ZELFZORG

Zelfzorg op zondag #41

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ineens is de eerste week van november alweer voorbij, wat is het snel gegaan hè? De dagen zijn weer kouder, het is weer eerder donker en langzamerhand komen de feestdagen al in zicht. Voor de één een fijne tijd, voor de ander misschien helemaal niet. Juist daarom vinden wij het belangrijk dat je goed voor jezelf blijft zorgen, lukt jou dat een beetje?

Zelfzorg van Suus: In de afgelopen week werd er gevraagd in de MJZENV groepsapp of iemand een goede planner wist.
Dat zette mij aan het denken want ik loop er de laatste tijd tegenaan dat mijn hoofd overloopt van ideeën, maar niks echt van de grond komt omdat het 1 grote bult lijkt.
Ik ben het in kleine stappen aan het maken. Zodat ik per dag een beetje kan doen, het af kan vinken en aan het eind van de week veel gedaan heb en er een goed gevoel aan overhoud!
Super simpel, een lijstje maken en afvinken, maar het zorgt weer voor rust.

Zelfzorg van Shirl: Afgelopen zondag zette wij onze kerstboom op, dat ‘mag’ ik altijd op 1 november. Veel mensen vinden dat te vroeg maar voor mij is dat enorme zelfzorg! De dagen zijn donkerder en juist daarom kan ik wel wat gezelligheid en lichtpuntjes in de woonkamer gebruiken, heerlijk.

Zelfzorg van Miranda: Mijn zelfzorg bestond deze week vooral uit gezelligheid en afleiding zoeken. Na heel lang twijfelen (want ik wilde hem al eerder opzetten) heb ik deze week toch maar de kerstspullen van zolder gehaald. Ik vind dat altijd zo gezellig al die lichtjes en kaarsjes overal in huis! Tijdens een wandeling later op de dag kwam ik een schattig egeltje tegen en daar maakte ik natuurlijk even een foto van want zo vaak maak je dat niet mee. Ik sloot mijn week af in de vrachtwagen wat voor mij rust, afleiding en veiligheid betekend. Ik ben even de nieuwe vrachtwagen van een vriendin wezen bewonderen en daar heb ik van genoten. Vandaag heb ik een heerlijke rustdag en geniet ik er van om met een bakje thee en een dekentje op de bank een serie te kijken.

Zelfzorg van Anouk: De afgelopen maand werd ik een beetje geleefd door het ivf-traject, maar afgelopen zaterdag heb ik een terugplaatsing gehad en was het dus afgelopen met het spuiten, de echo’s en de punctie. Nu is het grote wachten begonnen. En dat valt me nog best tegen. Ik probeerde deze week mijn zinnen dus te verzetten met wat leuke kerstfilms, married at first sight, alles uit de kast en meer van dat soort feel-good-programma’s. Ook luisterde ik goed naar mijn lichaam, dus lag ik regelmatig op tijd in bed, nam een ontspannende douche of ging even lekker lezen. Rust, ontspanning en afleiding dus….alles in de hoop dat het kleine hummeltje goed innestelt en uitgroeit tot een lief baby’tje.

Zelfzorg van Ingenborgh: Deze week was een week vol emoties. Ik zit niet lekker in mijn vel en dat was in combinatie met mijn therapie niet echt fijn. Na een zware therapie dag stonden er dinsdag wat fijne pakketjes voor mij klaar. Deze had ik voor mezelf besteld. Heerlijke nieuwe sloffen en een fijn pakketje van Rituals. Cadeautjes voor mezelf kopen als ik mezelf niet fijn voel valt voor mij zeker onder Zelfzorg. De zachte sloffen met Texels wol zijn heerlijk zacht en de geur van Rituals of Jing brengt mij tot rust. Soms moet je jezelf even goed verwennen😊

Hoe zorg jij voor jezelf? Wij wensen je een fijne week!

Write A Comment