ZELFZORG

Zelfzorg op Zondag #21

Pinterest LinkedIn Tumblr

Is het je wel eens opgevallen dat “zelfzorg” voor ieder mens iets anders kan betekenen? Daar waar hardlopen voor de één goede zelfzorg is, is het voor een ander beter om even rustig met een kop thee op de bank te zitten. Het ene is niet beter dan het andere en jij bent ook niet beter of slechter dan een ander. Je mag doen wat bij jou past. Want dat is écht goed voor jezelf zorgen.

Zelfzorg van Shirl
Hoera, het is zaterdag en Bas is vrij, heerlijk! Terwijl hij aan het koken is, Luca buiten speelt en Suuz boven speelt, geniet ik van mijn kop thee (en pepernoten!!😁) op de bank. Ik heb vandaag erg veel last van mijn rug dus niet zoveel doen is nu even mijn favoriete zelfzorg moment. Afgelopen week heb ik verder niet zo vaak bewust een zelfzorg moment ingepland, dus dat is weer iets waar ik de komende week beter op ga letten. 

Zelfzorg van Miranda
Mijn week was vrij rustig, nu ze mijn medicatie weer hebben aangepast. Ik heb heerlijk gewandeld met de hond en een BBQ gehad met de familie. Samen met mijn moeder heb ik nieuwe schoenen gekocht voor mijn kids. De dag daarna moest ik wel bijkomen: het was wel erg druk. Ondanks dat ben ik wel trots dat ik ben gegaan, omdat ik er tegenop zag. Uiteindelijk was tekenen dat wat ik nodig had. Even alleen dat en niets anders aan mijn hoofd.

Zelfzorg van Marije
Ik ben deze week 14 dagen clean van automutilatie en om daarbij stil te staan heb ik mezelf gedoucht met een heerlijk geurtje en ben ik vandaag met mijn vader naar Starbucks gegaan. Eindelijk weg van de kliniek, even er tussenuit!

Zelfzorg van Bernice
Mijn week begon zondag al met een heerlijke wandeling bij de schaapskooi samen met mijn vriend. Ik kan ontzettend genieten van de natuur, boerderijdieren en wandelen. Toen we dan ook eenmaal aan het wandelen waren, zag ik ergens in de verte een gekke toren staan. Ik sleepte mijn vriend mee en zo klommen we op deze gekke toren waar we een prachtig uitzicht hadden en onze broodjes ei op aten. 
Op woensdag was ik een beetje door de dag heen en besloot ik dat het tijd werd om een pizza in de oven te gooien en serie te kijken. Niks meer, niks minder. Gewoon toegeven aan het feit dat ik even niet meer kon en dus niets meer hoefde.
Zaterdag had ik een heel fijne dag met Naomi. Samen dronken we eindeloze koffies, werkten we lekker achter de laptop en wandelden we terwijl we foto’s maakten.

De week had naast deze ups ook genoeg downs. Ik heb deze downs zo goed mogelijk ingekaderd door toe te geven aan dat die momenten er waren. Thuis zijn, Raaf mijn konijn erbij, mijn zwaartedeken over me heen en vooral alle verplichtingen eruit. Dat is wat mij helpt op zulke momenten.

Zelfzorg van Myrthe
Afgelopen week ben ik behoorlijk in strijd met mezelf geweest. Allerlei zelfopgelegde regels kwamen totaal niet overeen met waar mijn behoefte eigenlijk lag. Mijn regels gaan over nuttig bezig zijn, tijd efficiënt indelen en meer van dat soort ongein. Mijn behoefte afgelopen week lag veel meer bij ontspannen, buiten genieten van de zon, een beetje voelen waar ik behoefte aan had en daarnaar handelen.

Uiteindelijk heb ik, zo goed en zo kwaad als het ging, een middenweg geprobeerd te vinden. Ik ben nuttig bezig geweest, maar er zijn ook momenten geweest waarop ik gewoon op het dak in het zonnetje heb gezeten, of genoot van iets lekkers en verder even niets deed.

Zelfzorg van Ingeborgh
Deze week was het gelukkig weer een beetje redelijk weer. Woensdag ben ik daarom met mijn vriendin naar een bos hier in de buurt gefietst. Een fietstochtje van ongeveer 20 minuten heen en 20 minuten terug. In het bos hebben we lekker een frietje gegeten en daarna zijn we op ons gemak terug gefietst. Het was fijn om weer even actief en in de buitenlucht te zijn. Daarna hebben we samen ons wekelijkse Temptation Island aflevering gekeken.
Donderdag was helaas een mindere dag. ‘s Avonds ging het helemaal niet goed en raakte ik compleet over mijn toeren. Na even bij mijn moeder te zijn geweest was ik gelukkig weer wat gekalmeerd.
Vrijdagavond hebben we lekker sushi gegeten, jummy I love it!
En zaterdag schreef ik mezelf na veel nadenken eindelijk in op Soofos. Hier kan ik op mijn eigen tempo online cursussen volgen en ik ben meteen gestart met de cursus “gezonde voeding”. Let’s do this!
Fijne zondag allemaal, probeer er een beetje van te genieten!

Write A Comment