ZELFZORG

Zelfzorg op zondag #30

Pinterest LinkedIn Tumblr

Vorige week sloten we de zelfzorgblog af met een opdracht. Een opdracht om motiverende en positieve woorden en ervaringen op te schrijven. Heb je het aangedurfd? Ben je er mee aan de slag gegaan? En is het je gelukt om er iets creatiefs mee te doen? Mocht je de opdracht gemist hebben… helemaal onderaan deze blog vind je ‘m nog een keertje!

Zelfzorg van Ingeborgh
Het was een bijzondere week met mooie momenten. Één van die mooie momenten was het weerzien van mijn neefje en nichtje. Ik had hen door omstandigheden al bijna een jaar niet gezien en miste ze dan ook ontzettend. Het was heerlijk om weer even met hen samen te zijn. Mijn grappige neefje van 3 met zijn streken en mijn nichtje van 5 die oh zo lief is. Het zijn schatjes en ik heb dan ook volop genoten met de tijd die ik weer even met hen had.
Ook werd ons buurmeisje eindelijk geboren. Mijn buurvrouw is naast mijn buurvrouw ook nog een hele goede vriendin. De laatste loodjes vielen zwaar dus toen Lieve werd geboren waren we allemaal ontzettend blij. En wat een knap kindje is het. Enorm dankbaar voor de soepele bevalling en dat zowel Lieve als mijn vriendinnetje in goede gezondheid zijn.
Ook vond ik deze week diep in mijn laptop tas nog een cadeaubon voor bloemen. Ik ben gek op bloemen dus besloot maar eens een mooi boeket voor mezelf te bestellen. Het werd een prachtig, kleurrijk veldboeket. Bij de levering heb ik stiekem nog even moeten lachen. De bezorgster kwam aan de deur en vertelde me dat deze bloemen mij werden aangeboden door (je raad het al) Ingenborgh haha. Van Ingenborgh voor Ingenborgh dus 😊 
Fijne zondag allemaal lieve mensen , vergeet niet te genieten. Het leven is te kort om dit niet te doen ! Hoe moeilijk het soms ook is geniet van de kleine dingen zoals een bloem in de wei of een kat die de straat over steekt. Het zijn de kleine dingen die tellen! Dikke knuffel van mij!

Zelfzorg van Miranda
Weinig tijd voor mezelf gehad deze week, maar vooral genoten met anderen. Met mn beste vriendinnetje genoot ik van een wijntje. We hebben met een groep vrienden gebarbecued en daarna met z’n allen bij de ] open haard gezeten. Ook ben ik met mijn zoontjes mee geweest naar ponykamp. Toen merkte ik pas hoe erg ik de paarden mis. Ik kom er altijd helemaal tot rust, dus ik heb me voorgenomen om snel weer naar de paarden te gaan!

Zelfzorg van Naomi
Soms is zelfzorg lachen tussen de tranen door. Zo zat ik vrijdagavond met een vriendin op de bank. Beide konden we niet slapen omdat de stormen in onze hoofden ontembaar leken. We besloten een magnum te eten en hiervan een foto te delen. Het maken van de foto ging niet zonder slag of stoot wat voor een harde lach zorgde. Dit lach moment was enorm welkom en zo fijn. Je mag het samen doen, samen de strijd aan gaan en doorstaan. Het hoeft niet meer alleen. Doe het samen, niet alleen, nooit alleen!

Zelfzorg van Shirl
Het is zaterdag en Luca logeert al een paar dagen bij mijn ouders dus we hebben thuis alle tijd en aandacht voor Suuz. Mijn meisje en ik zijn deze ochtend begonnen met een warm bad, zelfzorg voor ons samen. Later vandaag dronken we warme chocolademelk en genoten we van de liedjes die op tv waren. Zelfzorg in je eentje kan fijn zijn, maar samen genieten is nóg fijner!

Zelfzorg van Bernice
Samen met lieve Naomi bracht ik afgelopen week een dagje door. Zo gingen we aan de slag voor het SLAF mini evenement en dronken we #koffiemetons Het was productief maar ontzettend fijn om samen te zijn. Verder heb ik deze week een heel erg pittige week. De behandeling komt niet echt van de grond en ik merk dat dat zwaar valt. Daardoor voel ik me veel vermoeid en lig ik veel in bed. Iets wat ik blijkbaar nu echt heel erg nodig heb en aan toegeef. 

Zelfzorg van Myrthe
Soms is minder ook meer. Soms is minder doen juist beter voor jezelf zorgen.
Afgelopen week had ik twee sportmomenten ingepland, maar ik voelde aan alles dat het beter was om even níet te sporten. Mijn lijf protesteert en langzaam leer ik die signalen te herkennen en er ook naar te luisteren. Het gaat nog niet altijd goed, maar elke stap is er eentje. Doordat ik niet sportte, had ik ruimte om rustig koffie te drinken, te schrijven en te lezen. En dat is voor mij net zo belangrijk als sporten.

Ter afsluiting nog een keertje de opdracht van vorige week!

1. Maak een lijst met motiverende woorden.
2. Lees iedere ochtend deze hardop uit tegen jezelf in de spiegel terwijl je jezelf recht in je ogen aankijkt.
Voel je bij bepaalde woorden ongemak? Dan zijn dat de woorden die extra aandacht kunnen gebruiken.
3. Schrijf gedurende de dag positieve ervaringen op. (De vogels die je hoort fluiten, het lachen van een kind op straat, een goed gesprek met je vriend(in) gehad?) schrijf het op!
4. Aangezien je nu de ochtend met positieve woorden bent begonnen en je alle positieve dingen van de dag hebt opgeschreven, heb je aan het einde van de dag een mooie lijst met dingen die Wél goed zijn gegaan of mooi waren. Pak een lekkere kop thee (of iets dat jij lekker vindt) en lees al deze dingen rustig door.
5. Als laatste stap kun je verschillende dingen met het opschreven lijstje doen. Zet je creatieve brein aan het werk en maak het papiertje waarom jouw lijstje staat mooi op jouw manier.

Zelfzorg dus, groot, klein, het maakt niet uit. Want weetje?
Jij mag er helemaal zijn!

Write A Comment