ZELFZORG

Zelfzorg op zondag #31

Pinterest LinkedIn Tumblr

Na een weekje geen blogs (hierover volgt nog een blog aankomende week) zijn we weer terug van weggeweest. Wat een week was dit hè? Ik ben wel benieuwd hoe onze bloggers met de hitte omgaan dus keek erg uit naar het maken van deze zelfzorg op zondag! Tijdens een hittegolf word je bijna verplicht om goed voor jezelf te zorgen niet waar?

Zelfzorg van Loes:
De afgelopen weken zijn druk en rustig tegelijk. Eigenlijk stond ik helemaal niet echt meer stil bij mijn zelfzorg, terwijl ik achteraf toch wel steeds liever voor mijzelf geworden ben en het denk ik daarom ook wat meer vanzelfsprekend vind.
Deze week heb ik dan ook geprobeerd wat bewuster te zijn van de momentjes die ik creëer.
Elke ochtend loop ik zeker zo’n 2uur met Nera, meestal in het bos, soms gewoon Hengelo door. Deze week begon ik bij de Waterlöp tussen Hengelo en Enschede. De andere dagen heeft Nera heerlijk gespeeld en voor het eerst gezwommen bij de Nettorama in de buurt! Wel aan een lange lijn want los kan ze echt niet. Ik geniet er oprecht van om haar zo te zien genieten. Met deze temperaturen gaan wij er extra vroeg uit om te kunnen lopen. Zo liepen wij zaterdag ochtend heel vroeg al in het Weusthag bos. Van het bos geniet ik toch wel het meest, de rust, de natuur, foto’s maken. Echt even tot mijzelf komen.
De rest van de dagen met deze hitte vooral aan het slijten met mijn mobiele airco aan(en nog 30 graden in huis), ijsjes, koffietjes en heel rustig aan doen.

Zelfzorg van Miranda:
De week begon een beetje verward dus besloot om wat meer tijd aan mezelt te besteden en begon het tekenen weer op te pakken dat had ik een tijdje terug aan de kant gelegd ik had gewoon geen inspiratie om wat te tekenen.Maar op deze ben ik wel extra trots hoe goed hij uit eindelijk gelukt is.Ook had ik een fotoshoot en daar voelde ik me echt zen, zo van “nu gaat het eindelijk om mij”.Met een mooi resultaat al zeg ik het zelf en dat zeg ik niet gauw over mezelf. We sloten de week af lekker op het strandje wat zo bijna de achtertuin is heerlijk genieten van de kids en rust voor mezelf even.

Zelfzorg van Shirl:
Na de nodige stress en heel wat gedoe ben ik weer een beetje tot mezelf gekomen en dat was ook wel nodig want ik vloog mezelf voorbij. Deze week besloot ik iets voor mezelf te kopen waar ik héél erg blij van word; THEEEEEE! Nu ik geen koffie mag drink ik aardig veel thee wanneer het niet te warm is en dat was ook goed te zien want al mijn lievelings losse thee was bijna op. Toen ik zag dat Postnl onderweg was met mijn bestelling wou ik bijna voor de deur gaan liggen maar ik bedacht me dat, dat misschien een beetje raar zou zijn 😉 Toen ik de doos open deed kwam mij een heerlijke geur tegemoet en dat was dan ook echt even een geluksmoment. Zoiets simpels was voor mij écht een zelfzorg moment!

Zelfzorg van Freedom:
Het was een week met veel chaos. En dat was te merken aan dat er totaal geen ritme meer was. Samen met 1 van de begeleiders van de dagbesteding is er dan ook een weekschema gemaakt met vaste afspraken. Zodat we kunnen werken aan een vaster ritme. Ik vind dit erg lastig en ervaar ook de nodige weerstand hierin. Ook maakten we op dagbesteding weer de prachtigste dingen. Ik kan daar zo van genieten van het proces van ontwerp naar product. Ik pakte mijn zelfzorgmoment door te gaan zwemmen en verder te lezen in een boek dat zo prachtig is en waar ik intens van geniet.

Zelfzorg van Ingenborgh:
Wat een warme week was dit. Mijn Zelfzorg bestond dan ook veel uit binnen blijven in de airco. Ik probeerde deze week wat extra klusjes in huis te doen zo maakte ik de badkamer schoon, de koelkast en ook de oven kon wel een schoonmaak beurtje gebruiken. Verder wandelde ik in de ochtend vaak, heb ik het mediteren weer opgepakt en ging ik voor de 2e x naar YinYoga. Yinyoga is voor mij de perfecte manier van ontspannen en mijn spieren toch goed gebruiken. Ik kan nog niet volledig ontspannen tijdens de lessen maar dat komt nog wel voor nu is het goed zoals het is. Fijne zondag allemaal!

Zelfzorg van Anouk:
Ik heb deze week nog lekker vakantie en eindelijk is het weer ook heerlijk zomers. Dat helpt wel mee aan het vakantiegevoel, want i.v.m. corona hebben we besloten gewoon bij huis te blijven. Ondanks dat ik blij ben met het mooie weer, kan ik eigenlijk niet zo goed tegen de warmte. Ik neem dus geregeld een duik in ons zwembad om af te koelen en als het echt te warm is, ga ik lekker koel binnen zitten. ‘S avonds geniet ik van de fijne zomeravonden met een vuurtje erbij. Van de week heb ik ook nog even rust genomen door niet mee te gaan toen vriendlief wat leuks ging doen met de kids. Even ontprikkelen…alleen in huis. 

Zelfzorg van Myrthe:
Goed voor mezelf zorgen betekent voor mij niet alleen dat ik goed eet, lekkere douchegel gebruik of fijne kleren draag. Momenteel is bewust genieten van de eenvoudige dingen nog wel belangrijker dan die lekkere salade, een ijsje of een fijne lunch.
Ik kan enorm genieten van kleine dingen. Van de droogbloemen die ik vorige week als bedankje kreeg voor een toffe fotografie-opdracht. Ik kan genieten van het bewerken van die foto’s en van de positieve reacties toen ik de foto’s aanleverde. Genieten van mijn werkdag, ondanks dat ik soms gek word van alle telefoontjes. Genieten van de fijne plekjes die ik creëer in mijn kamer. Ik kan ruimte maken en stilstaan bij wat voor mij belangrijk en fijn is. En dat zijn al deze dingen.
De wereld staat soms op z’n kop, maar mijn vermogen om mijn aandacht te verleggen naar datgene waar ik dankbaar voor ben, blijft bestaan.

Zelfzorg van Bas:
Mijn zelfzorg deze week en eigenlijk altijd, is voldoende water drinken. Op het moment behoorlijk bezig met klussen in huis met dit extreem warme weer. Dus dat betekent extra veel water drinken. Met dit weer verlies je veel vocht en dat moet bijgevuld worden. Deze fles is daar echt geknipt voor, het water blijft langer koel. Alhoewel je met dit weer de fles snel leeg hebt.

Dat was het weer voor deze week. We hopen dat jullie het weer fijn vonden om onze zelfzorg momenten te lezen en zijn benieuwd naar jullie zelfzorg momenten! Mocht jij een keer (of vaker) mee willen doen met deze rubriek mail dan naar: blog@maarjezieternietsvan.nl, dan zetten wij jouw bijdrage er ook bij!

Write A Comment