ZELFZORG

Zelfzorg op zondag #35

Pinterest LinkedIn Tumblr

Het is alweer zondag, is de week bij jou ook zo snel voorbij gevlogen? De afgelopen week zijn er weer verschillende programma’s en series op tv begonnen en de meeste mensen zijn alweer aan het werk; een teken dat het drukke leven voor de meeste mensen weer begonnen is. Hoe vind jij het dat het overal weer wat drukker is? Lukt het jou om aan zelfzorg te denken nu alles weer begint?

Zelfzorg van Ingenborgh:
Deze week stond in het teken van ‘Rust’.  Ik voelde mezelf vanaf zaterdag niet lekker dus besloot al mijn afspraken af te zeggen en ook deze week even pauze te nemen van het sporten.
Thuis besteedde ik mijn aandacht vooral met televisie kijken en op bed liggen.  Ik merkte echter dat ik hierdoor weer enorm negatieve gedachtes kreeg en steeds minder ging doen. Op woensdag ochtend besloot ik even naar
de markt te lopen om vers brood en een visje te halen.  Ook genoot ik van een zelfgemaakte Cappuccino (je moet toch wat he als je in de MJZENV app bedolven wordt onder de cappuccino foto’s 😉 ).  Donderdag besloot ik dat het beter was om naar beneden te verkassen. Niet meer in mijn donkere kamer maar gewoon op de bank tv kijken en dat hielp. Het licht en de activiteiten buiten zorgde ervoor dat ik wat meer energie kreeg. Ik besloot onze computer kamer maar eens op te gaan ruimen om voor mezelf een mooi plekje te creeeren om blogs te kunnen schrijven. Ik voelde me net een klein kind toen het klaar was. Ik ben er ontzettend blij mee. Fijne zondag allemaal!

Zelfzorg van Miranda:

Mijn zelfzorg bestond vooral uit kleine momentjes deze week. Ik had een slechte week en toch wist ik een paar kleine zelfzorg/mama momentjes te pakken. Zoals genieten van een lekker bakje cappuccino in de ochtend en even genieten van het moment dat m’n kleinste jongen bij mij op schoot in slaap viel.

Zelfzorg van Freedom:

Deze week begon met een bezoek aan Amsterdam. Het was al een hele tijd geleden dat ik daar voor het laatst was. Ik kan zo genieten van de grachten en de mooie gebouwen. Daar bewust de tijd voor nemen is voor mij echt zelfzorg.

Naast genieten was het ook een pittige week. Ik merk steeds meer boosheid en verdriet bij mezelf. Ik heb moeite met het accepteren van mijn handicap, het kapot zien gaan van mijn toekomst droom en mijn toekomstplan. Acceptatie gaat met vallen en opstaan en is voor mij een proces nu.

Ondanks die heftige emoties probeerde ik deze week wel goed op mezelf te letten. Zo ging ik onder andere zwemmen in het warme bad van 30 graden. Ook maakte ik als tussendoortje een heerlijke kom yoghurt met stukjes banaan en koek en speculaaskruiden. En als kers op de taart bakte ik een stapel pannenkoeken!

Zelfzorg van Anouk:

Vorige week kreeg ik nog al vervelend en onverwacht bericht van de fertiliteitskliniek. Dit bracht de nodige emoties, onrust en spanning met zich mee. Zo iets zorgt er altijd voor dat ik nog lang extra moe ben en last van mijn lijf heb. Begin deze week heb ik dus lekker rustig aan gedaan. Op tijd naar bed of lekker een tijdschriftje gelezen met een kopje thee.Woensdag was het super mooi weer en ben ik veel naar buiten geweest met de kinderen. En ‘s avonds heb ik een aantal keer lekker gelopen, alleen of met vriendlief. Even het hoofd leeg maken. 

Zelfzorg van Shirl:

Bas moest weer veel nachtdiensten draaien dus deze week was ik weer vaak alleen, zowel snachts als overdag (want dan slaapt hij natuurlijk). Sinds afgelopen week krijg ik hulp bij het brengen van Suuz zodat ik niet op de fiets hoef te stappen met mijn zere bekken, hulp accepteren blijft een mega vorm van zelfzorg voor mij! Zodra ik klaar was met het huishouden doen zorgde ik dat ik tijd had om daar van bij te komen met iets leuks op tv en zo kwam ik mijn week door en als beloning van ik vanavond (het is nu nog zaterdag) lekker in bad na wie is de mol? Nu al zin in!

Toen we dinsdag klaar waren met een afspraak besloten we samen met Luca een ijsje te halen, zelfzorg to the max!

Heb jij zelfzorg plannen voor de komende week? Schrijf eens op wat jij fijn vind om te doen en kijk naar dat lijstje wanneer je tijd hebt. Misschien kun je jezelf zo helpen vaker aan jezelf te denken.

Write A Comment