Zelfzorg op Zondag 2020

Zelfzorg op zondag #5

Pinterest LinkedIn Tumblr

Whut! Waar blijft de tijd. Het is alweer de vijfde week van het nieuwe jaar en ik heb het gevoel dat we nog maar net het nieuwe jaar gestart zijn. Maar niets is minder waar en we leven alweer in week vijf. Wat ik mij afvroeg, hadden jullie hele goede voornemens voor dit jaar? En zijn die er nog? Of ben je al afgehaakt na de eerste week? Ik hoop dat je dit jaar als voornemen elke dag wel blijft houden, om aan zelfzorg te doen. En ‘m dan niet als goed voornemen te zien, maar als iets wat standaard in je dagritme zit. Liefs Bernice

Zelfzorg moment van Bernice:
Heel lekker voelde ik mij niet deze week. Veel pijn aan mijn lichaam, door een griepje denk ik. Dus sporten skipte ik uit mijn planning. Iets wat ik normaal heel erg nodig heb om uit mijn hoofd te komen. Maar in alles was ik moe, mijn lijf, mijn hoofd en daar heb ik even aan toegegeven door op de bank te liggen. Vind ik moeilijk, maar deed wel goed.

Zelfzorg moment van GewoonLoes
Omdat het zo slecht gaat nu met mijn nieuwe medicijnen en ik eigenlijk niets binnen kan krijgen of houden, heb ik om hulp gevraagd met het uitlaten van Nera. Ik heb vorige week al een elektrische kruik bestelt om de pijn in mn buik wat te verzachten. Die tevens heel prettig is omdat ik het ontiegelijk koud heb steed, en binnen een paar minuten warm, ideaal! Ik probeer voor mijzelf te zorgen, voor hoever dat gaat. Want eten gaat eigenlijk niet en drinken kost ook erg veel moeite en geeft pijn. Maar ik doe hard m’n best om iig zoveel mogelijk water en elektrolytendrank te drinken. Normaal zul je mij ook niet snel buiten zien in een sportlegging, maar nu leef ik er in, even schijt aan wat anderen vinden. Thuis doe ik lekker mijn badjas over mijn kleding heen en ga ik lekker op de bank. En Nera mag lekker bij mij knuffelen op de bank. 

Ook dat is allemaal zelfzorg natuurlijk!

Zelfzorg moment van Shirl:
Zelfzorg deze week, dat is lastig voor mij. Sinds deze week ben ik gestopt met de oxycodon en dat is ontzettend zwaar, moeilijk en pijnlijk. Omdat ik zelfzorg wél belangrijk vind (hoe moeilijk ook!) Besloot ik dinsdag om in m’n eentje naar beneden te gaan, iets te kopen voor mezelf en wat te drinken in het restaurant. Een geslaagd zelfzorg moment, misschien moet ik dit vaker doen 🙂

Zelfzorg moment van Ingenborgh:
Mijn zelfzorg moment stond deze week in het teken van ‘even niets doen’. Ik merk dat als ik mezelf iets beter voel ik snel teveel ga doen wat resulteert in weer wat slechte dagen. Dat was deze week ook het geval. Ik besloot om erin mee te gaan. Soms mag dat vindt ik. Even niets doen, Netflix kijken en verder even proberen nergens aan te denken. Woensdag ben ik weer even bij de groenteboer geweest en heb ik weer wat fruit mee genomen. Goed voor jezelf zorgen is belangrijk. Zeker als het even wat minder met je gaat. 

Zelfzorg moment van Bas:
Wanneer je dag langer duurt dan 24 uur dan moet je goed voor jezelf zorgen.
‘s ochtends rond de klok van 5 roept m’n dochter. Ze geeft aan te moeten plassen, dus hup naar de wc. Zo trots als ze kan zijn dat ze het netjes op de wc kan doen. Papa natuurlijk ook trots maar wel wakker. Nog heel even de ogen dicht doen dan. Althans proberen.

Bij wakker worden de gehele ochtend rituelen. Dan volgt een dag van afspraak hier, ophalen daar, wegbrengen zus en verplichtingen zo. De laatste tijd heel normaal op een doordeweekse dag.

Dan komt de avond, de Kids gaan naar de oppas om daar te slapen. Papa gaat naar huis, nog even rusten. Oja eerst de was ophangen, afwasje doen en de hond moet ook nog uit. Geen probleem. Ik rust later wel even, dat lukt ook wel maar korter dan geplant. Een aflevering op Netflix is toch ook rust?

Dan spullen pakken en klaarleggen, waarvoor zou je denken? Nou, er staat een nachtdienst te wachten. Dus dan ben je weer zoet t/m 7.00. De zorg netjes overdragen en dan hup, naar de kids. Mijn lieve meid moet nog even naar de opvang gebracht worden en de oudste naar school. Pak en beet 9.30 uur ben ik wel weer thuis.

Nog even de hond weer uitlaten en dan snel het bed in want ‘s middags staan er weer afspraken geplant waar ik niet om heen kan.

Wat te doen in al die tijd, het is een aanslag op je lichaam. Dat klopt, maar ik probeer dan wel mijn vitamines en mineralen etc goed op te krikken. Een banaan hier, een mandarijn daar en nog eens een notenreep. Een collega zei laatst al wat eet je veel in de nacht. Ik dacht wat als ik dat niet doe, dan val ik om. Maar dit werkt voor mij, zo probeer ik nog een beetje voor mijzelf te zorgen.

Zelfzorg moment van Een wereld van verschil:
Afgelopen weekend heb ik iets teveel gedaan, waardoor ik er tijdens mijn werk last van had. Ik was moe, sliep slechter en voelde me niet zo fijn. Kortom, de balans was even zoek. Mijn zelfzorg deze week bestond daarom juist uit dingen niet doen. Mezelf niet dwingen om te gaan wandelen als ik te moe was, even niet gezond eten maar eten waar ik zin in had. Ook heb ik donderdag wat korter gewerkt, zodat ik niet te ver over mijn grenzen zou gaan. Een hoop zelfzorg toegepast dus om deze week door te komen. Op naar weer betere weken 💪🏼

Bedankt dat je weer alle zelfzorgmomenten hebt gelezen. Hopelijk heb je er weer iets uit kunnen halen. Op naar een nieuwe week en nieuwe kansen vol met zelfzorg. Liefs het hele MJZENV- Leger

Write A Comment