hebben gespeurd hadden we een camper op het oog. Direct die avond zijn we nog die kant op gegaan om te kijken. Helaas was dit niet wat wij ervan verwachten en ging de zoektocht verder. Al vrij snel daarna viel ons oog op een LMC Liberty. Een oud campertje maar bij het bekijken ervan bleek hij echt in goede staat te zijn. Na een proefrondje te rijden hebben we aangegeven er even over na te denken en het dat weekend te laten weten. Zolang heeft het echter niet geduurd. Het was mooi weer we zaten met een wijntje in de tuin en hakte de knoop door. Laten we eens gek doen, niet teveel nadenken en het gewoon doen !

Ongeveer een jaar lang hebben wij hele leuke maar ook minder leuke momenten met deze camper beleeft. We zijn heel veel weg geweest en hebben veel verschillende plekken aangedaan. Onze eerste vakantie viel letterlijk een beetje in het water. Onze distributieriem klapte nog voor we überhaupt weg konden en de eerste week waren we enkel bezig met de camper repareren. Het weer hielp ook niet echt mee. De tweede week zijn we toch nog weg gegaan we hadden niet veel dagen meer over maar we hadden besloten ons niet uit het veld te laten slaan. Uiteindelijk werd het een prachtige vakantie met een diner aan zee (met gigantisch slecht weer, maar wauw wat was het mooi) fietsen op Texel en vooral gewoon samen genieten. Mijn ouders zagen ons geluk en besloten ook een camper te kopen. Zo konden we samen op pad en hebben we veel hele fijne weekenden gehad. Wat hebben we genoten.

In 2018 besloten we dat het kamperen eigenlijk heel goed beviel met de camper en besloten we dat het tijd was voor een andere camper. Ons oog hadden we laten vallen op een nieuwere , grotere camper met een fijn tweepersoonsbed achterin en genoeg zit ruimte. We besloten hem dan ook te kopen. In het jaar dat wij deze camper kochten begon het helaas al wat slechter met mij te gaan. In de zomer hadden we een mooie vakantie gepland. Eerst starten we met een festival in Almere. Hier hadden we een camperplaats op loopafstand van het festival terrein geboekt. We zouden 2 nachten blijven maar besloten de dag na het festival al naar huis te gaan. Daarna hadden we een rit langs de Wijnroute in de Elzas gepland. Het was mooi en zeer interessant , maar genieten zoals ik dat eerder deed lukte me helaas niet. Ik merkte dat er iets mis was met me. We eindigde onze vakantie in Parijs waar we fijn hebben gefietst en de stad hebben ontdekt. Dit ging weer goed, ik was dus waarschijnlijk gewoon moe en kon daarom niet optimaal genieten dacht ik toen. Na nog een aantal weekenden weg te zijn geweest kwam in december de genade klap. Ik bleek toch niet ‘gewoon’ moe te zijn en kwam thuis te zitten met een fikse burnout. Tussen kerst en oud en nieuw besloten we nog een nachtje weg te gaan met de camper. Dit weekend hadden we ver van te voren al gepland en we gingen naar een camperplaats met hottub en sauna dus ik kon lekker rustig aan doen. Het was een lastig weekend maar gelukkig hebben we er nog wel wat van kunnen maken.  Uren dobberen in de hottub met een glaasje prosecco en het weekend afsluiten met een uurtje in de sauna.

In 2019 en nu in 2020 zijn we helaas nog niet veel weg geweest. Ik ben op dit moment graag thuis in mijn eigen omgeving en had daardoor niet altijd evenveel zin om op pad te gaan. Ook corona heeft er natuurlijk dit jaar niet aan meegeholpen. Afgelopen weekend besloten we voor de eerste keer dit jaar weer eens weg te gaan. Het was een kort verblijf maar wel een weekend zoals wij dit eerst ook altijd hadden. Wandelen, lekker eten en een wijntje drinken onder de luifel en vooral proberen te ontspannen en te genieten van de natuur. Voor mij was het een fijn maar ook een erg confronterend weekend. Er waren zoveel mooie en fijne dingen waar ik normaal gesproken van zou hebben genoten maar nu lukte het me niet zoals eerst. Ik zag de mooie dingen wel maar ik voelde het niet. Toch heb ik al met al een fijn weekend gehad. Het samen zijn met mijn man, het lekkere eten, even uit mijn vaste omgeving en de wandelingen langs het water zijn goed voor mij dat weet ik. En ook het kijken naar mijn man die gelukkig is en geniet maakt mij erg blij. We gaan proberen er weer wat vaker op uit te gaan. In de hoop dat ik op den duur ook mag gaan genieten van de weekenden en we weer mooie avonturen kunnen gaan maken samen….met ons huisje op wielen.

Author

Werken aan herstel is niet gemakkelijk daar weet ik alles van. Elke dag vecht ik nog om mijn depressie en burn-out te boven te blijven. Na een afgeronde deeltijd behandeling ga ik nu weer op eigen kracht verder. Benieuwd hoe dit me vergaat ? Lees dan mijn blogs.... I keep you posted !

2 Comments

 1. Heerlijk, zo’n huisje op wielen. Ik hoop dat jullie er nog een heleboel prachtige avonturen mee kunnen gaan beleven.

  • Ingenborgh Reply

   Hoi Naomi, ja dat is het zeker 🙂 dankjewel voor je lieve woorden weer!

   Dikke knuffel,
   Ingenborgh (leef_vol_liefde)

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: