ZELFZORG

Happy ‘weird’ Christmas

Pinterest LinkedIn Tumblr

Kerst 2020 zal misschien de boeken in gaan als een eenzame kerst. Door alle maatregelen mogen we niet meer als 3 personen aan de kersttafel uitnodigen en wordt er verwacht dat we minimaal 1.5 meter afstand van elkaar houden. Dus geen geknuffel met familie en geen volle tafels deze kerst. Toch proberen we er allemaal wat van te maken. In deze blog vertel ik jullie hoe mijn kerst er dit jaar uit ziet.

Laat ik beginnen met uitleggen hoe kerst er bij ons gewoonlijk uit ziet. Normaal gesproken zijn wij kerstavond standaard met zijn tweetjes thuis en gaan we op 1ste en 2e kerstdag eten bij onze ouders. Welke kerstdag bij wie dat varieert een beetje. Mijn man heeft 2 zussen en 1 broer dus bij zijn familie rouleert het altijd bij wie er gegeten wordt. Bij mijn eigen ouders wordt meestal gewoon besproken wie er zin heeft om het te regelen. Dus de ene keer bij ons en de andere keer bij hun. Hier zit niet echt een systeem in het is gewoon net wie er zin heeft om het te doen.

Dit jaar is alles net even anders. Zelf wil ik me graag aan de  coronaregels houden en daarom hebben wij besloten niet naar het diner bij mijn schoonouders te gaan. Een lastig besluit, want mijn man wil wel graag en ook zijn familie wil het graag alsnog vieren. Toch vind ik het persoonlijk niet fijn om daar te gaan zitten, wetende dat de ziekenhuizen vol liggen met zieke mensen en er in het ziekenhuis veel personeel ook tijdens de kerstdagen keihard aan het werk is om alle corona patiënten te verzorgen. Wij blijven dan ook lekker thuis. Uit respect voor mijn man zijn ouders en broer en zussen heb ik ook mijn ouders afgezegd. Zij zijn maar met zijn tweetjes dus officieel gezien zou dit mogen maar ik vindt het niet zo respectvol om dan wel met kerst mijn ouders te zien maar zijn ouders niet. Dus wij vieren het lekker met zijn tweetjes.

In eerste instantie dacht ik dat het met zijn tweeën kerst vieren alles een stuk relaxter zou maken. Maar daar had ik mezelf even in vergist haha. Omdat ik er wel wat leuks van wil maken komt er toch nog best veel bij kijken. Voor 3 dagen een diner regelen en 2 dagen lunch/brunch is best veel om te regelen. Maar het is gelukt. Ik heb het mezelf zo makkelijk mogelijk gemaakt. Mijn boodschappen bestelde ik eenvoudig online, de kerstbrunch bestelde ik bij een lokaal restaurant en ook het diner voor 2e kerstdag komt van een restaurant hier in de buurt. Support your locals zullen we maar zeggen 😉

Kerstavond eten we makkelijk omdat ik niet weet hoe laat mijn man klaar is met werken. Ik heb een vissoepje besteld en als hoofdgerecht hebben we hasselback aardappeltjes, ovengroente en een rollade van Bavette.  Allemaal kant en klaar dus alleen maar opwarmen in de oven. Als toetje maakt mijn man een heerlijke crème brulee! Die maakt hij de avond van tevoren alvast zodat deze ook al klaar staat. 1ste kerstdag heb ik dus een brunch besteld voor tussen de middag. In de avond gaan we fonduen. Ik heb kaasfondue en gewoon fondue geregeld met allerlei soorten ‘dippers’ erbij. Als toetje heb ik (mocht er nog ruimte voor zijn) Viennetta ijs. Last but not least: 2e kerstdag beginnen we in de middag met lekkere broodjes en pasteitjes met ragout. In de avond hebben we een proeverij menu van een lokaal restaurant besteld met allerlei lekkere dingen. Zowel voor- , hoofd- en nagerechtjes.

Je leest het dus al een kerst vol met lekker eten. Precies wat bij ons past. Ondanks dat het enorm vervelend is dat we kerst dit jaar wat eenzamer moeten vieren dan dat we gewend zijn vind ik het ergens ook wel fijn. Even een paar daagjes echt ‘samen’ genieten!

Ik wens jullie allemaal fijne feestdagen toe! Probeer er van te genieten.

Author

Werken aan herstel is niet gemakkelijk daar weet ik alles van. Elke dag vecht ik nog om mijn depressie en burn-out te boven te blijven. Na een afgeronde deeltijd behandeling ga ik nu weer op eigen kracht verder. Benieuwd hoe dit me vergaat ? Lees dan mijn blogs.... I keep you posted !

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: