ZELFZORG

Zelfzorg op zondag #29

Pinterest LinkedIn Tumblr

Terwijl Bernice en ik samen aan tafel zitten met een fijne kop koffie #koffiemetons (koffie maakt immers alles beter😅), bereiden we samen de zelfzorg blog voor. We hebben de tafel zo gezet dat we naast elkaar kunnen zitten zodat we elkaar kunnen helpen en mee kunnen kijken wanneer dat nodig is. Als we alle blogs van onze schrijvers hebben gelezen, zijn we stuk voor stuk trots op alle mooie zelfzorg momenten die onze schrijvers hebben gecreëerd. Ben jij benieuwd? Lees dan snel verder🤗

Zelfzorg van Miranda
Mijn zelfzorg begon met een heerlijke mama-tijd, met een uitstapje naar de schoonheidsspecialiste voor henna-brauws. Ik zeg het niet snel maar wat zijn ze mooi geworden. Van de week hadden we een make-up challenge ‘laat je kind je opmaken’, dus de kleine van mijn vriendin heeft ons opgemaakt. Ze heeft het super gedaan.

Afgelopen donderdag had ik een lingerie party van lady’s night. Wat hebben we gelachen met een hapje en een drankje. Gisteren heb ik de verjaardag van m’n man gevierd met een paar vrienden en vandaag is hij echt jarig.🥳

Zelfzorg van Anouk:
Afgelopen maanden ben ik tot de conclusie gekomen, dat ik een heleboel van mijn kleding niet meer aan kan. Als het ook maar iets drukt op mijn buik krijg ik gigantisch buikpijn. Ik heb de afgelopen weken, dus afstand gedaan van een boel kleding. De bedoeling was om het door te verkopen en van dat geld nieuwe kleding te halen, maar dat ging toch niet zo als verwacht. En toen zag ik toch die leuke sweatdress voorbij komen, die ik afgelopen winter niet wilde halen. Kleding genoeg zeg maar. Hij was nu 50% korting en dit is ook nog eens één van de weinige dingen die ik in de winter aan kan. Ik heb hem snel besteld voordat hij weg was. Ben er helemaal blij mee, hopelijk vind ik nog meer van die leuke koopjes in de aankomende maanden om mijn wintergaderobe weer aan te vullen. 

Daarnaast heb ik van de week regelmatig een muntthee met honing gedronken. Ik raak er heerlijk ontspannen van en mijn maag ook. Helemaal als ik het afmaak met een tijdschrift. 

Van het weekend is het heerlijk weer, dus ik heb besloten lekker veel in de tuin te gaan zitten en eventueel een duik in het zwembad te nemen. Alvast een voorproefje voor als de vakantie echt begint…nog een paar daagjes😁.

Zelfzorg van Bernice :
Terwijl de ochtend in de kliniek langzaam opstart, zit ik met mijn cappuccino in mijn vensterbank. Een groot geluk van de kamer die ik heb. Eten doen we allemaal op onze kamer ivm corona, je snapt het al, ik duik dan graag met koffie en ontbijt in mijn raam. 

Tijdens een van mijn bezoekjes had ik een cadeautje gekregen van lieve vriendinnen. Met macramé een tas maken, samen met een stapel tijdschriften en koffie nam ik even tijd voor ontspanning tussen alles door. 

Toen ik eenmaal naar huis mocht, overheerste de spanning in m’n hoofd. Ik besloot bloemen te kopen omdat dat vaak een vrolijk gevoel geeft. Daarnaast ben ik nog steeds erg blij met m’n geurwolkje die ik iedere avond aan zet om in ontspanning in slaap te kunnen vallen.

Zelfzorg van Ingenborgh:
Dit weekend wordt voor mij een spannend weekend. We gaan met mijn schoonfamilie een weekend naar Valkenburg.

Leuk maar ook best een dingetje voor mij (i.v.m. mijn depressie, angsten en dergelijke.) ik plande daarom deze week genoeg zelfzorg in om te zorgen dat ik een beetje kon ontspannen.

Zelfzorg betekende voor mij deze week dat ik op dinsdag naar het bos ben gegaan om daar een stuk te lopen. Na het bos ben ik doorgegaan naar het huis van mijn ouders om in bad te gaan.

Zelf hebben wij helaas geen bad maar gelukkig mag ik altijd bij mijn ouders in bad. Ik had een lekkere bruisbal gekocht en heb nog wat Epson zout toegevoegd aan het water. Ik heb gelukkig lekker kunnen ontspannen.

Zelfzorg van Shirl :
Sinds een paar weken start ik mijn ochtenden vaak met een chill sessie in bad. Het warme water verdoofd een gedeelte van m’n bekkenpijn en rugpijn en dat is een beter begin van de ochtend dan de dag al met 10-0 achterstand starten. Afgelopen dinsdag maakte ik er een feestje van, ik nam een koekje en thee mee en lag wel een uur in bad, heerlijk! Donderdag was de laatste dag van de komende week dat Bas overdag niet sliep en ik dus nog een beetje rustig aan kon doen. Ik besloot m’n zo geliefde hangmat weer op te hangen onder de overkapping en nam alle tijd voor m’n thee onder een dekentje. Tijd nemen om voor jezelf te zorgen kan heel lastig zijn met kinderen, des te dankbaarder ben ik voor de momenten wanneer Bas eventjes géén nachtdiensten heeft en lekker bij ons is. Tijd en ruimte (in je hoofd) hebben voor zelfzorg is zo’n rijkdom!!

Zelfzorg van Myrhe:
Ik probeer elke dag even stil te staan bij hoe ik die dag voor mezelf heb gezorgd. Ik heb geen standaard “zelfzorgmoment” in de week, want iedere dag maak ik opnieuw de keuze om goed voor mezelf te zorgen. 
Zo sportte ik afgelopen week, lunchte ik bij de Yoghurt Barn, nam ik op tijd pauze op mijn werk en gebruikte ik elke dag mijn body cream van de Rituals. Klinkt allemaal best fijn en goed. 
Dit weekend ben ik een weekendje weg en ineens merk ik hoe moe ik ben. Van weinig doen naar ineens 2,5 dag per week werken, hakt er behoorlijk in. Om die reden heb ik dit weekend veel tijd voor mezelf genomen: schrijvend, tekenend, slapend, met gezond en lekker eten en met vooral niks moeten. Appjes en mailtjes kunnen wel even wachten, mijn agenda bijwerken ook. Eerst zelf op adem komen en dán pas verder kijken. Zoveel fijner.

Zelfzorg van Naomi:
Heerlijk uitgestrekt in mijn hangmat, lig ik met een heerlijke kop koffie te genieten van alle geluiden die de natuur met zich mee brengt. Het vrolijke gezang van de vogels, de wind die zachtjes door de bladeren ritselt. 

Niet alleen deze overduidelijke zelfzorg momenten (zoals een gezichtsmaskertje etc.) pas ik toe. Uit bed komen terwijl de depressie schreeuwt om te blijven liggen. Aan de eettafel zitten met mijn laptop voor me op tafel en met de deuren en ramen wijd open zodat de grens tussen binnen en buiten vervaagd.

Zelfzorg, het zit in zulke kleine dingen. Zoek niet teveel, want dan kijk je er al snel voorbij. Daarom wil jullie graag een kleine opdracht meegeven voor de aankomende week:

Opdracht:

  1. Maak een lijst met motiverende woorden.
  2. Lees iedere ochtend deze hardop uit tegen jezelf in de spiegel terwijl je jezelf recht in je ogen aankijkt.
  3. Voel je bij bepaalde woorden ongemak? Dan zijn dat de woorden die extra aandacht kunnen gebruiken.
  4. Schrijf gedurende de dag positieve ervaringen op. (De vogels die je hoort fluiten, het lachen van een kind op straat, een goed gesprek met je vriend(in) gehad?) schrijf het op!
  5. Aangezien je nu de ochtend met positieve woorden bent begonnen en je alle positieve dingen van de dag hebt opgeschreven, heb je aan het einde van de dag een mooie lijst met dingen die Wél goed zijn gegaan of mooi waren. Pak een lekkere kop thee (of iets dat jij lekker vindt) en lees al deze dingen rustig door.
  6. Als laatste stap kun je verschillende dingen met het opschreven lijstje doen. Zet je creatieve brein aan het werk en maak het papiertje waarom jouw lijstje staat mooi op jouw manier.

Zelfzorg dus, groot, klein, het maakt niet uit. Want weetje?

Jij mag er helemaal zijn!

Write A Comment