Zelfzorg op Zondag 2020

Zelfzorg op zondag #13

Pinterest LinkedIn Tumblr

Lente, en dat´ie er is, is duidelijk te merken. De zon schijnt volop. Ik krijg gelijk zin om iedere dag de deur uit te stappen terwijl ik nog in pyjama loop. Niet echt een slim idee. Hoe is het voor jou, als de zon gaat schijnen? Krijg je er ook zo’n fijn gevoel van binnen door?

Zelfzorg op zondag Ingenborgh:
Om eerlijk te zijn begin ik steeds een beetje angstiger te worden voor het Corona virus. Zeker met mijn bronchitis kan het heel vervelend worden als ik het oploop. Deze week dus extra zelfzorg voor mijn gezondheid. Allereerst probeerde ik zoveel mogelijk binnen of in onze tuin te blijven. Gelukkig scheen het zonnetje veel dus dat maakte het een stukje minder erg. Ik at gezond, deed elke dag een thuis workout en nam netjes mijn vitamine in. Ik voel me er goed bij. Helaas ben ik sinds 2 dagen toch wat benauwd.  Maar laten we hopen dat het gewoon door de droge lucht komt en het zo weer over is. Fijne zondag allemaal.

Zelfzorg van Miranda:
Mijn week begon best heftig. Eerst een 3uur durende intake was vooral confronterend en heftig. Daarna ben ik naar de crisiscentrum in Portugal gegaan om bij te komen. En wat was het rustig, weinig mede patiënten en als ik naar buiten keek, keek je de polder in en als je buiten kwam rook en het platteland heerlijk vooral als plattelands meisje. Maar het heerlijkste  en het relaxte was toch wel onder een dekentje voor de open haard met allemaal lekkers en een bakkie thee Toscaanse bruiloft kijken en even alles vergeten.

Zelfzorg van Bernice:
Woah, waar begin ik? De zon? Die doet goed. Echt goed. Ik krijg zin om de deur uit te stappen, mijn skeelers aan te trekken. Koffie te drinken op het balkon, of voor op een bankje bij mijn deur. Je kunt je dan ook voorstellen dat ik dit allemaal gedaan heb. Daarnaast is mijn lief weer heerlijk geweest en geniet ik daar ook onwijs van. Oooh en ik ben weer even heerlijk creatief geweest en heb een hand gegipst. Later zag ik dat er een mooi hart in verscheen!

Zelfzorg van Shirl:
Zelfzorg met twee kinderen in huis, het blijft een opgave hoor. Wat ben ik (net als Ber) blij dat de zon schijnt want die maakt het allemaal een stuk aangenamer. We kunnen af en toe een rondje lopen (met 1,5 afstand van anderen natuurlijk) en lekker in de tuin spelen. Daarnaast probeer ik als Bas thuis is zoveel mogelijk aan mezelf te denken en af en toe een momentje alleen te pakken. Waar kan dat met dit weer nou beter dan in de hangmat?! Je begrijpt het, nergens! 😉 Ik heb dus heel wat kopjes koffie en thee gedronken op/in mijn lievelingsplekje, wat fijn dat, dat weer kan! 🙂

Zelfzorg van Lisette:
Deze week was ik druk met werk, kinderopvang.. En het zorgen voor m’n 2 kids.. Maar vandaag (zaterdag) eindelijk even  wat zelfzorg.. Wijn gehaald chippies en lekker met een vriendin gaan wandelen Even lekker kletsen, klagen over alles en nog wat en even samen een drankje doen op 1,5m afstand op de dijk
Even klagen over van alles, onze mannen, m’n kids alles 🤣 dat voelde even heerlijk 

Zelfzorg van Bas:
Afgelopen week soms even rust gepakt in de hangmat die we deze week weer opgehangen hebben. Het was mooi weer en daar hebben we dankbaar gebruik van gemaakt.
Tijdschrift er bij en je bent zo weer een uur verder.
Het rust even uit, even wat minder prikkels. Even wat tijd voor jezelf.

Zelfzorg van Myrthe:
Vorige week zondag realiseerde ik me dat ik niet langer wilde dat de negativiteit als gevolg van de wereldwijde crisis de overhand zou krijgen in mijn leven. Ik vind het moeilijk om positief te blijven. Het voelt alsof het leven, dat ik sinds mijn ontslag uit de kliniek (29-10-2019) zorgvuldig op heb gebouwd, in één klap weg is. En dus besloot ik zondag om vanaf maandag elke dag op zoek te gaan naar iets waar ik die dag dankbaar voor mocht zijn. Alle negativiteit, wanhoop die ik voel en chaos in de wereld, mocht en kon ik op sommige momenten even loslaten. Ik kon genieten van zoiets simpels als lekkere koffie met warme sojamelk. Het deed me denken aan alle fijne koffiemomentjes in de kliniek. Maar ook de zonsondergang en het even kunnen paardrijden was een moment waarop ik losliet. Ik nam ook afscheid van mijn therapeut. Wat was het fijn om dit gewoon, ondanks alles, in real life te kunnen doen. Goed afsluiten maakt het mogelijk om verder te gaan. En dus probeer ik vooruit te blijven kijken -hoe moeilijk dat soms ook is. Uiteindelijk heeft elke dag iets moois in zich. 

Hoe heb jij de afgelopen week beleefd? Wat was jouw ultieme zelfzorg moment? En heb je nog zelfzorg doelen voor komende week? Laat het ons weten, dat vinden we leuk! 🙂

P.s. Wist jij dat we een ideaal template hebben om je favoriete zelfzorg momenten mee te delen of juist je zelfzorg doelen te plannen? Tag je ons als je hem gebruikt? 😊

1 Comment

  1. Heerlijk. Ik zorg vandaag even extra goed voor mezelf want in mijn koppie gaat het even wat minder. Maar dat is ook oké.

Write A Comment