Onzichtbaar

Zelfzorg op zondag #11

Pinterest LinkedIn Tumblr

Wat een wind deze week hé! Het ging zo hard tekeer. Ondanks dat, wist ons team toch tijd voor zichzelf te nemen. “Take it day by day”, elke dag weer, hoe de dag er ook voor staat, hoe je je ook voelt – het is goed om in te kaderen, tijd voor jezelf. Ook in onstuimig weer. Juist dan ook. Hoe zorgde jij deze week voor jezelf? Plande je tijd in met een lekkere kop koffie, of een echte waaibomendag-wandeling? Wij zijn benieuwd!

Zelfzorg van Anouk

De afgelopen twee weken vond ik het lastig om goed voor mezelf te zorgen. Als ik niet lekker in m’n vel zit, zit ik namelijk het liefst op de bank of in bed te niksen. Maar eigenlijk ga ik me daar alleen maar slechter van voelen. Ik heb me de afgelopen dagen dus een aantal keer een schop onder m’n kont moeten geven om toch dat uurtje Just dance te doen, even wat schoonmaken en de paasspullen in huis halen, het dieet weer op te pakken en op andere vlakken goed voor mezelf te zorgen. Wel wist ik me te bedwingen om dat wat de schoonmaakhulp had schoon gemaakt, niet nog een keer te gaan doen. Niet dat ze het niet goed doet, maar ik vind het nogal moeilijk om de touwtjes uit handen te geven. Hopelijk kan ik dit in de aankomende weken wat meer los gaan laten, want een schoonmaakhulp moet me juist meer rust bieden. Aankomende week ga ik proberen om weer wat vaker goed voor mezelf te zorgen en dus wat actiever zijn. Hopelijk ga ik daardoor ook wat lekkerder in m’n vel zitten, want van de uren aftellen word ik ook niet vrolijker.

Zelfzorg van Miranda

Mijn zelfzorg bestond deze week uit de vrachtwagen. Velen zullen denken: dat is toch geen ontspanning?! Maar voor mij juist wel. Het rijden, het weg zijn, even niks aan m’n hoofd en genieten van de mooie omgeving.

Zelfzorg van Anne

Mijn zelfzorg voor deze week is dat ik lekker ben gaan longboarden! Een grote recente zelfzorgaankoop is mijn longboard. Ik heb dat jaren geleden een keer geprobeerd, en ik vond het toen heel leuk. Het was er door andere hobby’s en sport alleen nooit van gekomen om het ook serieuzer te gaan doen. Aangezien ik een hoop dingen nu door Corona niet kan doen, was dit het perfecte moment om er één te gaan kopen. En zo geschiedde: met helm op en beschermers aan tour ik nu rondjes door de buurt. De spierpijn is alleen minder fijn ;). Stiekem erg trots dat ik dit gewoon ben gaan doen!

Zelfzorg van Suus

Shoppen in mijn favoriete winkel, dat was een fijn zelfzorgmoment voor mij deze week.
Ik beleef ontzettend veel plezier om rond te neuzen in de NL’se winkel met vier letters.
Kijken welke kinderkleren er hangen, nieuwe hemdjes voor mezelf (ik droeg nog steeds zwangerschapshemdjes onder mijn kleren – zeg maar niks) en Paasdecoratie.
Ik kwam thuis met knutselmaterialen, een zwembroek voor mijn kleine grote vent, verschillende kleuren hemdjes en Paasdecoratie.
Onderweg naar huis kocht ik takken bij mijn favoriete bloementent, warmde ik me tijdelijk op in de studio en kletste bij met een collega.
Thuis aangekomen deed ik een fijn muziekje op en maakte ik een plekje voor de takken met Paasdecoratie.
Ik kies deze momenten heel bewust en plan dat voor mezelf in.

Heb jij al een bezoekje gepland aan je favoriete winkel? Ik kan het je echt aanraden!

Zelfzorg van Ingenborgh

Deze week merkte ik dat mijn lichaam op was. Waar ik vorige week elke ochtend besloot om 7u op te staan om te wandelen besloot ik dat deze week even niet te doen. Therapie was zwaar en mijn lichaam gaf duidelijk aan dat ik even gas terug moest nemen. Dus ik luisterde. Ik zette elke dag mijn koptelefoon op en deed mijn verzwaringsoogmasker op om naar een fijne Yoga Nidra sessie te luisteren. Ook las ik veel, keek ik tv en genoot ik van fijne kopjes thee. Vrijdag doe ik altijd het huishouden. Dit keer besloot ik Bassie (onze robotstofzuiger) aan te zetten en fijn een serie te kijken terwijl hij schoon maakte. Ik hoop volgende week weer wat meer energie te hebben 😊.

Wist je dat onze gezamenlijke rubriek ‘Zelfzorg op zondag’ een vast terugkerende blog is? Iedere zondag vullen we een blog met de fijnste zelfzorg momenten van de afgelopen week. Benieuwd naar de blog van vorige week zondag? Lees die hier

Write A Comment