ZELFZORG

Zelfzorg op zondag #1

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ik hoor het jullie bijna denken; ‘Huh, 1?’ ja, 1! We besloten als beheerders dat we het nieuwe jaar beginnen met een nieuwe telling, wel zo handig dachten wij. Goed, de eerste halve week van 2020 zit er op, hoe is hij bij ons verlopen? Waar pasten wij zelfzorg toe en hoe gaat het met ons, zo na de feestdagen? Je leest het allemaal hieronder, pak een fijne kop koffie of thee en lees lekker mee!

Zelfzorg van Bernice:
Een lange volle week waarin ik meerdere ochtenden wakker werd met lieve Raaf naast me. Heerlijk vond ik het dan ook, om nog even met koffie en een film in bed te blijven liggen. Daarnaast heb ik met een lief vriendinnetje een middag doorgebracht en koffie gedronken bij een leuk koffiezaakje. We hebben eindeloos gekletst, en daarna samen nog regeldingetjes kunnen doen. Altijd fijn als je dat samen kunt doen! In de avond heb ik een heul fijne sportsessie gehad met een ander vriendinnetje en eenmaal thuis, ben ik met Raaf Flikken Maastricht gaan kijken. Yaaay – dat is weer begonnen!

Zelfzorg van Ingenborgh:
Zo met de kerst en oud en nieuw waren de afgelopen 2 weken redelijk hectisch te noemen. Deze week probeerde ik nog even voor het nieuwe jaar wat zelfzorg in te plannen.  Zo ben ik maandag ochtend lekker naar de kapper geweest en heb ik dinsdag mezelf bij een schoonheidsspecialiste laten opmaken voor oud en nieuw.
Voor mij is zelfzorg ook lekker koken. Zo maakte ik voor oud en nieuw lekkere hapjes waar ‘s avonds heerlijk van gesmuld werd. Ik wens jullie allemaal een fijn 2020 toe en hoop dat dit een goed jaar mag worden voor ons allemaal.

Zelfzorg van Leonie:
Afgelopen week kwam mijn nieuwe liefde binnen, namelijk een iPad pro. Ik wilde al super lang gaan illustreren op Procreate, een app op deze iPad, en nu kon ik eindelijk beginnen! Hierdoor had ik elke dag wel een zelfzorg moment. Ik had een januari challenge bedacht, waarbij iedereen elke dag een illustratie/tekening in een bepaald thema kon maken. Het thema van deze foto was “sprookjes”, ik hou namelijk heel erg van sprookjesverhalen. Tekenen zorgt echt voor rust in mijn hoofd, dus elke dag een illustratie maken was voor mij als mediteren. 

Zelfzorg van Een wereld van verschil:
Mijn zelfzorg deze week is een beetje anders dan normaal. Ik was namelijk op wintersport, wat zelfzorg in mijn geval een beetje lastiger maar wel extra nodig maakt. We waren met een grote groep (29 man), een hoop prikkels en sociaal doen dus. Ik heb tijdens deze week op verschillende manieren goed voor mezelf gezorgd. Zo heb ik tijdens drukke momenten oordoppen gedragen, zodat het geluid me minder snel teveel zou worden. Ook heb ik goed afgewisseld tussen bij de groep zijn en alleen zijn, om zo genoeg rust te krijgen. Mede hierdoor heb ik een super vakantie gehad, voor mezelf weer het bewijs dat zelfzorg dus echt loont!

Zelfzorg van Anouk:
Deze week had ik nog lekker vakantie, maar door de feestdagen en de kids die er ook de hele week waren, was het toch een drukke week. Ik heb deze week daarom bewust een aantal momenten voor mezelf gekozen en ben niet met de drukte meegedaan. Zo ben ik oudjaarsdag niet mee gaan karbitschieten. Ik had daardoor lekker de hele middag het huis voor mezelf. Ook ben ik twee keer lekker op tijd het bed in gegaan. 2 januari was ik de drukte van alle kerstversiering helemaal zat. Het huis is nu dus weer lekker schoon en opgeruimd.

Zelfzorg moment van Bas:
Tussen alle drukte door even de benen omhoog en een lekker bakkie koffie drinken. Momentje rust, heerlijk.
Samen film kijken op zaterdag avond is ook wel ontspannend te noemen.

Zelfzorg moment van Shirl:
Zelfzorg.. Na een week vol drukte met beide kids thuis en veelal alleen (als in; zonder Bas aan m’n zijde) ben ik kapot. Ik heb totaal niet aan mezelf gedacht. M’n lichaam en geest zijn op nu het zondag is en ik bedacht me dat mijn koffie momenten eigenlijk de enige momenten waren dat ik echt even aan mezelf dacht. Volgende week ga ik echt meer tijd aan mezelf besteden, zelfzorg is zó belangrijk!

Zelfzorg moment van Rina:
De laatste week merkte ik dat ik weer op de grens van overprikkeling zat. Ik weet dat iedereen het goed heeft bedoeld om mij een gelukkig nieuwjaar te wensen, maar mijn telefoon ontplofte de afgelopen paar dagen. Om nog verdere overprikkeling te voorkomen, zette ik woensdagavond mijn internet uit. Ik dook donderdagochtend met een goed boek en een speelse, maar gelukkig ook vaak vrij relaxte kitten op de bank. Zette mijn koptelefoon op en leefde voor 24 uur even in mijn eigen wereld. Dit werd niet door iedereen begrepen.

Jammer, maar dit geeft al genoeg aan in wat voor een tijdperk wij tegenwoordig leven, dat we maar denken dat iedereen 24 uur per dag bereikbaar is. Vroeger gingen we ook dagenlang onze eigen gang. We spraken eens af met vrienden en als er nood aan de man was, was er altijd nog de huistelefoon waarop men bereikbaar was. We hoefden ons niet te verklaren tegenover vrienden of andere bekenden, als we een dag niets van ons lieten horen.

Een van mijn voornemens voor 2020 is om minder online te zijn en me meer offline terug te trekken, om zo meer focus op het schrijven van mijn boek en op andere belangrijke dingen te leggen. Ik ben benieuwd wat het met jou doet, of jij er ook zo door geprikkeld raakt?

Vertel, hoe zag(en) jouw zelfzorg moment of momenten eruit? We vinden het leuk als jullie je dit met ons willen delen, misschien kunnen we van elkaar leren 🙂

Founder van #maarjezieternietsvan. Trotse moeder van de liefste kinderen. Vrouw van de liefste man. Baasje van de liefste golden retriever. Ging van jaren leven op medicatie naar leven zonder medicatie en is daar mega trots op.

Write A Comment