ZELFZORG

Zelfzorg op zondag #24

Pinterest LinkedIn Tumblr

Heb je er wel eens bij stilgestaan hoe breed het begrip “zelfzorg” is? Het gaat niet alleen over regelmatig douchen, schone kleren aantrekken en je tanden poetsen. Sterker nog, voor mij gaat zelfzorg vooral over lief zijn voor mezelf. Mezelf toestaan om te genieten en mezelf mijn onhandigheden en foutjes te vergeven. Wat betekent zelfzorg voor jou?

Zelfzorg van Bernice
Een week gevuld met zoveel. Sommige dagen liepen over en andere dagen gaven me veel. Iedere dag probeerde ik iets te doen en datgene af te wisselen met rust. Dat is echt iets wat ik geleerd heb om mezelf toe te staan als zelfzorg. Rust in bouwen hoe cliché het ook klinkt. Dit gedichtje maakte ik tijdens een moment dat ik me echt even ontzettend relaxt en gelukkig voelde.

Zelfzorg van Anouk
Deze week had ik weer een paar mooie zelfzorgmomentjes. Mijn zelfzorg bestaat vooral uit mijzelf iets gunnen waar ik blij van word of wat goed voor mij is en mogen aangeven hoe ik over iets denk of hoe ik mij er bij voel en daar dan ook naar handelen zonder een schuld gevoel achteraf (of in elk geval maar heel kort. 😉 Nieuw gedrag, gedachten en gevoelens aanleren gaat ook met vallen en opstaan 😅). Ik heb dus eindelijk een verzwaringsdeken besteld en ontvangen. Ik ben een lichte slaper en word ook eigenlijk nooit ontspannen en uitgerust wakker. Shirl vertelde mij dat ze zo veel baat heeft bij zo’n deken, maar dat was inmiddels al een jaar geleden. Het werd wel eens tijd dat ik wat van m’n verlanglijstje ging afstrepen, ondanks dat vriendlief een aparte deken voor mij erg a-romantisch vindt. Ik slaap er nu een paar nachten onder en elke nacht gaat het slapen een stuk beter. 
Afgelopen week heb ik ook wat extra groen en bloemen in huis (en de voortuin) gehaald. Ik kan ontzettend blij worden van mooie planten en bloemen. En in een tuincentrum gooi ik het liefst de hele kar vol… of meerdere als ik daar het geld voor had. 😉 Die mooie meerkleurige hortensia’s (zie foto) kon ik dus echt niet laten staan. 
En ik ontving ook nog mijn andere bril. Super tof!

Zelfzorg van Naomi
Heerlijk plof ik achterover op het bankje in mijn tuin. Met een biertje in mijn hand en een tevreden glimlach op mijn gezicht sluit ik mijn zaterdagavond avond, met een voldaan gevoel af. 
Het is me deze middag gelukt om de hele benedenverdieping schoon te maken, Wat een werk! 🥵 Eigenlijk had ik willen slapen omdat ik moe was van de druk gevulde dagen, maar in plaats daarvan ging ik poetsen. Eindresultaat: een moe maar voldaan gevoel☺️ 
Straks kruip ik lekker onder mijn gewonnen verzwaringsdeken van Clamzyblackets om morgen (hopelijk) een beetje uitgerust wakker te worden. 🤗

Zelfzorg van Myrthe
Afgelopen week dronk ik na maanden ein-de-lijk weer eens een kop koffie buiten de deur. Na therapie en in mijn favoriete koffietentje. Ik genoot van de koffie, van het geroezemoes om me heen en mijn gesprek met één van de barista’s. Ik nam tijd om te schrijven en voor even vergat ik de wereld om me heen. Ik ging op in mijn eigen wereld en in het verhaal dat ik schreef. Toen ik om me heen keek, zag ik een mooie tekst hangen. Een voor mij hele waardevolle tekst die ik nog nooit eerder hier had zien hangen.
En ohja, op weg naar huis ging ik nog even langs de Rituals. Lang geleden had ik een flinke voorraad aan producten van hen -tijd om deze dus weer aan te vullen!

1 Comment

  1. Altijd fijn om mee te lezen. Voor mij is zelfzorg het mezelf gunnen om geen 13 reasons why te kijken, mezelf een dag gunnen waarop ik enkel doe waar ik op dat moment behoefte aan heb. Het is voor mij een combinatie van goed voor mezelf zorgen en mezelf dingen gunnen die mijn mentale gezondheid goed doen, of in ieder geval niet nog verder naar beneden halen.

Write A Comment