Samenwerkingen

Verzwaard slaapmasker gebruiken met migraine

Pinterest LinkedIn Tumblr

Op Instagram laat ik met enige regelmaat weten dat ik last heb van migraineaanvallen. Soms heb ik er weken geen last van, soms ineens heel veel. In de laatste week van januari was het dag na dag raak. Drie dagen achter elkaar had ik een migraineaanval en moest ik pijnstilling innemen die de huisarts voorgeschreven had. Iets wat ik liever niet doe want het heeft ook enorm veel bijwerkingen. Af en toe ga ik dan ook op zoek naar alternatieven en zo kwam ik terecht bij een verzwaard slaapmasker.

Mijn eerste indruk van het slaapmasker was dat het ook echt zwaar aanvoelde. Ik was er vrij sceptisch over om juist iets zwaars over mijn ogen te hebben tijdens een migraineaanval. Zwaar is in deze een relatief begrip overigens. Als ik een migraineaanval heb is zelfs een veertje zwaar. Het slaapmasker weegt 250 gram.
Wel voelde het net zo zacht aan als het er uit ziet. Het schijnt de winterhoes te zijn en ook is er een (gratis!) zomerhoes bij geleverd.
Ik twijfelde over de hoes. Tijdens een migraineaanval kan ik namelijk ook geen warmte verdragen en lijkt me de winterhoes daardoor wat heftig. De winterhoes heb ik eerst geprobeerd zonder dat ik last had van migraine.

Mijn eerste ervaring met het slaapmasker

Mijn eerste ervaring met het verzwaarde masker is positief. Ik heb deze om gedaan op een random nacht, zonder migraine. Het masker had ik best strak om, maar deze is heel simpel te verstellen. Ik voelde door een bepaalde druk na ongeveer een kwartier een soort rust over me heen vallen en de winterhoes voelt heel fijn. Lekker zacht. Bijkomend voordeel is dat het masker geen licht door laat. Het is nog hartje winter nu ik dit schrijf, maar ik ben ook erg benieuwd hoe het masker gaat zijn in de zomer, met de zomerhoes. Op de foto hieronder zie je ook dat het masker een brede elastische band heeft. Daardoor is de band wel flexibel, maar raakt het masker niet van je hoofd gedurende de nacht.

Info

Even een klein beetje info: Je hebt vast wel eens van een verzwaringsdeken gehoord. Bij zo’n deken wordt er druk op je lichaam uitgeoefend. Het voelt als een stevige knuffel. De ‘knuffel’ van deze deken zorgt ervoor dat je beter slaapt door een diepe druk. Je spieren ontspannen zich meer en je lichaam maakt door dit gevoel minder van het stresshormoon cortisol aan. De deken zorgt er voor dat je minder rusteloos bent.
Het verzwaarde slaapmasker werkt hetzelfde. Het gewicht zorgt voor diepe druk op je gezicht.

Migraine

Door de druk van het gewicht van het slaapmasker op je gezicht ontspannen je oogspieren en de spieren in je voorhoofd. Bij het gebruik van dit slaapmasker bij migraine was ik enorm sceptisch, zoals ik al schreef. Mijn angst was dan ook dat ik dit masker niet zou kunnen verdragen bij migraine. Ik was dan ook verrast dat ik het masker kon verdragen. Sterker nog, na een aantal minuten kon ik zeggen dat het zelfs oké voelde en ontspande mijn gezicht ook daadwerkelijk, daar waar ik extreem pijn had.

Vragen van volgers

Helpt het? Al is het maar iets van verlichting? Geeft het masker rust aan je ogen? Meer dan dichtdoen?
Voor mij is het zwaartemasker geen wondermiddel. Wel biedt het mij verlichting. Met het masker op is het meteen helemaal donker. De druk zorgt bij mij ook voor ontspanning op mijn voorhoofd en bij mijn oogspieren. Daardoor voel ik me rustiger. De rust zorgt ervoor dat mijn misselijkheid afneemt en het niet een cirkeltje blijft van pijn en misselijkheid. Ik hoop dat ik hiermee jouw vraag een beetje heb beantwoord. Je mag altijd in een reactie onder deze blog je vragen stellen.

Waar kun je een verzwaard slaapmasker kopen?
Ik gebruik het verzwaarde slaapmasker van Hana ©

Heeft het invloed op aangezichtspijn?
Die vraag kan ik helaas niet beantwoorden. Ik durf daar ook geen uitspraken over te doen aangezien migraine niet te vergelijken is met aangezichtspijn.

Krijg je van het slaapmasker hoofdpijn of juist niet?
Dit masker heb ik eerst zonder migraine gebruikt. Ik had deze vrij strak omgedaan omdat ik geen idee had hoe strak ik het masker om moest doen. Deze nacht heb ik geen hoofdpijn gekregen van het masker en voelde ik juist door de druk dat mijn voorhoofd er ontspannen van werd.

Via deze link mogen we jou 15% korting geven op het verzwaarde masker.

Aftiteling SuusBenieuwd naar een ervaring met rustiger slapen met dit masker? Bernice schreef een blog over het verzwaard masker gebruiken bij slapen.

Author

If you get tired learn to rest not to quit

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: