ZELFZORG

Zelfzorg op zondag #36

Pinterest LinkedIn Tumblr

Het is weer zondag en dat betekent dat wij onze zelfzorg momenten weer voor jullie op een rij hebben gezet. Deze blog is niet alleen een fijne zelfzorg reminder voor de lezer, maar ook een mooie manier om goed na te denken of bewust stil te staan bij wat zelfzorg nou eigenlijk is voor ons. Win-win dus, hoe fijn is dat?

Zelfzorg van Ingenborgh:
Deze week stond vooral in het teken van mijn verjaardag. Donderdag was ik jarig en in de avond had ik wat mensen uitgenodigd om mijn verjaardag te vieren. We zouden het klein houden maar uiteindelijk was er toch nog 15 man uitgenodigd. Ik probeerde het daarom rustig aan te doen de rest van de week om een beetje op te laden voor donderdag. Woensdag had ik met een vriendin afgesproken om The Notebook te kijken en zij zorgde voor heerlijke brushettas als lunch. We hebben lekker bijgekletst en hebben nog even een rondje gelopen in het centrum. Donderdag was het dan zover mijn verjaardag. De dag begon met een heerlijk champagne ontbijt en in de middag zijn we gaan high wijnen in het centrum. Het was heerlijk. Toen we thuis kwamen deed ik nog even een powernap voor de visite kwam.  Het was druk maar wel fijn. Al met al een fijne week. Op naar een nieuwe week vol nieuwe kansen. Fijne zondag. 

Zelfzorg van Freedom:
Zondag begon voor mij met het maken van een fijne lunch en daarvan te genieten. In de middag besloot ik de tekst van mijn tekstbord te veranderen. Ik koos dit keer voor een tekst uit het boek de jongen,de mol,de vos en het paard van Charlie Mackesy. Een prachtig boek waar ik keer op keer door geraakt en geinspireerd word. Ik maakte ook alvast een globale planning voor de week die ik aan kon vullen waar nodig. Woensdag was “adidaswoensdag” Een tijdje geleden hoorde ik van mijn behandelaar dat ze onder de collega’s daar op woensdag altijd adidas schoenen dragen. Ik zat nog in twijfel of ik mijn puma’s aan zou doen,maar uiteindelijk werden het toch de adidas schoenen. Deze week leerde ik veel over overvraging en overprikkeling. En daarnaast ook over het daadwerkelijk kunnen en moeten of willen kunnen. Door dit stukje uitleg werd ik me ook bewuster ervan hoe het bij mij werkt. Waardoor ik beter op mezelf kan letten en tijdig geleerde vaardigheden in kan zetten.

Donderdag was een leuke maar vooral ook heel drukke dag. Smorgens stond er eerst een controle gepland bij de orthodontist. Ik kreeg weer nieuwe elastiekjes. Rabbit dit keer. Smiddags mocht ik pannekoeken bakken voor Eetze. De start van het Eetze seizoen begint ieder jaar met een pannekoeken feest. En geloof me een feest was het zeker. Eetze is een prachtig initiatief waar je iedere donderdag kunt genieten van een warme maaltijd en sociale contacten kunt opdoen. Ik ben blij en dankbaar dat ik als vrijwilliger in het kookteam mijn steentje daar aan bij mag dragen.

Een dag met veel afspraken en veel prikkels leert mij ook om beter op mezelf te passen en daarin ook goed voor mezelf te zorgen. Ik sloot de drukke en prachtige dag dan ook af met een heerlijk warme douche met mijn favoriete Rituals producten
Komend weekend staat vooral in het teken van rust voor mij en opladen voor een erg drukke week.

Zelfzorg van Miranda:
Ik begon de week met veel stress maar desondanks heb ik toch mijn best gedaan om een paar zelfzorg momenten te nemen. Zo genoot ik van een kop cappuccino en genoot ik van mijn nieuwe thee van Evelief.

Op zaterdag kwam mijn vriendin langs voor een meiden middagje. Ze deed mijn haar in de krul, we waren druk met make-up en we genoten van een maskertje. Ik heb ontzettend genoten van het tutten en mezelf weer even mooi voelen.

Zelfzorg van Shirl:
Begin deze week begon ik een drukkend gevoel te krijgen bij mijn blaas terwijl een test uitwees dat het geen blaasontsteking was dus ik besloot om meer te drinken en dan voornamelijk water en thee. Hoewel water drinken mij altijd (dus ook nu) slecht af gaat, ging het thee drinken wel goed. Liters thee gingen er doorheen en het drukkende gevoel was dan ook gauw minder. Yay voor zelfzorg!

Zelfzorg van Suus:
Zelfzorg, het voelt een beetje next level nu ik 7 maanden moeder ben. Wanneer kies ik mijn rust momenten en wanneer is iets doen, zonder de kleine, ook haalbaar?

Vanochtend vroeg kreeg ik een appje in de groepsapp van de redactie. De gastvrouw is ziek en de vraag was wie het over kon nemen.

Ja, ik kon. Maar vond het ook spannend. De kleine thuis laten (ja dat is vanwege corona nog niet veel gebeurd) en iets ondernemen.

Het was uiteindelijk heel fijn. Even niet de rol van moeder zijn, maar van gastvrouw. Even weer in de studio zijn, mensen verwelkomen, op hun gemak stellen voordat ze worden geïnterviewd, foto’s maken.
Ja, het was leuk. Daarna heb ik thuis wel nog eventjes geslapen 😉

Onze zelfzorg overwinningen van deze week:
Lisette bleef thuis omdat zij zich niet goed voelde (en deed een Corona test to be sure)
Suus ging op pad zonder haar zoon, hoe spannend dat ook was
Loes genoot ondanks alle stress van een maskertje op de bank
Miranda belde een vriendin toen zij iets tegenkwam wat haar triggerende, in plaats van het alleen aan te gaan
Shirl deed een middagdutje na een veel te korte nacht, in plaats van het huishouden doen
Bas deed mee aan een tenniswedstrijd na een nachtdienst en daardoor heel korte ‘nacht’rust.

Hoe ging jouw week? Heb jij goed voor jezelf gezorgd? Wat was jouw overwinning?

Write A Comment