ZELFZORG

Zelfzorg op zondag #11

Pinterest LinkedIn Tumblr

Als ik naar buiten kijk, zie ik twee eekhoorntjes door de bomen rennen. Naast mij staat een fijn kop koffie en dan besef ik gewoon, dat ik al die tijd uitkeek naar dit weekje vakantie. Uitkijken naar iets, naar fijne dingen. En toevallig is dat voor mij dit weekje vakantie. Kijk jij wel eens uit naar fijne dingen? Ik ga hier nog even genieten van de rennende eekhoorntjes. Ze doen me immers denken aan Raaf. ( Die mis ik wel een beetje hier ).

Zelfzorg van Ingenborgh:
Afgelopen woensdag ochtend moest mijn man zoals gewoonlijk weer vroeg uit zijn bed. Normaal blijf ik liggen maar ik voelde me ontzettend gespannen dus ging er mee uit. Éven een kopje thee drinken en terug naar mijn bed was mijn idee. Maar ik bleef onrustig dus begon ik te kleuren. Ik heb een volwassenen kleurboek en ik hoopte dat dit mij wat afleiding zou geven. Maar helaas ik bleef onrustig en voelde me verdrietig. Ik besloot naar de sportschool te gaan. 7u  was het. Ik was nog nooit zo vroeg in de sportschool geweest. Maar het hielp na een uurtje sporten was mijn lichaam weer rustiger. Kon ik lekker gaan douche en de rest van de dag ontspannen. 


Zelfzorg van Bernice:
Een week lang was ik heerlijk op vakantie. Samen met mijn zusje genoot ik volop. Iedere dag stonden we rustig op, keken we waar we zin in hadden en dat deden we dan ook. Niets moest, alles mocht. Vaak startte ik de dag met een kop koffie in bed. Soms met de laptop erbij om eventjes wat te doen voor MJZENV. Dat vind ik altijd heel fijn om te doen en voelt niet als een verplichting, wanneer ik er rustig mee bezig kan zijn. We hebben veel gezwommen, soms kwam de zon door en daar hebben we dan ook echt even van genoten. Verder heb ik de tijd genomen om te lezen in het magazine waar ik zelf in de redactie zat, die is immers sinds vorige week uit. Zo tof om dat te zien, te lezen en te beseffen dat we daar met een tof team aan gewerkt hebben.

Zelfzorg moment van Myrthe:
Een tijdje geleden had ik mezelf een nieuwe sportbroek beloofd. Als ik ‘ja’ zou zeggen tegen een hele pittige, maar hopelijk waardevolle behandeling, mocht ik van mezelf een nieuwe sportbroek kopen. Mijn huidige sportbroeken zijn hoognodig aan vervanging toe en de betreffende behandeling bevat veel sportmomenten. En zo gebeurde het dat ik afgelopen dinsdag met zeven(?) sportbroeken naar de paskamer van de Decathlon liep. Uiteindelijk kocht ik er twee. De dag daarna ging ik sporten. Mét mijn nieuwe sportbroek. Even mijn hoofd uitschakelen. Even niet stilstaan bij de collectieve coronapaniek. Alleen maar heel hard trekken, duwen en lopen op en aan apparaten. Sporten is voor mij een uitlaatklep. Maar het laad me ook op. Mezelf iets nieuws gunnen vind ik lastig. Toestaan dat ik iets “mag” in plaats van “moet”. Lief zijn voor mezelf. Het is me niet aangeleerd, dus ik probeer het mezelf aan te leren. Het fijne aan mijn dinsdagmiddag in de Decathlon is dat ik nog heel lang en vaak kan blijven genieten van mijn nieuwe sportbroeken. En van het sporten. 
(En zeg nou zelf: deze broek matcht toch gewoon perféct bij mijn sportschoenen 😊) 

Zelfzorg moment van Shirl:

Deze week ben ik begonnen met letten op wat ik naar binnen stop. Niet dat ik extreem veel at, maar ik at wel veel te weinig eiwitten en dat is natuurlijk helemaal niet goed als je wél beweegt en kilo’s kwijt wil. Tijdens het wandelen bedacht ik me ineens dat ik de eerstvolgende dag wou beginnen en na mijn rondje ben ik gelijk naar de winkel gegaan voor wat eiwitrijke producten. Hoppakee, vanaf nu let ik weer op de hoeveelheid water die ik drink en zorg ik dat ik elke dag genoeg eiwitten naar binnen werk. Hopelijk zijn die medicatie-kilo’s er dan snel weer af 🙂

Dit was ons weekoverzicht weer. Wat was jouw favoriete zelfzorg moment afgelopen week? Laat het ons weten, vinden we leuk! 🎉

Write A Comment