ZELFZORG

Zelfzorg op zondag #25

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ben je ondertussen al een beetje gewend aan het nieuwe normaal? Of verlang je terug naar hoe ons leven er zes maanden geleden uit zag?
Afgelopen week kwam ik op sociale media een kort filmpje tegen van Bagels & Beans. Je zag mensen lachend op het terras zitten en in een hoekje zat iemand met een gitaar en een microfoon. Met een lieve, warme stem zong ze precies die woorden die voor mij beschrijven wat deze tijd met me doet.

Ik wil vrienden omhelzen,
zodra het weer kan
Genieten van een leven,
waarom duurt het zó lang?
Nog even geduld,
oh ik hoop nog maar even
Want ik wil zo graag terug naar het oude normaal

Zelfzorg van Bernice
Maanden lang keek ik er naar uit, naar Ameland op vakantie en volledig tot rust komen. Een vakantie om in de boeken te schrijven. Want avontuur ging gewisseld met rustmomenten en dus zelfzorgmomenten. Iedere dag fietsten we zo’n 30 km, wandelde we 4,5 uur of surften we. Een avonturenvakantie waarin dus ook genoeg rust nodig was om dit allemaal te kunnen doen.
We namen kannen thee mee naar het strand, lagen relaxt voor ons huisje te chillen en ‘s avonds voor het slapen, keken we een film. Oh en niet te vergeten, de zee. We sloten dagen vaak ook voor de film af met het springen in de golven omdat we ervan genoten en af moesten koelen. Al met al een vakantie waarin rust en bezig zijn op een goede manier in balans waren.
Een key in zelfzorg lijkt me. 

Zelfzorg van Miranda
Na een afwisselende week was donderdag mijn dag. Het was de dag waarop ik in de belangstelling stond in plaats van dat ik onder een dekentje op de bank lag. Afgelopen donderdag hebben we namelijk opnieuw trouwfoto’s gemaakt. In maart waren we 5 jaar getrouwd en in die vijf jaar ben ik veertig kilo afgevallen. Om die reden wilde ik heel graag nieuwe foto’s. Donderdag was dus een dag heerlijk tutten. Een dag waarop ik in de schijnwerpers stond.

Zelfzorg van Ingeborgh
Om heel eerlijk te zijn vind ik zelfzorg de laatste weken een beetje lastig. Ik merk dat ik aan het terugvallen ben in het diepe zwarte gat waar ik niet wil zijn.
Afgelopen week was een hectische week. Dinsdag was het zover en mocht ik eindelijk naar het ziekenhuis voor mijn EEG. Wat was ik zenuwachtig maar ik ben ontzettend blij dat het nu achter de rug is. Het is nu wachten op de uitslag en dan weten we hopelijk eindelijk meer.
Donderdag was een dag vol therapie. Heftig maar het heeft me ook inzichten gegeven. Ik sta op ‘overlevingsstand’ en daar moet ik uit. Ik moet gaan ‘leven’. Dit wist ik zelf ook al maar ik vind het zo ontzettend moeilijk. Ik besloot na mijn therapie direct naar de supermarkt te fietsen om een lekkere lunch voor mezelf te regelen. De laatste tijd zorg ik wat betreft eten namelijk ook niet zo goed voor mezelf en ik weet dat dit voor mij de basis is om mezelf beter te voelen. Ook bestelde ik wat lekkere producten bij Rituals. Geuren doen mij altijd enorm veel en vooral de geur DAO vind ik enorm fijn. Ik bestelde een slaaproller en een lekkere voeten crème voor mijn ruwe voeten. Daar kreeg ik 2 soorten extra doucheschuim bij. Die gaan mee in mijn tas gaan voor de vakantie!
Komende week gaan we namelijk een paar daagjes weg. Een ‘wereldreis door Nederland’ langs allerlei plaatsjes met landnamen. Ik ben benieuwd. We hebben niet teveel van te voren uitgestippeld (lastig voor een control freak als ik) en kijken hoe het gaat lopen. We starten in ieder geval in het mooie Giethoorn en zullen daarna doorgaan richting Friesland en Drenthe.
Al met al zullen we 4 dagen weg zijn. Niet te lang voor mij en ook weer net lang genoeg om echt even te voelen dat ik ‘er tussenuit’ ben geweest. Ik hoop dat ik er eindelijk weer een beetje van kan genieten. Met het weer hebben we het in ieder geval getroffen, dat wordt prachtig!

Zelfzorg van Myrthe
Ik ga door een behoorlijk enerverende tijd en ik moet alle zeilen bijzetten om een beetje overeind te blijven staan. Afgelopen week heb ik dan ook heel bewust veel tijd vrij gemaakt voor mezelf. Koffiedrinken in de stad, schrijven en heel veel lezen. De eerste vier boeken van M.J. Arlidge heb ik in twee weken gelezen. Mocht je van psychologische trillers houden… dikke aanrader!
Ondanks dat het pittig is, blijf ik wel zoeken naar lichtpuntjes. En die zijn er gelukkig ook. Zo vind ik, beetje bij beetje, mijn creativiteit weer terug. Ik heb bijna tien pagina’s in mijn bullet journal gevuld met quotes, afbeeldingen uit tijdschriften en waardevolle teksten die ik tegenkwam.
Komende week heb ik een drukke week voor de boeg, dus dat betekent dat ik die momenten van zelfzorg anders moet gaan invullen. Ik ben benieuwd hoe me dit af gaat!

Write A Comment