Zelfzorg op zondag 2021

Zelfzorg op zondag #13

Pinterest LinkedIn Tumblr

Zelfzorg. Soms lijkt het alsof we daar helemaal niet aan doen. Alsof we daar geen tijd voor hebben. Maar als je wat beter naar de afgelopen week kijkt, blijkt vaak dat we toch met enige regelmaat voor onszelf zorgen. Bijvoorbeeld door even een lekkere bak koffie of thee te drinken…zonder nog allemaal dingen tijdens dit momentje te doen. Even pauze, rust. Even opladen en dat is heel belangrijk om de dag door te komen. Lees je mee hoe wij onze batterij deze week weer hebben opgeladen?

Zelfzorg van Loes

Om de (enigszins verwaarloosde) zelfzorg toch weer een beetje op te pakken, begon ik weer met het maken van lekkere en leuke ontbijtjes. Van gebakken eieren of carpaccio op een broodje tot smoothiebowls. Zie op de foto de heerlijke banaanpannenkoekjes en kokoskoeken. Ik merk dat het bakken heerlijk rustgevend voor mij is, waardoor het opeten ook een stuk makkelijker gaat.

zelfzorg: banaanpannenkoek en kokoskoek

Zelfzorg van Miranda

Van de week was het een rare week, daarom zocht ik wat afleiding. Deze keer heb ik kleertjes gemaakt voor mijn lieve nichtje dat zes weken te vroeg geboren is. Heerlijk ontspannen, even een momentje voor mijzelf. En zie hier het resultaat!

eigen gemaakt babybroekje

Zelfzorg van Anouk

Deze week bestond zelfzorg voor mij uit grote en kleine dingen. Zo dronk ik van het weekend voor het eerst sinds hele lange tijd weer een wijntje. Door het mislukken van IVF1 en een aantal zwangerschapsaankondigingen liep mijn hoofd en hart over van gedachtes en verdriet. Ik hoopte dat het een beetje rust zou brengen en dat deed het ook wel iets, maar ik merkte dat praten met lotgenoten op facebook toch meer opluchtte.
Maandags meldde ik me ziek om alles te verwerken en omdat ik toch wel heel veel buikpijn had. Normaal gesproken zou ik gewoon doorgaan, maar nu luisterde ik naar mijn lichaam. Even pas op de plaats.
Woensdags genoot ik van het mooie weer en ben ik met de kids van de opvang bijna de hele dag buiten in de speeltuin geweest. Zij kunnen dan lekker hun energie kwijt en ik kon lekker op een bankje genieten van de zon. Ook werd er deze week ons nieuwe bed bezorgd. Een luxe elektrisch verstelbare box spring. En ik kan je vertelllen…dat slaapt heerlijk na al die tijd op matrassen te hebben gelegen die eigenlijk allang aan vervanging toe waren.

Zelfzorg van Suus

Dinsdag appte ik mijn tante met het feit dat ik haar een lange tijd niet gezien had en het mij leuk lijkt om te gaan wandelen. Bijna meteen hadden we een afspraak gemaakt.
Afgelopen woensdag (ja, zo snel konden we beide), hebben we gewandeld in de natuur bij Appelscha. We hadden lunch meegenomen, wat we na de wandeling op een bankje hebben gegeten. Zij had zelfs nog aan koffie gedacht. We hadden het geluk dat de zon er ook nog bij kwam. Ik zou heel veel schoonmaken deze dag, maar dat deze dag anders liep was totaal niet verkeerd. We hebben kilometers gewandeld en ik kreeg er een hoop energie en ontspanning voor terug.

Natuurfoto van wandeling

Zelfzorg van Anne

Mijn week begon niet zo goed na een veel te druk weekend, maar halverwege de week begon ik weer een beetje tot leven te komen. Het was ook nog heel mooi weer woensdag dus 1 + 1 was 2: longboard uit de kast en gaan met die banaan! Weer een rondje van vijf kilometer gerold. Een fijne bezigheid om mijn conditie een beetje op peil te houden nu ik niet kan zwemmen. Tip van flip: jezelf iets nieuws aanleren wat je altijd al hebt willen doen is een goede manier om jezelf toch wat positieve prikkels te geven in coronatijd 😉.

zelfzorg is longboarden

Zelfzorg vraag

Zoals je in deze zelfzorg-op-zondagblog gelezen hebt, vult iedereen zelfzorg op een andere manier in. De een bakt wat lekkers, de ander is op een andere manier creatief bezig. We zijn in beweging of nemen juist een extra dagje rust. Hoe zorg jij goed voor jezelf? Laat het ons weten! Zo helpen we elkaar om goed voor onszelf te zorgen.

Heb je nog wat meer inspiratie nodig, lees dan de blog van vorige week ook nog even! Daar vind je ook nog heel wat goede zelfzorg momenten.

Write A Comment