Zelfzorg op Zondag 2020

Zelfzorg op zondag #8

Pinterest LinkedIn Tumblr

Muziek vult heerlijk de ruimte. Er heerst rust in huis. Mijn konijn hupst vrolijk rond en in mijn lijf schuilt voor het eerst eens niet die oneindige spanning. Een kop koffie staat naast me en het voelt heerlijk om in alle rust deze blog al voor te bereiden. Ik ben benieuwd naar wat voor zelfzorgmomenten iedereen deze week voor elkaar heeft weten te krijgen. Lees je mee? Pak dan wel eerst even je lievelingsdrankje, en ga op je fave plek in huis zitten!

Zelfzorg van Ingenborgh:
Deze week bestond voor mij vooral uit herinneringen ophalen. Ik vindt het belangrijk om herinneringen op te halen over hoe het leven ook kan zijn. Zeker als het even wat minder gaat. Ik heb deze week de foto’s van ons huwelijk en trouwfeest in een album verwerkt. De lach op de foto’s zorgde er voor dat ik ook nu weer een klein lachje kon toveren op mijn gezicht en dat was fijn.  Ook heb ik een aantal keer mijn foto galerij van mijn telefoon door gekeken om mezelf er even aan te herinneren hoe mooi het leven kan zijn. Ik doe dit wel vaker , op die manier hoop ik steeds iets meer hoop terug te kunnen krijgen voor de toekomst. Ook kreeg ik deze week nog een mooi bloemstuk van mijn man. Het was een week vol emoties mooie maar ook minder mooie. Maar zo is het leven. Fijne zondag allemaal!

Zelfzorg van Anouk:
Afgelopen week was het in ons deel van het land al vakantie. Hierdoor had ik ook een wat rustiger weekje qua werk. Dinsdag was ik heerlijk om 2 uur al vrij en donderdag heb ik in overleg met de ouders een hele dag vrij gehad. Heerlijk, hier was ik echt even aan toe. Sinds ik fulltime werk, merk ik dat ik een hele dag voor mezelf zonder anderen om me heen toch wel erg mis en ook echt nodig heb om me weer op te kunnen laden. Daarom heb ik besloten om mijn werkweek op korte termijn weer terug te brengen naar 4 dagen. Die ene dag vrij afgelopen donderdag gaf me wel veel druk. Ik moest van mezelf van alles doen, want nu kon het. Tegen half 12 was ik zo gestrest dat ik besloot al mijn plannen in de prullenbak te gooien en naar mijn lichaam te luisteren. Wat heb ik nu nodig? En dat was even de gezelschap van m’n mam en van me af kletsen. De afgelopen weken was er weer veel gebeurd en de aankomende weken gaat ook nog veel spannends gebeuren. Ik heb dus gezellig samen met mam geluncht en dat was erg gezellig. De afgelopen weken ben ik ook flink bezig met mezelf op 1 zetten en mijn grenzen aangeven. Toen ik donderdagmiddag van de psycholoog terug kwam, was ik behoorlijk emotioneel. Vriendlief wilde graag weten wat er was, maar ik moest eerst alles laten bezinken. Het voelde goed dat ik mijn plek in nam en dat hij dat accepteerde en mij steunde door een knuffel ipv praten. Precies wat ik nodig had.Vrijdag zijn vriendlief en ik lekker uiteten geweest…nog van het kerstpakket wat ik van een van de gezinnen van mijn werk gekregen had…het was heerlijk, erg gezellig en onbezorgd. Precies wat we even nodig hadden. 

Zelfzorg van Anne
Mijn zelfzorg van deze week is dat ik weer lekker ben gaan wandelen. Het was namelijk erg druk afgelopen week. Ik ben bezig met het vinden van een nieuwe woonplek, en dat kost me veel energie. Daarnaast heb ik gewoon gewerkt, en zit ik nog steeds een beetje in de inwerkperiode. Wandelen helpt me dan om mijn hoofd een beetje leeg te maken.

Zelfzorg moment van Shirl:

Naar huis, daar draaide deze week om. Na 6 weken opname mocht ik naar huis toe. Na mijn ontslag had ik een gesprek met de psychiater want; hoe nu verder? Ik kreeg door voor mezelf op te komen eindelijk een Baxter met medicatie en kreeg de simpele opdracht samen met Bas te kijken hoe ik mijn dagen nu in ga vullen. Dat laatste is nog steeds niet gelukt, ik laat me alweer ontzettend meevoeren door de drukte van ons huis en gezin en wil eigenlijk continue teveel doen. Zelfzorg deze week? Wat is dat? Oke, misschien alle keren dat ik genoot van verse muntthee en de keren dat ik dutjes deed.

Wij hopen dat je het een leuke zelfzorg op zondag vond!

1 Comment

  1. Yess lekker bezig! Ik heb vandaag gewandeld met de hond en mijn administratie gedaan, moest echt weer even gebeuren. En nu ook lekker rustig aan doen en even voor mezelf zorgen.

Write A Comment