ZELFZORG

Zelfzorg op zondag #23

Pinterest LinkedIn Tumblr

Terwijl ik deze blog schrijf, hoor ik de wind langs mijn ramen tekeer gaan. Echt een moment waarop je lekker op de bank onder een dekentje een serie kunt kijken. Of misschien ben je liever buiten om een lekker uit te waaien. Wat je ook doet, het is oké. Zolang jij je er maar goed bij voelt. Dat deden wij afgelopen week ook!

Zelfzorg van Miranda
Na een weer van donkere dagen toch een zelfzorg momentje gevonden. Sinds maanden had ik ineens weer zin om mezelf eens uitgebreid op te maken.. dus ik heb al m’n make-up op gezocht en ik ben, met een bakje koffie erbij, aan de slag gegaan. Met een mooi eindresultaat, al zeg ik het zelf.

Zelfzorg van Bernice
Zelfzorg in huis vind ik soms best even lastig. Ik woon midden in de stad en naast een kroeg. Sinds corona is, is het heel fijn dat die kroeg gesloten is, maar is er begonnen aan de bouw van een nieuw winkelpand. Niet bepaald ontprikkelingswaardig moet ik zeggen. Toen ik thuis helemaal moedeloos werd van het geluid en mijn vriend er was, stelde ik hem voor dat we buiten de deur koffies gingen drinken. Heerlijk dat dat eindelijk weer kan. Zo zochten we een fijn plekje op, bestelde ik mijn all time fave; chai latte. Mijn vriend moest wel even lachen en zei ‘Ber, je stelde voor om koffie te drinken buiten de deur en je kiest niet eens koffie’. Haha, hij had natuurlijk helemaal gelijk. Maar ik kan zo genieten van een chai latte. Daarnaast was het heerlijk dat de zon scheen. Echt even tot rust gekomen, zo buiten huis. 

Zelfzorg van Naomi
Het was weer een week vol pittigheden. Dat vraagt om extra zelfzorg dus. Daarom lag mijn focus deze week dan ook vooral op het zo goed mogelijk doorkomen van de dagen.
Door dagen in stukken op te delen lukte het me om het overzicht te houden. En door extra rustmomenten in te lassen zorgde ik ervoor dat ik meer energie had voor de pittige momenten. Ook probeerde ik deze week zo constructief als mogelijk te blijven. Dus in plaats van onder een dekentje op de bank liggen huilen ging ik aan de tafel zitten met mijn laptop. Dit hield de tranen niet tegen maar hierdoor lukte het me wel om mezelf sneller te herpakken en niet te blijven hangen in dat intens nare gevoel.
Dus: de dag in stukjes opsplitsen, extra rustmomenten inplannen, met zachte ogen kijken en vanuit zachtheid blijven handelen. Zelfzorg hoeft niet groot te zijn. Zelfzorg betekent niet perse dat je met een maskertje en een boek op de bank ploft. Zelfzorg betekent voor mij vooral dat ik vanuit zachtheid blijf handelen en doe wat passend is voor op dat moment.

Zelfzorg van Ingeborgh
Deze week was een rare week. Ik had enorme slechte dagen maar ook dagen waarop ik weer een klein beetje kon genieten.
Zo zijn wij lekker met onze buren en hun hond naar het bos geweest. Heerlijk om te zien hoe dat beestje kan genieten van de stokjes en het water dat hij tegenkomt.
Het was begin deze week erg lekker weer dus heb ik ook geprobeerd wat tijd in de tuin door te brengen. Overdag heb ik vooral in mijn bed gelegen maar als mijn man terugkwam van zijn werk hebben we nog wat tijd door gebracht in de tuin -tot groot plezier van onze katten Eddie en Ollie. Zij zijn graag buiten maar mogen alleen buiten zijn als wij er ook zijn. Ze waren dan ook helemaal in hun element. Vogeltjes kijken, grassprietjes eten en elkaar keihard achterna rennen.
Deze week besloot ik ook een grote stap te nemen. Zo heb ik mijn
geliefde ‘eerste eigen autootje’, mijn Opel Tigra Twintop, te koop gezet en heb ik een Opel Corsa gekocht. Een hele verandering voor mij. Het voelt een beetje alsof ik mijn ‘ jongere jaren’ inruil voor de volwassen tijd.  De leuke flitsende cabrio wordt ingeruild voor een 5-deurs auto die met oog op de toekomst een betere keuze is. Ik weet zeker dat ik een traantje zal wegpinken als mijn fijne Tigra verkocht wordt. Maar jeetje wat zal deze Corsa mij ook blij gaan maken. Meer rijcomfort, meer ruimte en nieuwer dan mijn vorige autootje.  
Fijne zondag allemaal probeer ervan te genieten !

Zelfzorg van Myrthe
Afgelopen week was een turbulente week met heftige dagen en veel afspraken. Tijd maken om bij te tanken vind ik in zo’n week extra lastig. Dus toen ik vrijdagmiddag het allemaal even spuugzat was, ben ik op de bank geploft en heb ik een serie aangezet. Even niet nadenken, even niet voelen wat er allemaal is.
De afgelopen weken/maanden ben ik mijn creativiteit behoorlijk kwijtgeraakt. Dit was altijd mijn uitlaatklep en dus maakte dit me behoorlijk wanhopig: schrijven lukt al heel lang niet meer en wat als zelfs dít me niet meer lukt? Uiteindelijk besloot ik het gewoon maar te laten en het tijd te geven. En afgelopen week merkte ik ineens dat het een beetje begon te kriebelen en dus ben ik -heel voorzichtig- weer aan de slag gegaan. Het begin is er. Nu verder.
En ohja, tussendoor was ik ook nog jarig. Dus ontbeet ik met een ontbijttaartje van Oh my Pie! Want wat kun je nou beter eten op je verjaardag dan taart? Precies, nóg meer taart!

Zelfzorg van Anouk
Deze week kon ik alvast één van mijn gewone brillen en mijn zonnebril ophalen, waar ik vorige week over schreef. Ze zitten heerlijk, het is alleen wel weer even wennen, maar dat komt snel genoeg. Gistermiddag ben ik weer sinds lange tijd naar de kapper geweest. Even me-time…knippen en verven. Ik ben er blij mee! Zie op de foto het resultaat van een middagje kapper en één van mijn nieuwe brillen😁.

Zelfzorg van Shirl
Omdat ik de afgelopen week niet echt bewust tijd nam voor zelfzorg besloot ik vandaag (zaterdag) dat het nu echt tijd werd voor een mooi moment. Ik vroeg Suuz of ze met mij filmpjes wou kijken op bed en kreeg gelijk een enthousiaste “JA!” van haar. Ik heb mijn hapjesschaal van Blond Amsterdam gepakt, samen met wat dingen die zij echt heel lekker vindt en we verplaatsten ons naar boven. Tijd voor een meisjes avond met mijn kleinste schatje! Ik geniet als mijn kinderen genieten dus dit was echt een fijn moment samen ❤️

Write A Comment