ZELFZORG

Zelfzorg op zondag #8

Pinterest LinkedIn Tumblr

‘Saying no can be the best form of self-care.’ Misschien valt het je op, dat ik er tegenwoordig een quote doorheen probeer te sluizen. Maar er zijn zóveel goede zelfzorg quotes te vinden op het internet. En nee zeggen is wel een heel goede qua zelfzorg. Durf jij nee te zeggen? Ook als je torenhoog zit en eigenlijk het enige antwoord wat wenselijk ‘ja’ is? Durf maar eens te proberen komende week erop te letten, dat néé zeggen een heel goede is. Misschien dat je daardoor zelfs wat meer ruimte kunt maken voor zelfzorg voor JOU!
Nou goed – er staat weer een heel mooie blog klaar met allemaal zelfzorg momenten van het team.

Zelfzorg moment van Ingenborgh:

Deze week was mijn eerste week in fase B. Ik merkte dat meteen de druk om ‘actie te ondernemen’ werdt aangezet. Fase B gaat over doen ipv denken maar dit ging wel heel snel. Ik vondt de 2 therapie dagen erg vermoeiend maar wel motiverend. Woensdag besloot ik dan ook om weer eens een workout te doen. Het was op laag niveau maar het was fijn om weer even wat te doen. Ook plande ik deze week extra tijd in voor yoga nidra. Dat vindt ik zo fijn. Koptelefoon op , slaapmasker en even een uurtje “luisteren en voelen” en niet denken. 

Zelfzorg moment van Bernice:

Deze week was een moeilijke week. Ik kwam de dagen lastig door en vond het daardoor lastig om écht zelfzorg in te plannen. Ik ben al een tijdje aan het wachten op een behandeling bij Transit en elke keer wordt het maar vooruit geschoven en hoor ik niks. Het gaf me een balend gevoel en ik ging helemaal in zo’n sleur mee daarvan. Toch wist ik ergens halverwege de week een heerlijke maaltijd klaar te maken; kaasfondue. Dat was echt een feestje. En tussen de gesprekken door zorgde ik ervoor dat ik lekkere koffie had. Zo kwam het toch nog goed met tijd voor mezelf.

Zelfzorg moment van Shirl:

Mijn hoofd doet even niet zo lekker mee, ik wil teveel dingen tegelijkertijd doen en ik wil dat ook nog allemaal goed doen. Daarom deed ik donderdag  even rustiger aan en nam ik de tijd om mijn zegeningen te tellen en even stil te staan bij wat er allemaal goed gaat. Ik ben meer dan mijn psyche en ik had even tijd  nodig om weer tot dat besef te komen. Een stapje terug doen was voor mij een zelfzorg hoogtepunt deze week.

Zelfzorg moment van Anouk:

Deze week heb ik extra aan zelfzorg gedaan. We zitten in de wachtweken van het IVF traject, dus ik wil extra goed voor mezelf zorgen. Ik ben dus gestart met sporten. Gewoon lekker vanuit huis, Just dance doen. Ik heb vroeger altijd gedanst en heb daar altijd veel plezier in, dus ik denk dat ik dit wel vast kan houden om twee keer per week te doen. Ook probeer ik zoveel mogelijk aan het endometriose dieet te houden. Maar de hormonen zorgen er met regelmaat voor dat ik toch wat wil eten of drinken wat niet in het dieet past. Zo af en toe neem ik dus toch wat lekkers, maar ik pas wel op, dat ik niet te veel buikpijn krijg. Daarnaast gebruik ik een heel arsenaal aan vitamines en antioxidanten voor (bijna) zwangeren en serrapeptase in de hoop dat de innesteling lukt en de endometriose een beetje rustig blijft. Als laatste hebben we deze week een schoonmaakhulp aangenomen. Dat gaat me een heleboel rust en energie opleveren. Een goede zelfzorgweek dus!

Zelfzorg moment van Suus:

Waar de media er bovenop duikt, weten ‘de Friesen’ wel beter: Er komt geen Elfstedentocht. Wat er wel komt is een magisch ijslaagje op de wateren. Hoe verder in de week, hoe meer ik er naar snak om mijn ijzers onder te doen. Een echt plan heb ik niet, het is immers maar afwachten waar er goed natuurijs ligt, maar ik haal mijn schaatsen alvast van zolder.
Vorige week zaterdag en zondag heb ik dan ook heel wat rondjes – coronaproof – geschaatst. Een paar kleine rondjes met mijn kleinste ventje op de slee en wat grote rondes alleen. Het was echt genieten! Dit was één van de beste ‘cadeaus’ die ik mezelf kon geven. Me time op het ijs is voor mij echt fijne zelfzorg.

Wist je dat onze gezamenlijke rubriek ‘Zelfzorg op zondag’ een vast terugkerende blog is? Iedere zondag vullen we een blog met de fijnste zelfzorg momenten van de afgelopen week. Benieuwd naar de blog van vorige week zondag? Lees die hier.

Write A Comment