ZELFZORG

Zelfzorg op zondag #42

Pinterest LinkedIn Tumblr

Zo richting december en het eind van het jaar vliegt de tijd voor mij altijd. Geen idee waar dat precies aan ligt. Ik denk een combinatie van gebeurtenissen waar je naar toe leeft. In het begin van december hebben we 3 verjaardagen in de familie. Daarnaast is Sinterklaas ook nog jarig (tenminste, dit jaar gaan wij dat met ons kersvers gezinnetje vieren) en ieder jaar hebben we minstens 3 kerstdagen vanwege gescheiden ouders.
Het vergt tijd en wat regelwerk en al helemaal een uitdaging in coronatijd. Maar dat neem ik voor lief. Dit jaar is ‘family first‘ wel echt een motto geworden.


Zelfzorg moment van Suus: Hoera! Één van de dingen waar ik echt enorm naar uit keek is fietsen met de kleine. Ik had mijn man een paar weken geleden gevraagd om een paar uurtjes vrij te vragen op de dag dat G. naar de opvang gaat, zodat we alle tijd hebben om goed oms ons heen te kijken en ons te laten informeren over een tweedehands fiets en een zitje.
Ik hoef denk ik niet uit te leggen dat als je 1.88m bent, je uiteindelijk geen gekke klachten over wilt houden aan fietsen?
We vonden een fiets met een groot frame en een heel tof zitje. De eerste fietsritjes zijn uiteraard ook gemaakt en wat hebben we beide een plezier gehad!

Zelfzorg moment van Bas: Deze week had ik, na een weekje vrij, weer 3 nachtdiensten. Ik neem elke nacht wel iets te eten mee zoals een beetje yoghurt en wat fruit, maar nooit iets warms om te drinken tijdens de nachten.
Deze week stoorde ik me ineens aan de theesmaken. De kant en klare zakjes thee die overal liggen zijn echt veel minder lekker dan de losse Evelief thee die wij thuis hebben. Toen ik dat bedacht, bedacht ik me ineens dat ik die natuurlijk ook gewoon mee kan nemen. Zo gezegd zo gedaan.
Thuis pakte ik een filterzakje, ik mikte er de Chai Masala thee in en plakte het dicht. Toen ik diezelfde nacht mijn tas openmaakte kwam de geur van deze thee me al tegemoet, heerlijk!
Dat én het daadwerkelijk drinken van de thee was voor mij een prima zelfzorg moment tijdens de nacht.

Zelfzorg moment van Shirl: Ik besloot vandaag om wat vaker in bad te gaan zodat de pijn in mijn bekken iets minder intens aanwezig was en heb donderdag de hele dag in pyjama gebivakkeerd zodat ik de vreselijke pijn van het omkleden een dag over kon slaan. Heerlijk!
Ook probeer ik steeds vaker het internet op mijn telefoon even uit te doen zodat ik me even helemaal in mijn zwangerschapsbubbel kan storten.
Ik vind het rete moeilijk om me zo ook iets minder op de blog te storten maar Suus heeft mij goed duidelijk gemaakt dat ik echt tijd moet nemen om te genieten van alles wat er nu gebeurt. Luisteren naar mijn partner in crime was dus óók zelfzorg voor mij.


Zelfzorgmoment van Ingenborgh: Deze week bestond mijn zelfzorg voornamelijk uit regie terug pakken over mijn leven. De afgelopen 6 weken waren (door mijn therapie) ontzettend zwaar en ik voelde mezelf stukje bij beetje terugzakken in mijn depressie. Iets wat ik niet wil en daarom besloot ik dat het tijd was om de regie terug te pakken.
Ik maakte lijstjes voor naast mijn bed. Eén met “dingen die ik wél heb” zodat ik daarnaar kan kijken als ik denk aan wat ik allemaal niet kan en heb. En één met “dingen die ik leuk/ fijn vindt”.
Elke dag kijk ik hiernaar om mezelf wat kracht te geven en kies ik iets ervan uit om die dag te doen. 
Ook zorgde ik voor weer wat structuur, elke ochtend eerst ontbijten met koffie in bed, kattenbakken doen en de vaatwasser leeg ruimen en daarna naar therapie. Het zijn kleine dingen, maar ik merk dat de structuur me helpt en voldoening geeft. 
Donderdag was ik vrij en besloot ik een dagje niets te doen. Ik ging even naar het centrum en kocht daar maskertjes (voor mijn gezicht en handen) en een mooi nagellakje. In de middag genoot ik hiervan en keek ik daarna nog lekker een filmpje met een kop thee en popcorn in bed. Heerlijk!

Zelfzorgmoment van Miranda: Na een week vol nieuwe uitdagingen en veranderingen kwam ik weinig aan zelfzorg toe. Nadat ik tot 3x toe geprobeerd heb om met een kopje thee op de bank Harry Potter te kijken, heb ik het opgegeven. Er kwam steeds iets tussendoor.
Ik ben opeens weer aan het werk op kantoor met o.a containers plannen en papieren verzamelen. Daarnaast ga ik weer naar een andere psycholoog en ik merkte dat dat er wel even flink inhakte.
Dankzij mijn werkzaamheden op kantoor kon ik mijn aandacht ergens anders op richten en herpakte ik mezelf weer.
Eigenlijk is werken voor mij de perfecte afleiding. Ik ben dan in een vertrouwde omgeving en ik kan het inrichten zoals ik zelf wil.
Na deze week hebben we zaterdag lekker met ons gezinnetje gegourmet. Daarna heb ik wat tijd voor mezelf gemaakt door een warm bad te nemen met een lavendel bruisbal.Hoe zag jouw fijnste zelfzorg moment er uit in de afgelopen week? Kwam jij er aan toe om wat tijd voor jezelf te nemen?

We lezen het oprecht graag in een reactie onder deze blog. De interactie met jullie vinden we heel leuk. Hier en op onze instagram .

Fijne (zon)dag!
Liefs van ons

Suus | 32 - Woont in Friesland | Moeder - vrouw - vriendin - zusje - tante Schrijft graag | Doet het liefst alles achter de schermen | Houdt van indie/alternatieve muziek - gaat graag naar concerten | Heeft haar eigen webshop: www.postvansuus.nl

Write A Comment