ZELFZORG

Zelfzorg op zondag #37

Pinterest LinkedIn Tumblr

Onze 37e zelfzorg op zondag van 2020 alweer, wat vliegt de tijd hè? Het voelt nog als de dag van gisteren dat wij weer met #1 begonnen en inmiddels zitten we gewoon al over de helft van dit jaar! Deze week hebben wij weer ons best gedaan om onze zelfzorg momenten vast te leggen, kijk en lees je mee?

Zelfzorg van Shirl

Deze week begon ik wat moeizamer, vorige week zaterdag had ik een enorme rot dag en daardoor begon ik de week die volgde voor mijn gevoel een beetje met een 1-0 achterstand. Ondanks alles deed ik deze week toch heel erg mijn best om goed voor mezelf te zorgen en ik denk dat, dat aardig gelukt is. Ik nam een bad, deed een grote bestelling bij Evelief en nam de tijd voor kopjes koffie en thee. Nu ik dit schrijf is de oudste naar een voetbalwedstrijd toe en zitten de jongste en ik samen aan de cappuccino en babyccino, zelfzorg hoeft niet persee in je eentje te zijn, het kan ook prima samen met kinderen.

Zelfzorg van Ingenborgh

Deze week begon met een introductie bij De Viersprong. Het gesprek zorgde ervoor dat mijn hoofd erg vol zat en Zelfzorg dus erg belangrijk was. Ik probeerde veel te lezen met mijn noise cancelling koptelefoon op. De week sloot ik af met een welness middag met mijn moeder. We genoten van een Magnesium experience die bestond uit een voetenbad, pakking , trilbank,gezichtsmassage, sauna en een floatsessie. Vooral het floaten is bij mij erg favoriet. Heerlijk om goed tot rust te komen. Al met al een fijne dag.  Fijne zondag allemaal. 

Zelfzorg van Suus

Afgelopen maandag was ik voor het eerst zonder mijn grote vent (van 8 maanden) op pad. Samen met mijn moeder een dag naar Ameland. Het was práchtig weer. De laatste zomerse dag van het jaar.
Spannend en dubbel.
Ik snakte naar tijd voor mezelf. Maar waarom zou ik dat zonder hem doen?
Ik heb genoten van het eiland en het weer.
En het was minstens zo fijn om hem in de avond te bedelven met knuffels en kusjes.

Zelfzorg van Loes

Deze week liep ik, heel letterlijk, mijzelf echt voorbij. De meeste lezers zullen ondertussen wel weten dat ik erg veel wandel. Dit doen op nieuwe schoenen is natuurlijk niet heel slim, maar deze dame ging stug door tot mijn voeten letterlijk bebloed waren en ik nog amper kon lopen.
Ik kon niets anders meer dan naar mijn lichaam luisteren en met m’n benen hoog op de bank zitten. Lief zijn voor mijzelf. Het kostte wat moeite, maar I did it!
Zo heb ik genoten van mijn kaarsjes in het donker, een filmpje met wat lekkers, heerlijke koffie’s, voeten maskers (toen de huid weer gesloten was uiteraard) en heel veel knuffels van Nera

Zelfzorg van Anouk

Deze week was het nog mooi weer en daar heb ik terwijl ik aan het werk was lekker van genoten. Veel naar de speeltuin met de kids en een heerlijk lange wandeling gemaakt. Vrijdag ben ik op mijn vrije dag eindelijk weer naar de kapper geweest. Ik was m’n lange haar helemaal zat, dus er is een flink stuk af. Heerlijk! Ben er helemaal blij mee! Zaterdagavond hebben we een gezellig avondje met vrienden. Ik heb een keer extra lekkere hapjes ingeslagen. Kaarsjes aan en laat de gezelligheid maar doorkomen.

Zelfzorg van Miranda

We begonnen de week met veel thee van Evelief want dat hielp goed tegen de verkoudheid. Tussen de drukte van het dagelijks leven door ben ik nog lekker wezen kroelen bij de paarden. Gisteren ben ik gezellig naar Breda geweest met een groepje ladytruckers dus allemaal meiden met de zelfde passie. Ondanks dat ik er best tegen op zag vanwege de drukte viel het mee en was het super gezellig dus dat gaan we snel weer doen! S’avonds heb ik heerlijk op de bank vertoeft en ging ik met een dekentje en bakkie thee lekker een serie kijken.

Zelfzorg overwinningen van deze week:

Shirl besloot zich niet teveel te richten op dat het eigenlijk even niet zo lekker ging en nam de tijd voor een bad.

Suus ging voor het eerst op pad zonder de kleine man en genoot van een fijne dag op Ameland.

Loes luisterde naar haar lichaam en nam rust en een voeten masker toen dat even nodig was

Lisette sliep even toen dat nodig was en genoot daarna van een diner met een vriendin

Ingenborgh genoot van een gezellige avond met haar kleine vriendin

Miranda ging met een groep collega’s op pad terwijl ze dat best eng vond

Bas kocht een nieuw kussen vanwege nek pijn ook al vond hij dat eigenlijk zonde van het geld (en het hielp!)

Hoe was jouw week? Heb jij tijd genomen voor zelfzorg?

1 Comment

  1. Altijd fijn en inspirerend om te lezen. Naast de stapels werk nam ik ook de tijd en rust voor mezelf, helemaal toen ik onverwacht getriggerd werd en een onwijs moeilijke dag had. Dat mocht er ook gewoon even zijn.

Write A Comment