ZELFZORG

Zelfzorg op zondag #33

Pinterest LinkedIn Tumblr

Als het goed is zijn de warmste weken nu voorbij, hoe heb jij jezelf gered? Heb je wat gehad aan onze zelfzorg momenten de afgelopen weken? We schrijven ze met liefde want wij vinden het belangrijk dat we allemaal goed aan ons zelf blijven denken ongeacht de weersomstandigheden. Ook deze week hebben we onze zelfzorg momenten weer zorgvuldig bijgehouden in de hoop dat we anderen daarmee kunnen inspireren hetzelfde te doen. Lees je mee?

Zelfzorg moment van Myrthe:
Afgelopen week heeft vooral in het teken gestaan van mijn dagen op Texel. Woensdag vertrok ik naar dit fijne eiland, waar een vriendin al was. De rest van de week was eigenlijk één en al zelfzorg: precies dat doen waar we zin in en behoefte aan hadden. Ik zat op terrasjes, verbrandde toen ik op het strand lag, ging m’n angst voor de branding aan door in zee te zwemmen, ging hardlopen en uiteten, dronk wijn, schreef in m’n dagboek, viel op de ligstoel in de tuin in de zon in slaap, begon aan een nieuw borduurwerkje, fietste een rondje over het eiland en bovenal genoot ik. 

Mijn telefoon heb ik weinig aangeraakt. Sociale media heb ik weinig gezien. Niet omdat ik daar bewust pauze van moest nemen, maar gewoon omdat het samen ontzettend fijn was. 

Het waren maar vier dagen, maar het waren wel vier ongelooflijk fijne en ontspannende dagen. Het hoeft niet groots en meeslepend. Ik hoef niet naar de andere kant van de wereld om vakantie te vieren -been there, done that. Gewoon lekker burgerlijk in een heel fijn huis op Texel met fantastisch weer. We hebben al plannen voor ons volgende verblijf op Texel… ik kijk er nu al naar uit! 

Zelfzorg moment van Freedom:
Na ongeveer 9 dagen hittegolf en meerdere dagen boven de 30 graden; was ik dan ook helemaal klaar met de warmte. Het mocht van mij een flink aantal graden koeler. Toen er zondag dan ook echt een flinke bui onweer losbarste vond ik het erg fijn.In tegenstelling tot afgelopen week was het deze week veel rustiger. Ik besloot in het begin van de week mijn tekstbord met letters te veranderen. Ik was blij met het resultaat. De tekst is overigens een combinatie van 2 stukjes uit het nummers Oceans van Hillsong. Aan dat nummer heb ik fijne herinneringen.Op mijn vrije donderdag ging ik heerlijk zwemmen en  deed ik even een thee momentje bij mijn lievelingsplek; namelijk een supergave interieur winkel in het centrum. Het is een plek waar ik helemaal tot rust kom. Ik ben dan ook zeer dankbaar dat dit kan.Ik sloot de week af met dagbesteding. Dat ging deze week niet zo heel makkelijk. Ik liep letterlijk tegen obstakels aan die triggers gaven. En vanuit de triggers wil ik dan gaan vermijden. Het was dan ook erg confronterend het patroon te doorbreken. Uiteindelijk zorgde een huilbui en het doorbreken van mijn vermijding voor opluchting en kon ik het obstakel waar ik tegen aan was gelopen beter voor mezelf accepteren.

Zelfzorg moment van Shirl:
De afgelopen week bestonden mijn zelfzorg momenten vooral uit heel veel rust nemen (hallo harde buiken en mega bekkenpijn!!) en mijn koffie momenten, met als toppunt de koffie die ik dronk in gezelschap van Loes. We hadden echt een gezellige, toffe avond en hebben afgesproken binnenkort eens samen op het terras te gaan bloggen om elkaar te inspireren, yay!

Ik vind het moeilijk om aan te zien dat het hier overal zo’n troep is door het klussen maar probeer echt om me niet teveel te storen aan die rommel. Zodra ik daar iets aan doe merk ik namelijk gelijk dat mijn hele lichaam zich verzet tegen m’n plannen om de bende op te ruimen, zo ook vandaag. Morgen plan ik héél bewust een extreme rustdag in nu het nog kan want Bas heeft nog maar een paar dagen vakantie. Rusten is óók zelfzorg volgens mijn verloskundige 😉

Zelfzorg moment van Loes:
Naast fijne wandelingen en koffie momentjes heb ik deze week mijzelf ook een beetje terug geroepen. Ik was erg moe en had veel pijn.  Mijn zelfzorg daarin was dan ook mijzelf die rust gunnen en die rust te pakken, hoe nutteloos dat soms ook voelt.
Wanneer het wel goed gaat, vind ik spontane plannen altijd het leukst.
Zo ging ik vrijdag avond, na een hectische middag, gewoon nog even alleen het terras op. En wat het nog veel leuker maakte is dat Shirl besloot om daarbij aan te sluiten. Dat “uurtje” er tussenuit werden er al snel een paar meer. Lang geleden dat ik de stad in ben geweest en zo’n gezellige avond gehad heb.
Even opladen samen, kletsen, mensen kijken, een hapje en drankje en gewoon even niets verder. Met als hilarische afsluiter dat ik in voor in de bakfiets thuis gebracht werd!
Wat toch heel wat hilarische blikken in de stad opleverde. 


Zelfzorg moment van Anouk:
Deze week zat ik niet zo lekker in mijn vel. Ik denk dat ik weer even moet wennen dat de vakantie voorbij is. Gelukkig had ik maar een werkweek van drie dagen en begon het weekend woensdagavond alweer. Maar ook de start van het weekend deed mijn gevoel niet veel goeds. Ik lag dus veel in bed of op de bank tv te kijken, terwijl mij dat eigenlijk niet veel goeds doet. Volgende keer geef ik mezelf toch maar een schop onder m’n kont, om wel wat te gaan doen, want dan heb ik in elk geval met gevoel wat aan m’n vrije dag gehad te hebben.Donderdagmiddag ben ik nog wel naar de psycholoog geweest voor emdr. Ik wilde mij al bijna afmelden, gelukkig heb ik dat niet gedaan. ‘S avonds heb ik met vriendlief gezellig een filmpje gekeken met wat lekkers erbij. Even tijd voor elkaar. 

Zelfzorg moment van Miranda:
Mijn zelfzorg bestond deze week vooral uit familie tijd met onder andere een heerlijke boswandeling en we hebben samen genoten van de mooie Friese wouden. We gingen lekker zwemmen en genoten van het samen zijn en het even niks moeten. 

Zelfzorg moment van Suus:
Het was een drukke – maar ontzéttend fijne – week. Afgelopen zondag kwam mijn broer met zijn gezinnetje voor een week bij mijn moeder logeren. Wat betekende dat zij ein-de-lijk mijn zoontje van 6 maanden konden zien (ze hebben hem 1x kunnen zien in de kraamperiode) rn vamwege Corona/lockdown niet weer.Ik was jarig en dat vierden we en we hebben behoorlijk wat tijd met elkaar doorgebracht. Echt even de ‘schade’ ingehaald. Ik had het nodig; Als zusje, als mens, als moeder.Maar hoe zorg je voor jezelf in zo’n week?Eigenlijk in de meest simpele dingen. Ik leerde het van mijn zoon, die zich zo kan verwonderen over de schaduwen en het ritselen van de bomen, van kleuren én van wolken. Ik kijk gewoon af en toe wat vaker om me heen of door het raam, naar de wolken, naar de bomen, naar de verschillende bloemen.Ik probeer te ontdekken waar mijn zoontje zich zo over kan verwonderen en droom met hem mee.

Dit waren onze zelfzorg momenten van deze week weer. Denk jij er ook aan goed voor jezelf te zorgen? Je bent het waard!

Write A Comment