Samenwerkingen

De magie van mijn verzwaringsdeken

Pinterest LinkedIn Tumblr

“Hoe helpt jouw verzwaringsdeken jou?” Vragen veel mensen mij wanneer ze hem zien of als ik het erover heb. Vaak verwijs ik ze door naar de insta pagina van Romy (Modeliefjemaakt) maar vandaag wil ik de meest gestelde vragen beantwoorden door middel van deze blog. Sommige antwoorden komen rechtstreeks van Romy haar site af, anderen heb ik persoonlijk beantwoord. 

1. Wat is een verzwaringsdeken?
Ze zijn bedoeld om kinderen en volwassenen te helpen beter te slapen. Door de constante diepe druk lukt het om beter te ontspannen en dus dieper in slaap te komen. Als je last hebt van overprikkeling dan kan een verzwaringsdeken een oplossing zijn.

Tevens zorgt diepe druk voor de aanmaak van dopamine en serotonine. Hierdoor voel je je beter en ontspan je. Dopamine heb je tekort bij een depressie. Hierdoor kan de deken ook helpen bij depressies en stress gerelateerde stoornissen.
Veel kinderen ervaren het als een geborgen gevoel. Dus de hand van papa of mama nog even op zich, zelfs samen slapen kan door een verzwaringsdeken niet meer nodig zijn.

2. Wie kan het gebruiken? De dekens helpen bij:
Slaapproblemen
autisme
adhd
prikkelverwerking
hyperactiviteit
depressie
angststoornissen
nachtelijk dwalen
parkinson
dementie
Huntington
Korsakov
niet aangeboren hersenletsel
fibromyalgie
en nog veel meer

3. Waarom gebruik ik het? En helpt het mij?
Ik volg Romy al sinds ik instagram heb en toen zij begon met deze dekens was ik eigenlijk direct al enthousiast. Ik hou van knuffelen maar hou niet altijd van mensen. Ja, ik ben natuurlijk wel gek op mijn gezin maar ik laad vaak gewoon op door alleen te zijn. Echter is alleen zijn ook niet altijd de oplossing, een knuffel krijgen van mijn geliefde deken daarentegen wél.

4. Hoelang mag je er per dag onder liggen?
Voor zover ik weet en heb gehoord is er geen max hieraan. Als ex-verpleegkundige in opleiding ben ik echter wel bekend met decubitus en zou ik het niet direct adviseren om iemand die niet tot amper beweegt een te zware deken aan te meten. Maar daar kan Romy je vast meer over vertellen! ♥️

5. Hoe ervaart Luca zijn verzwaringsdeken?
Luca had niet echt een specifiek antwoord op deze vraag maar de nachtangsten zijn wel verdwenen sinds we hem zijn deken gaven. Als je het mij vraagt helpt het hem dus wel.

6. Hoeveel kilo weegt mijn deken? Hoe rekende Romy dat uit?
Pfoe, hiervoor moest ik even heel ver mijn geheugen in maar het antwoord hierop is 12 kilo. Met mijn huidige gewicht zou ze misschien 14 kilo adviseren. Ik ben namelijk 15 kilo aangekomen in het afgelopen jaar door mijn medicatie en doordat ik veel minder kon bewegen.
Op haar site staat het volgende vermeld:
S – 75×105 – 4kg
M – 100×140 – 6kg
L – 120×160 – 8kg  (deze maat heeft Luca, hij is 122 cm en weegt ongeveer 20 kg)
XL – 140×180 – 10kg (Ik heb 12 kg dus tussen deze en de volgende in, ik ben 165 en weeg atm 78 kg en de deken doet haar werk nog uitstekend)

XL – 140×180 – 14kg
XXL 140×200 – 12kg
XXL 140×200 – 14kg

7. Wanneer gebruik ik hem het meeste?
Tijdens paniekaanvallen, zwarte dagen, wanneer ik veel pijn heb en wanneer ik alleen wil zijn en toch ook weer niet

8. Gebruik ik hem ook wel eens bewust niet?
Ja, toen het de afgelopen weken heel warm was gebruikte ik hem niet. Niet alleen omdat het warm was maar ook omdat het wat beter met me ging. Op dit moment gebruik ik hem weer volop en helpt de diepe druk mij echt even me door de zware dagen heen te worstelen.

9. Zou ik een verzwaringsdeken aanbevelen?
Ja zeker! Maar ik moet wel eerlijk zeggen dat ik het lastig vindt om mensen iets echt aan te bevelen. Je moet ook maar net open staan voor bepaalde soorten behandelingen. Voor mij werkt deze deken absoluut therapeutisch maar ik kan me voorstellen dat het absoluut niet werkt wanneer je er niet in “geloofd” 

10. Ik ben geïnteresseerd in een verzwaringsdeken, is er een kortingscode beschikbaar?
Jaaaaa, absoluut! In samenwerking met Romy mogen wij een leuke korting van 7,50 geven met de code: ikpoezievanjou

Mocht je nou interesse hebben in een verzwaringsdeken? Benader Romy dan via haar site, Facebook of instagram. Je kunt haar vinden onder: Modeliefje maakt

Author

"Wie A zegt hoeft geen B te zeggen, jij hoeft voor helemaal niemand je grenzen te verleggen" - Shirl

6 Comments

 1. Heel interessant om hier eens meer over te lezen. Ik heb er geen, maar kan me best voorstellen dat het heerlijk is. Op slechte dagen vind ik onder mijn gewone dekbed kruipen soms al heel erg lekker. Op warme dagen zou ik ‘m wel graag aan de kant laten liggen;).

  • Shirl Reply

   Ja hier lees je niet zoveel over hè? Als ik hem echt nodig heb op warme dagen dan is dat ook geen probleem, hij is niet heel warm ofzo. Maar als het warm is heb ik vooralsnog het liefste niets om je heen 😂

 2. Hoe gebruik je deze dekens eigenlijk, doe je er een dekbedovertrek omheen / onder? Of lig je alleen onder deze deken?

 3. Hoe lang duurt het dat bij een depressie de deken gaat werken
  (Weken-maanren)

  Graag een reactie

  • Hoi, daarvoor zou je het beste even contact op kunnen nemen met Hana zelf. Zij kunnen alles je er helemaal goed over vertellen.

  • Hoelang gebruik ik mijn verzwaringsdeken voor dat hij bij een depressie
   gaat werken.
   Graag een reactie

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: