ZELFZORG

Zelfzorg op zondag #27

Pinterest LinkedIn Tumblr

“Dit weer past wel bij hoe ik me voel”, dacht ik bij mezelf toen ik begon met het schrijven van dit blog. Ik wil het liefste in een hoekje wegkruipen en me met een grote mok thee verstoppen voor de wereld. Maar het feit dat ik me niet fijn voel, betekent niet dat ik dus ook moet stoppen met goed voor mezelf zorgen. Ik was niet de enige die afgelopen week pittig vond. Ondanks dat hebben we er met z’n allen toch maar mooi iets van gemaakt!

Zelfzorg van Shirl
Op Luca zijn eerste vakantiedag besloten we om samen de stad in te gaan. Dat leek makkelijk te doen en helemaal geen moeite, maar toen we eenmaal in de stad liepen bleek al gauw dat vandaag niet mijn beste dag is. We hadden nog maar maximaal 1000 stappen gezet of het voelde al alsof ik de marathon gelopen had. Nadat wij een tas en wat kleren voor hem gekocht hadden, besloot ik dan ook dat het wel tijd werd om weer eens een terrasje te pakken. Zo kon ik lekker rusten en hij fijn patatjes eten. Zelfzorg voor ons allebei! 🥳

Zelfzorg van Ingeborgh
Deze week stond in het teken van terug in het ritme komen. De vakantie is weer over en mijn man is weer aan het werk. Ik was erg moe dus deze week stond ook in het teken van veel rust.
Dinsdag had ik voor een vriendinnetje van mij een ‘babyshower’ gepland. In verband met corona bleef het bij een high tea met z’n tweetjes. Thuis had ik de boel leuk versierd en had ik lekkere Ruby chocolade-aardbeien gemaakt ! (aanradertje 😉)  De dag verliep goed en ik vond het fijn om eindelijk weer eens iets georganiseerd te hebben. Dit is iets wat ik normaal graag doe, maar wat door mijn depressie gewoon niet meer goed lukte. 
Ook begon ik deze week weer met het maken van een dagplanning. Mijn grootste uitdaging is om energiegevers en energievreters af te laten wisselen. Dit lukte gelukkig aardig goed.  
Donderdag was een erg drukke dag. Ik had therapie, ging in de avond weer lekker sporten en had daarnaast zelf ook nog een webinar ingepland. Omdat ik de webinar erg interessant vond, voelde het niet als iets wat ik moest maar juist als iets wat mij voldoening gaf.
Het was een fijne maar heel erg vermoeiende week. Ondanks dat heb ik mijn grenzen goed kunnen bewaken en heb ik weer lekker 2x kunnen sporten!

Zelfzorg van Marije
De week was heel moeilijk omdat ik het lastig had met de volle maan.
Om die reden ben ik gewoon maar wat liever voor mezelf geweest. Zo heb ik bananenbrood gebakken en heerlijk gedoucht met vertrouwde geurtjes.

Zelfzorg van Myrthe
Deze week lunchte ik meerdere keren buiten de deur. Ik vind het zo fijn dat de horeca weer open is! Iedere donderdag ga ik na mijn therapiesessie naar de Yoghurt Barn in dezelfde stad. Ik kan daar de hele middag zitten: schrijvend, tekenend, lezend… Ik voelde me nogal rot, ik was moe en eigenlijk ook wel klaar met alles en iedereen om me heen. Maar gelukkig kent het personeel van de Barn me inmiddels, mocht ik gewoon op mijn vertrouwde plekje zitten en kon ik mijn gang gaan. En aangezien ik best wel trek had toen ik arriveerde én ze glutenvrij gebak hebben, heb ik me aan een taartje gewaagd. Juist doordat ik zo sporadisch taart kan eten, kan ik hier enorm van genieten!

Zelfzorg van Miranda
Na een rustig weekje kregen  met veel donkere dagen kregen we na een lange tijd een goed nieuws! We zijn bij de gemeente ingelood voor een dagje Efteling dus gaan we volgende week zaterdag met het gezin naar de Efteling. Eindelijk na een lange tijd weer een goed nieuws en eindelijk een keer geluk, want ik zeg altijd ‘ik ben niet voor geluk geboren’. Een momentje waar we heel erg naar uitkijken.
Vandaag hebben we onszelf verwend met pizza en spare-ribs. Dat was niet het enige, want afgelopen week had ik na een lange tijd weer eens een echt meiden-avondje. Een avond met met hapjes, cocktails en veel gezelligheid!

Zelfzorg van Bernice
Een heel goede week had ik niet. Toch heb ik in alles het beste ervan geprobeerd te maken. Zo ben ik sinds vorige week gaan werken bij een dierenweide/ stichting knuffel konijntjes. Als ik daar ben, kan ik onwijs mezelf zijn en genieten. Mijn angst voor paarden is afgelopen week dan ook helemaal verdwenen. En waarom is dat zelfzorg? Omdat alle dieren getraind worden om met zieke kinderen en bejaarden mensen om te kunnen gaan 😉 

Write A Comment