ZELFZORG

Zelfzorg op zondag #38

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ineens zijn we alweer halverwege oktober, wat vliegen de dagen voorbij hè? Het voelt nog als gisteren dat wij extra veel aandacht gaven aan zelfzorg tijdens een hittegolf maar inmiddels kunnen de zachte dekentjes, warme vesten, warme drankjes en pantoffels weer uit de kast getrokken worden! Het is algemeen bekend dat veel mensen het moeilijker hebben zodra de bladeren weer van de bomen vallen, wij proberen daarom juist te denken aan wat wij wél fijn vinden aan deze tijd van het jaar. Lukt het jou om hier bij stil te staan?

Zelfzorg van Ingenborgh: Zelfzorg zit in zoveel dingen. Twee maanden geleden besloten mijn man en ik dat we vanaf dat moment elke maand samen uit eten zouden gaan. Zelfzorg to the top!
Zaterdag was het voor de 2e keer zo ver en aten wij, bij een lekker restaurant in onze stad, een heerlijk proeverij menu . Het was een fijne avond. Een avond als vanouds, genieten van lekker eten, een lekker wijntje en een lekkere speciale koffie als afsluiter.
Toen ik thuis kwam klapte ik helemaal terug naar het negatieve. Maar deze keer besloot ik in plaats van de hele avond zitten kniezen met de vraag ‘of dit wel normaal zou zijn’, aan de bel te trekken in de MJZENV app. Dat was een top beslissing, ik kreeg van alle kanten erkenning en fijne adviezen. Ook dit is zelfzorg. Hulp vragen wanneer nodig.

Zelfzorg van Miranda: Mijn week begon met een gezellig ochtendje op mijn kleine vriendje passen. Zoals elke ochtend begonnen we ook deze week weer met een lekker bakkie cappuccino en soms Chai Masala thee van Evenlief.com. Donderdag ben ik even heerlijk bij de paarden geweest om even mijn hoofd leeg te maken en Vrijdag heerlijk wokken voor schoonmoeders haar verjaardag. Gister heb ik lekker lopen tutten met een vriendin; we deden onze haren in de verf en we maakten ons op. Vanavond vieren we de verjaardag van mijn schoonmoeder en morgen heb ik een relaxte zondag met dekentje op de bank en netflix aan.

Zelfzorg van Loes:
Om echt weer eens even tot mijzelf te komen heb ik voor het eerst in lange tijd weer staan bakken! Het werden brownies. Om heerlijk van te kunnen genieten voor de tv met mijn kaarsjes aan.
Ook een win-win voor mijn naaste omgeving, want het was veel te veel voor mij alleen. Die hadden ook meteen wat lekkers voor bij de koffieZelfzorg van Suus: Nu de corona-maatregelen weer aangescherpt zijn, merk ik dat we thuis weer even onze draai en ritme moeten vinden.
Afgelopen woensdag besloot ik even met een frisse energie tegen alles aan te kijken. Wat kunnen we wél? Wat zijn leuke dingen om naar uit te kijken? Wat maakt me gelukkig?
Thuis opperde ik (onder het genot van een lekker vers belegd broodje van de bakker) een leuk nieuw spaardoel (fietszitje voor onze zoon) zodat we daar naar uit kunnen kijken.
In mijn hoofd zie ik ons al gaan op de fiets!

I want to ride my bicycle
I want to ride my bikeZelfzorg van Anouk: Deze week zijn we begonnen met het fertiliteitstraject. Op zich een feestje waard, maar door de hormonen zat ik behoorlijk slecht in m’n vel en was ik ook nog eens erg vermoeid. Deze week moest ik van maandag tot donderdag werken en deze dagen kwam ik niet echt toe aan zelfzorg. Daarom had ik besloten vrijdag lekker de boel, de boel te laten en rustig aan te doen. Eind van de middag heb ik de kaarsjes aan gedaan en met een dekentje en kop winterglow thee heerlijk geïnstalleerd op de bank om lekker tv te kijken. Vrijdags kreeg ik ook nog niet zo leuk bericht wat betreft de punctie en corona. Maar in plaats van direct in de stress te schieten, heb ik eerst een paar keer flink adem gehaald en vervolgens besproken met vriendlief wat de mogelijkheden zijn en wat voor mij de voorwaarden zijn om de punctie zonder narcose te doen, mocht het nodig zijn. Dit gaf mij veel meer rust, waardoor ik achteraf veel minder last had van stressklachten. Een enorme mijlpaal en dus super trots hierop🎉.  Normaal neem ik ook geen tijd voor mezelf om me op te maken of mijn haar leuk te doen. Vrijdag en zaterdag hier ook heerlijk tijd voor vrij gemaakt. Het resultaat was een een lange douche met daarna een make-up- en haarmomentje en een ontspannen Anouk😉

Zelfzorg van Shirl: Het lijkt wel storm in mijn lichaam en hoofd de laatste weken. Af en toe klaart het even op maar dan ineens word ik weer overvallen door een onweersbui en dat is best pittig met een gezin die op je rekent. Zodra de kinderen op bed liggen, naar school/opvang zijn of lekker buiten spelen probeer ik dan ook écht mijn moment te nemen. De afgelopen twee weken bestond dat moment vooral uit warme chocolademelk, mijn koeka deken en een serie kijken maar ook een uitgebreid bad en een knuffel sessie met onze hond behoorden tot zelfzorg momenten. En misschien wel het belangrijkste juist nu het even minder gaat: hoe rot de dagen ook zijn; ik probeer uit elke dag een lichtpuntje te halen, ook dat is zelfzorg!

Zelfzorg van Jasper: Ik heb eindelijk weer tijd voor zelfzorg en lees een boek over autisme en vind het fijn te lezen dat ik niet de enige ben die worstelt met normaal meekomen in de samenleving en op de werkvloer. Vanavond ga ik lekker uit eten!

Hoe heb jij de afgelopen week voor jezelf gezorgd?

Write A Comment