ZELFZORG

Zelfzorg op zondag #22

Pinterest LinkedIn Tumblr

Een extra lang weekend dit weekend. Hoe is dat voor jou? Geniet je van een extra dagje vrij of heb je juist veel baat bij structuur en vind je het eigenlijk heel lastig? En de zonnestralen? Durf je in een zomerjurkje of een korte broek buiten rond te huppelen? Of verstop je je liever in huis met te grote kleding? Wat je ook doet, het is oké. Maak het vooral een beetje fijn voor jezelf. Dat hebben wij afgelopen week ook gedaan!

Zelfzorg van Shirl
Het is donderdag middag. Toen ik Luca van school ophaalde had ik ineens onwijs veel zin in fruit dus ik besloot op de terugweg naar huis gezellig samen naar de winkel te gaan. Luca mocht ijsjes uitzoeken en ik ging los bij het fruit gedeelte. Ik kocht appel, ananas, watermeloen, rode druiven en aardbei, alles waar ik zin in had. Eenmaal thuis kroop Luca op de bank met een appel en ging ik fruit snijden zodat ik er een fruitsalade van kon maken. Toen ik klaar was ging ik lekker in de hangmat hangen met mijn geliefde bakje fruit, heerlijk! Wat is het toch fijn dat het zonnetje schijnt 😁

Zelfzorg van Anouk
Ik had al maanden last van mijn bril, maar telkens vond ik andere dingen belangrijker dan iets voor mijzelf regelen en vooral te kopen. Deze week heb ik lastminute een oogmeting geregeld en direct twee brillen besteld, zo kon ik ook niet weer van gedachten veranderen. Vanwege een actie kreeg ik ook nog een waardebon voor een derde bril, die ik eigenlijk aan mijn vriend zou geven voor een nieuwe zonnebril. Maar de afgelopen dagen bleef een andere bril ook in mijn hoofd zitten. Ik vond hem super leuk, maar nam hem alleen niet omdat hij bruin met blauw was en een bruin montuur had ik al eens gehad. Uiteindelijk heb ik toen besloten dat ik die waardebon toch aan mijzelf besteed. Nu is het dus wachten op 2 normale brillen en 1 zonnebril. Ik ben blij als ze er zijn! Ook heb ik van de week tijdens het werken lekker veel buiten gezeten. Ik kreeg er een vakantie gevoel van ondanks dat ik aan het werk was. 

Zelfzorg van Myrthe
Af en toe zijn er momenten waarop ik kan genieten van eten. Afgelopen week plande ik een rustig avondje waarin ik, onder het genot van meerdere afleveringen van een serie, lekkere dingen te eten had. Alsof ik ergens in het zuiden op vakantie ben, alleen dan in mijn eigen huis.
En die stapel boeken? Ik had vier redenen om een boek te kopen, dus ik mocht vier nieuwe boeken kopen van mezelf. Ik had bedacht welke vier dat zouden worden en vlak daarna realiseerde ik me dat ik het net uitgekomen boek van Suzanne Collins óók wilde. Dat zorgde voor error in mijn hoofd, want ik zou vier boeken kopen, geen vijf. Mezelf zomaar toestaan om iets extra’s te kopen, vind ik heel moeilijk. Gelukkig kwam een vriendin met een briljante oplossing voor de error in mijn hoofd: ‘geef jezelf 4x €17,50 om boeken van te kopen.’ En zo kon ik tóch de vijf boeken kopen die ik wilde. Inmiddels ben ik halverwege één van de boeken en ik vermoed dat ik dit weekend begin in mijn volgende boek…

Zelfzorg van Miranda
Mijn week begon heftig met voor de eerste keer face to face naar mijn nieuwe psychologe. We zijn gelijk gestart met de overbruggings-DGT tot ik terecht kan bij de echte DGT-behandeling.
Donderdag heb ik een heerlijk dagje gehad met een vriendin: ze heeft mijn proefkapsel en make-up gedaan. Toen ik trouwde, was ik 40 kg zwaarder dan ik nu ben. Daarom wil ik graag nieuwe foto’s en die gaan we donderdag maken. Dat was dus een heerlijk dagje make-uppen en maskertjes. We eindigden met een BBQ bij mijn ouders.

Write A Comment