ZELFZORG

Zelfzorg op zondag #40

Pinterest LinkedIn Tumblr

Nu ik aan deze zelfzorg op zondag begin te schrijven is het vrijdag(na)middag. Als ik over mijn scherm naar buiten kijk regent het, en als ik rechts van mijn scherm kijk staat er een hele grote mok thee.
Ik heb een lekker warm shirt aan, een dikke sjaal om en extra dikke sokken. Goede zelfzorg, al zeg ik het zelf!
Lees je mee met alle zelfzorgmomenten van ons team?

Zelfzorgmoment van Ingenborgh:
Ik zit al weer in de derde therapieweek en mijn zelfzorg bestaat voor nu veel uit rusten. In de avond lekker de kaarsjes aan en tv-kijken en vooral vroeg naar bed.
Donderdag besloot ik een lekker voetenbadje te nemen en te lunchen met een vriendin. Het was fijn en ik merkte dat het me energie gaf om ook weer even iets in het huishouden te doen. Yinyoga is op dit moment mijn lifesaver. Even tot rust komen en even nergens anders aan denken.

Zelfzorgmoment van Miranda:
Deze week heb ik lekker rustig aan gedaan. Ik was namelijk nog moe van vorige week. De week bestond uit veel middagdutjes, een rondje lopen met de hond en ik heb tijd vrij gemaakt voor een heerlijke gezichtsbehandeling. Ook heb ik weer eens mijn nagels laten doen.
Deze week heb ik echt even veel me-time ingelast.
Ik ben echt opgeknapt van de gezichtsbehandeling en het is iets wat ik echt veel vaker moet doen.
We gaan deze week afsluiten met lekkere hapjes!

Zelfzorgmoment van Shirl:
Zaterdag ging Bas met de kinderen naar de bioscoop, eigenlijk zou ik met hun meegaan, maar omdat ik de hele week last had van harde buiken, besloot Bas te gaan zodat ik wat rust had.
Ik was dan eigenlijk van plan om slow motion te gaan stofzuigen maar besloot toch koffie te maken, op de bank te gaan zitten en de docu #eerlijkefoto te gaan kijken.
Die docu was over het algemeen al zelfzorg maar deze laatste aflevering zette mij helemaal aan het denken dus ik besloot voor de spiegel te gaan staan en dingen te benoemen die ik mooi vind en/of waar ik trots op ben, een goede oefening die ik iedereen aan kan raden.
Ook al vind je het moeilijk, probeer eens naar jezelf te kijken en lief te zijn!
Mocht het moeilijk zijn om zelf iets te bedenken, bekijk jezelf dan eens door de ogen van een kind. Wat zou een kind mooi vinden aan jou? Hoe kijk jij daar zelf naar? Kom je er niet uit? Vraag dan eens wat een ander mooi vind aan jou!
Dat klinkt nu misschien als een rare vraag, maar je zult zien dat er leuke antwoorden uit komen en dat, dat is óók zelfzorg.

Zelfzorgmoment van Anouk:
Afgelopen vrijdag begon ik de ochtend vroeg met kaarsjes, thee, een warme kruik, mijn lieve konijn en mijn favoriete serie ‘Married at first sight’.

Zelfzorgmoment van Suus:
In de afgelopen week had ik een afspraak bij de huisarts om mijn bloeddruk te controleren. Ik heb in het afgelopen jaar véél migraine gehad en nu slik ik sinds 2 weken bètablokkers. Ze werken goed, maar de huisarts wilde even een extra check om te kijken of ik hier mee door kon gaan.
Eerst vond ik die afspraak een beetje onzin: Een huisarts bezoek tijdens coronacrisis om mijn bloeddruk te controleren. Maar ik kreeg ook nog even terug dat ik eerder aan de bel mag trekken en zo hadden we nog even een – fijn – praatje.

Mijn man en ik hadden een ‘datenight’ afgelopen vrijdagavond. Nadat onze baby gegeten had en op bed lag, hebben we eten afgehaald bij een Joegoslaaf. Voor het eerst dat we dit samen doen in deze gekke coronatijd. Echt fijn! Tijd voor elkaar en lekker eten.Tot volgende week!

Write A Comment