ZELFZORG

Zelfzorg op zondag #32

Pinterest LinkedIn Tumblr

Zo is het maandag en zo schrijven we alweer een zelfzorg op zondag, wat vliegen de weken voorbij hè? Afgelopen week heb je meer kunnen lezen over de veranderingen in ons team en op de site. In de groepsapp die wij hebben zijn ook wat dingen veranderd, zo zijn wij begonnen met het delen van zelfzorg momenten. Super fijn vind ik, want dat geeft mij vaak net wat meer motivatie om op te staan en ook iets liefs voor mezelf te doen. Wij hopen dat deze blog jou ook weer wat motivatie geeft om vandaag en de komende week aan jezelf te denken, je bent het waard!

Zelfzorg van Shirl:

Deze week bestond voor mij weer uit extreme vermoeidheid. Ik heb chronische anemie en dat in combinatie met hormonen én hitte was geen fijn gevoel. Gelukkig had Bas nog vakantie dus bepaalde dingen kon hij doen, top! Voor mij is het een beste stap om iets van een ander te vragen dus dit valt voor mij zeker onder zelfzorg. Daarnaast genoot ik van de koffie die ik eindelijk weer van mezelf mocht en genoot ik van de online conversatie die ik had met bolletje en AH over kruidnoten. De baby en ik hebben zin in truffel kruidnoten en hoeven nog maar 15 dagen te wachten, yay!!

Zelfzorg van Ingenborgh:

Voor deze Zelfzorg heb ik een momentje uitgekozen dat ik eigenlijk elke week heb maar nooit genoeg heb gewaardeerd. En dat is mijn boodschappen laten bezorgen. Lang in een supermarkt rond lopen geeft mij op dit moment nog erg veel stress. Ik bestel daarom elke week mijn boodschappen online en laat deze dan thuis bezorgen even opruimen en klaar, enorm fijn vindt ik dat. Verder is mijn Zelfzorg een momentje dat op het moment dat ik dit schrijf nog niet is gebeurd maar als jullie dit lezen wel.  Wij gaan namelijk deze zaterdag lekker uit eten. Dit ter ere van ons 6 jaar samen zijn en we zijn op deze dag precies een jaar getrouwd. We gaan naar een Frans restaurant omdat wij ons huwelijksweekend (geen reis want het ging slecht met mij) in Parijs hebben doorgebracht. Ik kijk er ontzettend naar uit om samen op het romantische terras van dit restaurant een verassings menu met bijpassende wijnen te nuttigen. En te proosten op nog heel veel mooie jaren samen. Hoe houd hij het met mij vol hé haha ! Fijne zondag allemaal. 

Zelfzorg van Freedom

Hoe overleef ik de hittegolf? Dat was de vraag die deze week centraal stond. Want wat was het warm en wat verlangde ik naar een nachtje kamperen in een koelcel.
Behalve het hoofd koel houden en zorgen dat ik voldoende bleef drinken, stond er deze week ook een aantal afspraken op het programma. Zo had ik deze week sinds de uitbraak van het virus weer face-to-face therapie. Het was een fijn gesprek en ook erg prettig om mijn behandelaar weer in het echt te spreken. Helaas kan dit door de regels nog niet iedere week, dus we gaan videobellen combineren met face-to-face gesprekken. Ook moest ik naar de orthodontist voor het wissellen van de draden van mijn beugel. Het blijven lastige bezoekjes waarin ik echt door de zure appel heen moet bijten.

Op de dagbesteding werd er liefdevol ijsthee gemaakt. Uiteraard moest
die ook even geproefd worden en hij is goed gekeurd. Donderdagavond verlangde ik naar het lang verwachte noodweer, al was het nog wel even spannend of we het ook daadwerkelijk zouden krijgen. Het gaf wel een prachtige lucht en toen het uiteindelijk losbarste was ik alleen maar
blij: eindelijk koelte.

Hoe mijn weekend eruit ziet weet ik nog niet. Ik denk vooral bijkomen van de warmte en opladen voor een nieuwe week.

Zelfzorg van Anouk

Deze week stond vooral in het teken van mijn dieet weer oppakken en afkoelen. Het was deze week nog erg warm, dus ik kan geregeld een heerlijke duik in ons zwembad of zocht de verkoeling in huis op. Ook hebben we een pool- en bbqfeestje gehouden met wat familie, waaronder Shirl, en de buren (Netjes rekening gehouden met de 1,5 meter). Ondanks dat ik dood op was ‘s avonds van alle indrukken, vond ik het een erg leuke dag en heb ik erg genoten. Elke dag keek ik ook een aflevering van married at first sight Australia. Echt een quilty pleasure. Of ik nam mijn rust, door even lekker een tijdschrift te lezen, bijv. ‘s ochtends in bed met een kopje thee.

Zelfzorg van Myrthe

Goed voor mezelf blijven zorgen in de hitte vond ik best lastig. Door het warme weer ben ik al snel behoorlijk overprikkeld, maar op mijn zolderkamer met plat dak was het geen optie om onder de dekens in een donkere kamer te liggen -iets wat ik normaalgesproken doe wanneer ik overprikkeld ben.
En dus heb ik naar andere manieren moeten zoeken. Zo lukte het me eindelijk weer even om wat creatiefs te doen: klein maar fijn. Ik heb veel geschreven in mijn dagboek. En op m’n werk heb ik het mezelf zo aangenaam mogelijk gemaakt. ‘s Ochtends standaard een kop koffie en een flinke bak thee drinken om op te starten, werkt zeer goed. Ik vond ergens een ventilator uit het jaar nul die het nog uitstekend deed en dat kwam mijn stemming en humeur zeker ten goede.
Ik vind eten op m’n werk altijd best lastig, dus ik heb het mezelf gemakkelijk gemaakt deze week: een pak crackers, een pot pure chocoladepasta en lekkere thee in een la geparkeerd en een pot jam in de koelkast. Geen gedoe meer met eten meenemen en geen excuus om niet te eten.
En toen het eindelijk afgekoeld was? Toen heb ik meteen mijn hardloopschoenen aangetrokken. Rennen en mijn hoofd leegmaken. Muziek aan, blik op oneindig en gewoon gaan. Ik ben nog niet terug op mijn oude niveau, maar ik bouw het -na twee keer mijn enkel gebroken te hebben- stap voor stap weer op. Inmiddels kan ik weer een half uur pijnvrij rennen, dus het begin is er! (En voor de oplettende lezer: ja, ik heb nieuwe hardloopschoenen)

Zelfzorg van Miranda

Na een verwarrend weekje hebben we nu eindelijk tijd voor wat rust, we zijn er namelijk even een weekje tussenuit met het gezin. Samen hadden we kleine zelfzorg momentjes zoals een lekker ijsje eten met mijn zoontje en ik genoot van lekkere koffie momentjes

Zelfzorg van Bas

Na een aantal maanden geleden het er over gehad te hebben met een vriend en door corona te moeten wachten was het deze week zo ver. Na een aantal jaar niets meer gedaan te (kunnen) hebben, ben ik deze week weer begonnen met korfballen. Het thuis trainen lukt niet echt en hiermee heb ik een soort van stok achter de deur om een beetje fit te blijven.

Ik hoop hiermee ook weer het plezier in het korfballen terug te vinden. De eerste training op donderdag en een klein schutterstoernooitje op zaterdag deed mij erg goed. Wel heeft het een keerzijde dat ik weer wat meer van huis ben. Dit moet ik in de toekomst nog wel zien te managen, zodat het voor mij maar ook voor het thuisfront leuk blijft wanneer ik buitenshuis mijn manier van zelfzorg uitoefen.

Dit waren onze zelfzorg momenten voor deze week, wat heb jij zoal voor jezelf gedaan?

Write A Comment