ZELFZORG

Zelfzorg op zondag #28

Pinterest LinkedIn Tumblr

Al een behoorlijke tijd schrijven we iedere zondag een zelfzorgblog. Dat doen we niet zonder reden. Wij vinden het belangrijk om goed voor onszelf te zorgen en we vinden het ook belangrijk dat jij goed voor jezelf zorgt. Want dat kan soms best moeilijk zijn, dat weten we ook. Durf jij je agenda erbij te pakken en komende week iedere dag een zelfzorgmomentje in te plannen?

Zelfzorg van Shirl
Ik ben vandaag 17 weken zwanger en heb mega veel pijn dus ik besloot de kinderen te vermaken met een pyjamadag. Ook hebben we samen de tent uit de hoes gehaald. Deze kochten we vorig jaar voor de camping, heeft geen ingewikkelde buizen en haringen en zet je in één beweging op. Ideaal voor in de tuin, dacht ik zo. Als we niet naar de camping gaan moeten we maar een beetje camping in huis halen.
Goed, doordat zij zich zo uitstekend vermaakten, kon ik met mijn favoriete ijsje op de bank liggen en Private Practice kijken op Videoland. Goede deal vond ik zelf! Zelfzorg voor ons alle 3 😂

Zelfzorg van Anouk
Deze week had ik een beetje het idee dat ik zelfzorg vergat. Ik was druk in de weer met opruimen, schoonmaken en daarnaast nog werken. Dus toen ik nadacht over zelfzorg, dacht ik eigenlijk dat ik hier afgelopen week helemaal niet mee bezig was geweest. Toen ik er goed over nadacht, realiseerde ik me dat ik juist bezig was geweest met zelfzorg. Door op te ruimen en schoon te maken, zorgde ik dat mijn omgeving weer rustig werd en daarmee mijn hoofd ook. Zaterdagochtend heb ik lekker lang in bed gelegen met wat tijdschriften en mijn laptop: even een pas op de plaatst in plaats van bezig zijn. En vanavond ga ik denk ik maar weer eens bezig met mijn bullet journaal om de chaos in mijn hoofd nog wat meer tot rust te brengen. 

Zelfzorg van Bernice
Mijn hoofd gaf meerdere malen een error aan. Na wat geregel en heen en weer gebel, was duidelijk dat ik opgenomen werd om de errors uit mijn hoofd weg te krijgen. Rust terug in m’n hoofd en even weer resetten. Tijdens deze opname ben ik dus vooral bezig met het houden van rust maar maak ik bij de activiteiten begeleiding een houtbrandwerkstuk. Gewoon even bezig zijn, verstand op nul en ondertussen een kop koffie drinken.

Zelfzorg van Ingeborgh
Deze week was weer een mindere week. Ik was ontzettend moe en daardoor merkte ik dat ik snel terugviel in mijn zwarte gedachten. Ondanks dat heb ik geprobeerd zo goed mogelijk voor mezelf te zorgen. Veel slapen, knuffelen met onze katten en ik kocht heerlijke ijskoffie. Aanradertje! Ook sportte ik deze week opnieuw 2x, waarvan 1 danslesje met een vriendin van mij. Fijne zondag allemaal, op naar een betere week!

Zelfzorg van Myrthe
Ik heb een week met flinke ups en downs gehad. Voor het eerst twee volle dagen werken op mijn nieuwe werkplek, waar ik het echt mega naar m’n zin heb; heftige therapie; waardevolle gesprekken met vriendinnen.. Het was een drukke week en dat viel me zwaar. Gelukkig is het me aan het einde van de week beter gelukt om ruimte te maken voor mezelf.
Schrijvend, het maken van iets kleins dat rust uitstraalt, creatief bezig zijn… En als ik mezelf komende week weer voorbij ren, herhaal ik mijn nieuwe motto: “laat los, voel en deel”.

Write A Comment