ZELFZORG

Zelfzorg op zondag #3

Pinterest LinkedIn Tumblr

Heel stiekem zie ik de zon soms even door de wolken heen schijnen. Heerlijk is dat. En terwijl het stukje bij beetje toch echt kouder wordt, hoop ik hard op sneeuw. Ik moet je namelijk zeggen, dat ik ieder jaar in januari samen met een vriendin een sneeuwpop maak bij twee grote verlichte kerstherten. We hebben al helemaal gefantaseerd over, wat als er in januari géén sneeuw valt!? Nu was de eerste grote domper, toch wel, dat die kerstherten weggehaald zijn. Blijft het dan bij alleen de échte sneeuwpop of moeten we het met een karig hoopje aarde of zand doen? Ziet er ook gek uit, een zand-sneeuwpop. Goed, ik fantaseer daar nog even over door om verder te dromen over de kou die januari normaal met zich meeneemt. Dan kun je zo heerlijk binnen zitten bij een haardvuur aan kaarsjes met een lekkere kop warme choco. Ik zie het helemaal voor me, nu nog die kou en de sneeuw. Laten we dan eerst maar eens naar de mooie zelfzorgmomenten van afgelopen week kijken!

Zelfzorgmoment van Bernice:
KOFFIE! De hele week door, was koffie hetgeen wat me zo ongeveer staande hield. Het was moeilijk en zwaar. Maar extra fijn dat ik wat tijd doorbracht met Naomi en samen konden schrijven.

Vandaag – zaterdag is een toffe dag. Want ik plukte samen met mijn lieve oma tulpen op de dam. Dronken – jawel – koffie in een boekenwinkel, love it! En aten ons thuis vol met toastjes en wijn.

Zelfzorg moment van Shirl:
Mijn tweede weekend op de paaz afdeling, wat een feest. Ik vind de weekenden het moeilijkste omdat je in het weekend met verlof mag, 4 uur per dag. Je zou denken dat ik daar om zou staan springen maar niets is minder waar. 4 uur is kort maar genoeg om me weer op m’n gemak te voelen thuis, 4 uur is genoeg om enorm tegen het terug komen naar de afdeling op te zien. 4 uur is niets waard; vind ik. Ik kies er dit weekend dus voor om de kinderen hier in Enschede te laten komen samen met Bas. Een moeilijke keuze maar ik denk voor nu wel de beste zelfzorg die ik mezelf kan bieden. Daarnaast kocht ik afgelopen vrijdag iets leuks voor mezelf op advies van de psychiater (als beloning voor mijn harde strijd hier) en dat moest natuurlijk van blond zijn. Omdat de psychiater ons gesprek eindigde met de woorden: “Dat gaat natuurlijk iets met roze worden!” Wist ik gelijk wat ik moest halen, u ziet het resultaat hieronder 😉

Zelfzorg moment van Bas:
Zelfzorg, daar moet ik vaker bij stilstaan. Alles gaat in een rap tempo voorbij. Dan vergeet je snel jezelf. Ook al zorg ik alwel voor mezelf, ik sta er niet altijd bij stil.

Nu sta ik er wel even bij stil, deze week heb ik gezorgd dat ik elke dag zeker mijn fruit binnen kreeg. Ook goede koffie is fijn, helemaal als je het niet opdrinkt als ff een slokje water. Even van genieten, dat was de bedoeling.

Zelfzorg moment van Ingenborgh:
Deze week zou het eindelijk zover zijn. Afgelopen maandag zou ik eindelijk meer te horen krijgen over een eventuele nieuwe behandeling bij De Viersprong. Helaas werdt de afspraak verzet naar volgende week en daardoor was deze week een extra week vol zenuwen. Om dat op te vangen heb ik gezorgd dat ik veel bezig was. Ik heb opgeruimd in huis en mijn kleding, cosmetica en schoonheids/haar producten uitgezocht. Veel weg gooien betekend ook veel ruimte om nieuwe dingen te kopen. Lekkere maskertjes, nieuwe foundation, een foundation blender (echt een aanrader!), haar producten en niet te vergeten lekkere nieuwe douche olie’s en handcreme van Rituals (my favorite❤). Ook begon ik deze week weer met extra gezond eten. Lekkere salades en veel fruit. Dat in combinatie met elke dag een plank challenge en actieve yoga maakte dat ik de zenuwen redelijk onder bedwang kon houden . Nog maar even en dan weet ik eindelijk meer. Een nieuwe diagnose en een nieuw behandelplan. 
Ik ben benieuwd maar vooral heel heel zenuwachtig.

Zelfzorg moment van Leonie:
De dagen vliegen deze week voorbij. Mijn agenda staat zo vol gepland, dat zelfzorg er eigenlijk niet in zit. Aan allerlei kanten wordt er aan me getrokken en ook al is het allemaal in positieve zin, ik merk dat ik deze week niet helemaal in balans ben. Ik heb me dan ook voorgenomen beter te gaan plannen tot aan mijn huishouden toe. Als ik wat meer structuur inbouw hoop ik ook meer tijd te krijgen voor zelfzorg momentjes. Een week zonder zelfzorg voelt namelijk voor mij niet relax. Het is van het ene naar het andere adres haasten en ook de leuke dingen die ik doe voelen daardoor minder top. Vandaag neem ik even de tijd om een planning te maken voor volgende week die haalbaar is en minder stresserend, dus denk dat dat dan mijn moment zelfzorg is vandaag. 

Hoe zag jullie week eruit en wat waren jouw zelfzorgmomenten? Kun je iets met wat wij als zelfzorgmoment gebruiken? Liefs en goede week voor jullie!

Write A Comment